Bajta PR' NAS KULtura Drugi Piksnin videspot
Drugi Piksnin videspot PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Küzma   
Četrtek, 19 Marec 2009 13:55

Na Bajti tokrat predstavljamo še drugi videospot trenutno najbolj vročih koroških rokerjev. Seveda govorimo o Piksni in njihovem videospotu za komad Senca.

Piksna na predstavitvi videospota v Kompleksu, foto: Janko Oven
Piksna na njihovem koncertu Izštekani v Senci, kjer so tudi prvič predstavili svoj novi videospot.

Avtor videospota je Uroš Medved – Ukš, videospot pa so posneli v živo, na tretjem novoletnem koncertu Piksne v Mežiškem narodnem domu. Fantje so veliki zagovorniki izvajanja glasbe v živo, brez matric in brez playbacka, in prav zato so se odločili, da bo videospot posnet v živo. Tako je skupina prikazana v akciji, v elementu, tako se tudi skozi video da začutiti njihovo pravo energijo, ki jo vedno izžarevajo na odru. S podobnim razlogom so se odločili tudi, da bodo video snemali ravno za ta komad. Ker je energičen, uporniški, s punkovskim pridihom in je v navezi z videom »statement« proti vsej mogoči plastični in neizvirni glasbi, ki polni radijske in televizijske postaje.

Video so prvič predstavili na svojem koncertu v KompleKSu, 13.3.2009, ob svojem »izštekanem« koncertu. Včeraj, 18.3., pa sta bila Dejan Vončina (vokal) in Luka Pernek (kitara) povabljena tudi na Čarli TV, kjer sta ob intervjuju predstavila tudi novi videospot.

Za konec naj vsem fantom čestitam tudi v imenu Bajte in jim zaželim še veliko ustvarjalnih in uspešnih trenutkov na njihovi glasbeni poti.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti