Bajta PR' NAS Zgodilo se je Festival Povodnega moža minil v dobrem vzdušju (FOTO+VIDEO)
Festival Povodnega moža minil v dobrem vzdušju (FOTO+VIDEO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik   
Petek, 14 Junij 2013 19:10

V soboto, 8. junija 2013, je pred OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah potekal 2. Festival Povodnega moža, ki je po ocenah organizatorja na sončno soboto privabil več kot 2000 obiskovalcev. Organizacijo festivala, ki je letos potekal drugič, so vodili Rok Šater, Jaka Kotnik, Jožica Pušnik in Danica Hudrap. Program prireditve, ki se je izvajal na glavnem odru in po stojnicah ter prostoru okrog šole, pa je sooblikovalo še veliko prostovoljcev.

Na festivalu so se predstavili tudi mnogi učenci OŠ Prežihovega Voranca.

Tako so pri pripravi programa sodelovali učitelji in učenci OŠ Prežihovega Voranca, ki je prireditev gostila ter še mnogo ostalih društev, vrtcev in šol iz regije - med drugim so se predstavili še člani Mladinskega sveta Ravne, profesionalni gasilci iz Raven, AMZS, taborniki iz rodu Koroških jeklarjev, člani policije s službenim psom, Planinsko društvo Ravne na Koroškem, člani harmonikarskega orkestra Rošer, mladi koroški jazzisti pod vodstvom Sama Kolarja, Vrtec Ravne, Srednja šola Ravne, učenci tretje OŠ Slovenj Gradec, OŠ Mislinje in še mnogo drugih.

Organizatorje, ki se po lastnih besedah zgledujejo po sorodnem velenjskem Pikinem festivalu, je podprl tudi župan občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. Ta je zbrane na prireditvi nagovoril in obljubil pomoč občine tudi v prihodnje. Povodni mož, sicer nekoliko netipična maskota za Koroško, se bo tako še zagotovo vrnil v železarsko mesto ob Meži.


Člani lokalne skupine Grushka so spisali in zbranim predstavili himno festivala.


 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti