Bajta Kšajtni Ostalo TV napovednik Bajtin TV napovednik (od 2.5 do 8.5)

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Bajtin TV napovednik (od 2.5 do 8.5) PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sobota, 02 Maj 2009 09:00

Bajtin TV napovednik (na sliki je scena iz filma Široko odprte oči)
Preživeli smo Dan boja proti okupatorju in Pahorjev dolgovezni govor na tej slavnostni prireditivi. Ognje je pogasil dež, delavci, ki so že nekaj tednov na prisilnem dopustu, so slavili praznik dela, mi pa smo na lepo sobotno jutro pripravili nov Bajtin TV napovednik. Za izbor tedna smo izbrali film Široko odprte oči (Eyes Wide Shut) mojstrskega režiserja Stanleya Kubricka, ki nikdar ni znal narediti slabega filma. Uživajte v maju.

 

 


Ne čakaj na maj,
1957

Režija: František Čap
Igrajo: Metka Gabrijelčič, Stane Sever, Franek Trefalt

Slovenska klasika - recenzijo lahko preberete TUKAJ. (ljubezenska komedija)


Sobota, TV SLO 1, 20.05h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0050760/


Široko zaprte oči (Eyes Wide Shut, 1999)

Režija: Stanley Kubrick
Igrajo: Tom Cruise, Nicole Kidman, Madison Egington

Alice in Bill imata čisto spodobno zakonsko življenje, ki pa se spremeni neke noči, ko Alice svojemu možu prizna, da je razmišljala o drugih. To vzpodbudi erotične fantazije tudi v Billu, ki se nekako znajde na skrivnostni zamaskirani erotični seansi, vendar kaj hitro ugotovi, da se dokaj nekaj čudnega in da je njegova družina v nevarnosti. (triler)


Sobota, POP TV, 22.15h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0120663/


Hurikan (The Hurricane, 1999)

Režija: Norman Jewison
Igrajo: Denzel Washington, Vicelous Reon Shannon, Deborah Kara Unger

Resnična zgodba temnopoltega Rubina "Hurikana" Carterja, ki je namesto, da bi postal boksarski prvak, kar si je želel, pahnjen v dosmrtni zapor, zaradi krive obtožbe.  Po 22 letih končno dokaže (tudi preko pisanja svoje avtobiografija) svojo nedolžnost in pride na svobodo. In ravno to tragično zgodbo, polno rasizma je vzel režiser Jewison za podlago svojega filma o Hurikanu. (drama)

Nedelja, POP TV, 22:40h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0174856/


Govori z njo (Hable Con Ella, 2002)

Režija: Pedro Almodovar
Igrajo: Javier Camara, Dario Grandinetti, Leonor Watling

Življenja štirih junakov filma (Marca, Lydie, Benigna in Alicie), ki se srečajo pravzaprav po naključju so prepletena tako v njihovi prihodnosti, preteklosti kot tudi sedanjosti, vendar se oni tega še ne zavedajo.  Čaka pa jih tudi skupna usoda proti kateri jih vse skupaj vleče, čeprav mislijo, da temu ni tako.


Nedelja, TV 3, 23.25h

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0287467/


Noordung: Herman Potočnik - Pionir vesoljskih potovanj

Režija: /
Igrajo: /

Televizijski film o slovenskem pionirju astronavtike (kozmonavtike) Hermanu Potočniku – Noordungu. Film je premiero doživel 3. marca 2007 v kinu Metropol v Celju, na TV Slovenija pa so ga že predvajali, zatorej je to izjemna priložnost, če ste ga zamudili takrat, saj je vredno ogleda. (dokumentarec)

Ponedeljek, TV SLO 1, 11.00h

IMDB: /


Evropski muslimani in vzhodni kristjani

Režija: /
Igrajo: /

Dokumentarna oddaja pripoveduje o pozabljenih ali neznanih populacijah v Sarajevu, Libanonu, Turčiji in Jeruzalemu, od muslimanov, ki živijo na Balkanu, do vzhodnih kristjanov. Ti ljudje so bili stoletja pod nadvlado Otomanskega cesarstva. Pretrpeli so veliko nadlog in genocidov, nekateri izmed njih so bili prikriti. V vsakem izmed teh krajev in držav bo nekdo, ki je preživel tragedijo in imel dovolj moči, da je premagal trpljenje, povedal svojo osebno zgodbo. (dokumentarec)


Torek, TV SLO 1, 23.00h

IMDB: /


Nogometna liga prvakov - Chelsea: Barcelona (polfinale, druga tekma)

Režija: /
Igrajo: /

Modrim iz Londona je uspelo na Nou Campu to po kar so dejansko prišli - mrežo so ohranili nedotaknjeno. Navkljub temu, da igra ni bila lepa in da Chelsea skorajda ni igral nogometa, ampak to ni važno, šteje le rezultat. V Londonu bo zagotovo drugače, saj si bo Chelsea želel zadeti, prav isto pa bo, brez dvoma, poskušala tudi Barcelona.  (grozljivka)

Sreda, TV 3, 20.45h

IMDB: /


Ivan Cankar - Damir Zlatar Frey: Lepa Vida (Koreodrama Ljubljana)

Režija:
Igrajo:

Damir Zlatar Frey velja za svojevrstnega gledališkega režiserja, kar bo zagotovo pokazal z predstavo enega najboljših (zagotovo pa najboljšo simbolistično delo v Sloveniji) Cankarjevih del. Tako da vsem, ki vam nogomet ne leži najbolj in imate radi gledališče vam bo ta predstava zagotovo všeč.
(gledališče)

Sreda, TV SLO 2, 21.55h

IMDB: /


Pot v pogubo (Road to Perdition, 2002)

Režija: Sam Mendes
Igralci: Tom Hanks, Tyler Hoechlin, Liam Aiken

Michael Sullivan je plačani morilec (hitman), ki dela za mafijskega šefa Johna Rooneya. Ostareli mafijec, ki je Sullivana vzgajal kot sina je povezan z Al Caponejem in je eden najvplivnejših zločincev v mestu. Sullivanov najstarejši sin pa si želi na vsak način izvedeti s čim se preživlja njegov oče. (drama/triler)

Četrtek, KANAL A, 20.55h

IMDB:
http://www.imdb.com/title/tt0257044/


Zadnji posel (Layer Cake, 2004)

Režija: Matthew Vaughn
Igralci: Daniel Craig, Tom Hardy, Jamie Foreman

Uspešen preprodajalec drog, ki v svoji karieri še nikdar ni bil zasačen, se želi upokojiti in uživati v življenju. Vendar ga njegov šef zaprosi za dve uslugi, ki mu jih pač ne more odkloniti. Vendar se izkaže, da sta ti dve uslugi njegovi dve najtežji opravili v njegovem življenju. (akcija)


Petek, POP TV, 22.55h

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0375912/
 

Naključno iz Kšajtnih

Fotozgodba: Pot na Uršljo goro - Stran 2
Rubrika: Potopis
Stran 2 od 2RTV oddajnik na Plešivcu (Uršlja gora). Cerkev sv. Uršule in planinski dom na Uršlji gori.Cerkev in pogled na...
Tide - Nothing To Lose (2007)
Rubrika: Muzika
Z izzidom albuma Nothing To Lose se je v Dolini Šentflorjanski rodil še en prezir plastičnosti družbe, prezir želje po slavi...
J.K. Rowling - Harry Potter In Svetinje Smrti (2008)
Rubrika: Knjiga
V prevodu Jakoba Kende smo končno dočakali tudi slovensko izdajo zadnje, sedme knjige o mladem čarovniku Harryju Potterju. Kljub morda otroški...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti