Bajta PR' NAS KULtura Plavalni tečaj v KompleKSu uspešen
Plavalni tečaj v KompleKSu uspešen PDF natisni E-pošta
Prispeval Davorin Petek, foto: Jernej Prodnik   
Sobota, 04 April 2009 19:00
Včeraj se je v KompleKSu obetal koncert brez primere, saj je po dolgem času Koroško obiskala skupina Elvis Jackson, ki se je pri nas ustavila v sklopu turneje, na kateri promovirajo svoj zadnji album z naslovom Against the Gravity. Svojo evropsko turnejo pa so ravno na isti dan začeli Kennybal Smith, ki so za ta koncert bili napovedani kot predskupina.

Na Elvisih se je stejđdajvalo, večkrat

Skupino Kennybal Smith sem v živo slišal že ničkolikokrat in nad njihovimi nastopi nisem bil nikoli razočaran. Tako bo ostalo tudi po včerajšnjem koncertu, ki se je začel z dvajsetminutno zamudo, katerih smo tako ali tako že vajeni na vseh slovenskih koncertih. Skupina je na odru prikazala kvalitetno odigrane komade in obilico energije, katere pa žal ni občutila apatična publika, ki je krasila napol prazno dvorano.

V smeh me je spravila glasno izražena zahteva nekega obiskovalca, ki je od banda zahteval naj govorijo slovensko, saj očitno ni razumel njihovega primorskega dialekta. Še boljši odgovor pa mu je ponudil vokalist in pevec Matija, ki mu je razložil, da oni tako ali tako prihajajo iz cone A. Po dobre tri četrt ure se je skupina poslovila in dvorana se je počasi začela polniti, saj so vsi pričakovali nastop slovenskih ska/punk herojev.

Čez dobrih dvajset minut se je iz dvorane zaslišal začetek komada Against the Gravity, ki je prav tako prvi na istoimenskem albumu. Publika na moje presenečenje ne eksplodira takoj, vendar se to zgodi šele po »venčku« treh komadov iz novega albuma, ko pevec Buda v roke prime trobento in že pričnejo igrati njihov zimzelen ska komad z naslovom Move your feet it's l AM. Začnejo se vrstiti stagedive-i, katerih v KompleKSu poprej nisem bil vajen, ko tudi ne ostali obiskovalci koncerta v prvi vrsti, saj se večina poskusov konča z glavami ob tla.

Elvis Jackson v Kompleksu, foto: Jernej Prodnik

Elvisi poleg svojih najbolj znanih komadov odigrajo še nekaj metal vložkov (Megadeth – Holy Wars… The Punishment Due, Slayer – Raining Blood itd.) in dve priredbi: NOFX – Straight Edge in Sublime – What I Got. Koncert še dodatno popestri že klasično »plavanje« na blazini pri komadu Hawaiian Club in obvezno metanje WC-papirja med publiko. Koncert se je končal s skoraj ponarodelim komadom Smoking Ganja, ki so ga zapeli ob izdatni pomoči publike.

Koncert sam po sebi je bil naravnost odličen, pa čeprav je v sprednjih vrstah med publiko krožil t.i. lokalni okajeni heroj, ki je nič hudega sluteče naključne obiskovalce stiskal za vrat in tako z njimi poplesaval. Upamo lahko samo, da se bodo odslej Elvis Jackson pogosteje ustavljali na naših koncih.


Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti