Bajta Kšajtni Ostalo Preostalo iz Kšajtnih Mesec v sliki, marec 2009

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Mesec v sliki, marec 2009 PDF natisni E-pošta
Prispeval Robert Marin   
Torek, 31 Marec 2009 18:33

Kot ste najbrž že vajeni, sledi pregled nekaj najbolših fotografij meseca marca s kratkim komentarjem preteklih dogodkov.

Potopis: J. Amerika!

Jasmina in Aljoša sta lani na potovanju po Južni Ameriki, med 12.3. in 14.8., obiskala Argentino, Bolivijo, Peru in Čile. V potopisih, ki jih bomo v prihodnjih dneh, tednih, mesecih, letih, desetletjih in stoletjih predstavljali na naši strani, boste imeli priložnost iz prve roke izvedeti marikatero informacijo, ki vaši pustolovski duši ne pusti spati.  (Foto: Jasmina Pečoler)

Eko šola!

Največja atrakcija projekta Eko-šola, ki so ga izvedli vuzeniški šolarčki, je bil zagotovo ogled multimedijskega avtobusa, v katerem so si na številnih monitorjih z zanimanjem ogledovali okoljsko obarvan program. (Foto: Jernej Prodnik)

Platon!

Za nami je še zadnje predavanje v sklopu predavanj Platon za začetnike. Tokratni predavatelj dr. Bojan Borstner pa si je dogodek zamisli nekoliko drugače, saj nismo bili deležni kritike Platonove filozofije, kot bi glede na naslov predavanja pričakovali, ampak je kritiziral Popprovo kritiko Platona, torej podal kritiko kritike Platonove filozofije. (Foto: Jernej Prodnik)

Prekmurci na Koroškem!

Na Ravnah na Koroškem je potekalo Srečanje s Ferijem Lainščkom in Prekmurci na Koroškem. (Foto: Jan Küzma)

Taktika, pobi!

V prostorih nogometnega kluba Peca iz Črne na Koroškem so prišli na svoj račun nogometni teoretiki in vsi drugi ljubitelji "brcanja," ki so se udeležili predavanja znanega nogometnega trenerja Marijana Pušnika. (Foto: Bogdan Tušek)

Obliq&NON!

V mladinskem klubu Kompleks na Ravnah so koncertirali švedski Obliq in naši fantje zbrani v zasedbi NON. (Foto: Jernej Prodnik)

Turek!

Prvi mož države Danilo Türk se je mudil na uradnem obisku v Mežiški dolini, kjer se je podrobno seznanil s potekom sanacije zgornjega dela doline zaradi onesnaženosti s svincem. (Foto: Jernej Prodnik)

Rokomet!

Rokometaši Cimosa iz Kopra so pokazali vraga domačiemu Preventu s sedmimi goli razlike, bilo je 24:17. (Foto: Bogdan Tušek)

Maturanc!

Le kaj v glavo šinilo temu mladeniču, da je na maturantski ples Gimnazije Ravne "uletel" z narobe zavezano kravato in videzom pijanega norca? (Foto: Igor Ranc)
 

Naključno iz Kšajtnih

Farty Animals s prvim singlom
Rubrika: Ostalo
FARTY ANIMALSSKLADBA - Poligamisti (2008)Farty Animals, ki so redni gostje različnih veselic in zabav, so se odločili posneti svojo prvo avtorsko...
Aleksandra Kocmut - Na Otoku Puklmec (2008)
Rubrika: Knjiga
Na otoku Puklmec je še po tisku dišeča knjiga Korošice Aleksandre Kocmut. Nedolgo nazaj je izšla pri založbi Morfem, opremljena pa...
Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla (4.del)
Rubrika: Leposlovne objave
Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmislaMnogo zgodb se tako trudi opredeliti čas, prostor dogajanja, natančno navesti...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti