Bajta PR' NAS Zgodilo se je Napadli in oropali župnika iz Kotelj
Napadli in oropali župnika iz Kotelj PDF natisni E-pošta
Prispeval Jernej Prodnik   
Petek, 18 Julij 2008 19:33
V noči iz četrtka na petek so v Kotljah trije neznanci vdrli v stanovanje lokalnega župnika Marjana Plohla, ga napadli ter prisilili, da jim je izročil imetje. Policisti že ves dan iščejo ter zbirajo informacije o treh zamaskiranih osumljencih srednjih postav, visokih med 175 in 180 centimetri.

Marjan Plohl, kotuljski župnik

Sredi noči je močan pok zbudil župnika Marjana Plohla in iz sna se je zdrznil nevedoč kaj se dogaja. Nadaljevalo se je kot prizor v akcijskem filmu. Trije zamaskirani moški srednje postave so v hipu bili v njegovi sobi, ga napadli s palico ter prisilili, da jim ni povzročal preglavic. Po besedah pretresenega župnika so si po njegovem mnenju pomagali celo z električnim paralizatorjem, saj so ga z nekim predmetom močno stresli.


Zaradi lastne varnosti jih je po začetnem uporu nato raje ubogal, povedal je, da se mu je v tistem trenutku šlo predvsem za preživetje. Najprej so ga prisilili, da jim je izročil denar v pritličju, kjer je za železnimi vrati shranjen denar župnišča. Nato so ga zlikovci odvedli nazaj v prvo nadstropje, kjer je župnikovo bivališče in kjer ima tudi železen trezor, v katerega shranjuje dragocenosti. Od njega so tudi v tem primeru zahtevali ves denar, vendar jim ga je nekaj vseeno uspelo spregledati, tako da niso odnesli vsega.

Gospodinja Sonja, ki župniku pomaga pri hišnih opravilih, je razkazala prizorišče, ob tem pa povedala še svojo življensko zgodbo.
 
Dolgoprsti nepridipravi so si prisvojili nekaj tisoč evrov, po besedah predstavnika Policijske uprave Slovenj Gradec, Romana Horvata, pa policisti že vneto zbirajo informacije glede morebitnih storilcev. Morali so namreč biti dobro informirani glede prostorov in kje je shranjen denar, saj je Plohl prepričan, da so delovali po vnaprej zastavljenem scenariju. Točno so vedeli kam morajo iti, pri vdiranju na zadnji strani župnišča, v stanovanje in nato še v župnikovo spalnico pa so si pomagali s posebno napravo, ki jim je olajšala delo.

Plohl sicer ni utrpel hujših poškodb. Predvsem odrgnine ter praske po rokah, malce tudi po obrazu, oskrbeli pa so ga v slovenjegraški bolnišnici. Veliko bolj se bo poznal psihičen šok. Nekaj ur po pretresu je župnik predvsem hvaležen, da je ostal živ, saj je bil prepričan, da ga bodo na koncu umorili, s čimer bi za seboj zabrisali sledi. Takoj po dogodku si sploh ni upal premakniti iz sobe, da ne bi slučajno za njim oprezali kaj bo storil. Sedaj bi predvsem rad, da se zlikovcem pride na sled ter doseže pravica.
 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti