Bajta PR' NAS Zgodilo se je Božična zabava osnovnošolcev na Ravnah
Božična zabava osnovnošolcev na Ravnah PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik, foto: Jan Küzma   
Sobota, 27 December 2008 00:00

»Generalka« pred božično-novoletnim koncertom pihalnega orkestra ravenskih železarjev je uspela. Telovadnico Osnovne šole Prežihovega Voranca na Ravnah so dan pred božičem do skoraj zadnjega kotička zapolnili učenci in profesorji te šole, občinstvu pa so se pridružili še starši in stari starši nastopajočih ter ostali, ki so si prišli ogledat zaključno zabavo osnovnošolcev.

Mega Žur na OŠ Prežihov Voranc


Ko se znajdeš tako med otroškimi in »tistimi-malo-starejšimi« obrazi, se tudi sam nehote preleviš v infantilneža in se vsake toliko časa ujameš, kako veselo ploskaš in tiho prepevaš skupaj s skupino nadebudnežev, ki sede pred tabo. Pristno navdušenje in navijaštvo mlade publike mi je, vajenemu »resnih« prireditev, bilo nekaj povsem drugačnega, a hkrati nekakšen déjà vu iz polpreteklosti, ko sem se še sam znal zabavati bistveno bolj spontano. Videti in slišati spodbujanje, petje, ploskanje in topel sprejem nastopajočih sošolcev in prijateljev, tudi morda tistih, ki bi jih na televiziji, v »resnem« izboru iz tekmovanja izločili, je najmanj razveseljujoče, če že ne navdušujoče.

Prireditev z naslovom »Mega žur« je zajemala vse od plesnih nastopov, prek tematske modne revije, pa do izbora naj pevca oziroma pevke. Mladi nastopajoči so se skupaj s svojimi profesorji gotovo dolgo pripravljali ter jim gre čestitati za izkazan pogum, medtem ko so nekateri s svojimi izvedbami morali navdušiti tudi tiste najbolj hladne v občinstvu, ki jih morebiti nista uspeli zanimirati mladi voditeljici  Živa Ledinek in Iza Mlakar. Program prireditve, ki po besedah glavne organizatorke Slavice Klančnik uspešno poteka že četrto leto zapored, je s svojim nastopim popestrila še zmagovalka dveh izmed prejšnjih edicij »Mega žura«, Julija Merkač. Njej in lanski zmagovalki Urški Zih so se na piedestalu zmagovalk in zmagovalcev to leto pridružile še Klarisa Funtek med pevskimi nastopi na višji stopnji, Gaja Mlakar med malo mlajšimi, ter Cuk'rčki iz 9.a med starejšimi in 4.a med mlajšimi v kategoriji plesnih skupin.


Mega Žur na Prežihovem Vorancu
Eden izmed klobukov, ki so jih osnovnošolci pripravili v okviru tematske modne revije.


Nepozaben zaključek koledarskega leta na šoli torej ne samo za zmagovalce, ampak tudi za vse prisotne ter spodbuda za ekipo organizatorjev prireditve, da z delom nadaljujejo tudi v prihodnje.


Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti