Bajta PR' NAS Zgodilo se je Klub Kolegic zdaj tudi v Novi Gorici, Postojni in Slovenj Gradcu!
Klub Kolegic zdaj tudi v Novi Gorici, Postojni in Slovenj Gradcu! PDF natisni E-pošta
Prispeval Zavod Nefiks   
Torek, 10 November 2015 19:22

Raziskave kažejo, da se mlade ženske na trgu delovne sile srečujejo še z večjimi problemi kakor moški, zato smo na Zavodu Nefiks osnovali projekt Kolegice.
V projekt Kolegice se prijavi TUKAJ.

O projektu

Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«. Dobivali se bosta predvidoma enkrat mesečno, za približno eno uro, na teh srečanjih pa bosta razpravljali o možnostih in ustreznih pristopih za uveljavitev v določenem poklicu.

Projekt temelji na podpori skupine Kolegic in strokovnem vodenju Zavoda Nefiks ter poleg srečanj posameznic z mentoricami vključuje tudi tedenska srečanja Kolegic, kjer bodo udeleženke medsebojno delile spoznanja in informacije, ki jih bodo pridobile od mentoric, prav tako pa bodo načrtovale dogodke, s katerimi bi lahko še bolj spodbudile lastno zaposljivost in zaposljivost drugih mladih žensk ter javnost opozarjale na problematiko zaposlovanja visoko izobraženih mladih žensk.

Več o projektu na http://www.talentiran.si/index.php/kolegice.

Ozadje projekta

Mlade ženske so na trgu dela še posebej ranljiva ciljna skupina. Različne statistične raziskave odkrivajo, da mlada dekleta zelo težko pridejo do ustrezne zaposlitve. Mladina 2010, zadnja poglobljena raziskava mladih med 25 in 30 letom, potrjuje, da je situacija v zaposlovanju mladih še posebej kritična za ženske. Stopnja brezposelnosti diplomantk se je v zadnjem desetletju povečala s 4,3 % na 17,8 % (pri moških pa (le) z 2,8 % na 7,5 %).

Projekt je poln uspešnih zgodb

Dosedanje Kolegice so z udeležbo veliko pridobile, njegov potencial pa so prepoznali tudi na Združenju Manager Slovenije, zato ga bomo tudi to jeseni ponovno izvedli.

Z novim krogom Kolegic smo oktobra začeli v Ljubljani, izvajali ga bomo pa tudi po več ostalih regijah (od novembra naprej v Postojni, Novi Gorici in Slovenj Gradcu) ter na tak način omogočili sodelovanje v projektu še več mladim iskalkam prve zaposlitve, zato vas vabimo, da spremljate naše objave na http://www.talentiran.si/ in na FB profilu https://www.facebook.com/nefiks.talentiran?fref=ts.

Veselimo se srečanja z vami,
ekipa Zavoda Nefiks

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti