Bajta PR' NAS KULtura 12. Pesniška olimpijada
12. Pesniška olimpijada PDF natisni E-pošta
Prispeval Barbara Žvirc, vodja projekta   
Sreda, 26 Oktober 2011 20:29

Pesniška olimpijadaPROJEKT PESNIŠKA OLIMPIJADA letos z dodatnim natečajem Mlada Pesniška olimpijada in razpisom za Artmarket

Počasi se približuje november in z njim čas za že 12. Pesniško olimpijado – projekt, ki je luč sveta ugledal ob pomoči Kluba Koroških Študentov, JSKD OI Dravograd in Zveze kulturnih društev Dravograd, v zadnjih letih pa njegove vogale podpira tudi Javni zavod Dravit. Projekt je v osnovi zasnovan na štirih pesniških delavnicah, literarnem nastopu in predvsem druženju, spoznavanju in kaljenju najboljših avtorjev s priznanimi in uveljavljenimi pesniki – mentorji delavnic.

Namenjen je dijakom in študentom, ki pišejo poezijo in si želijo obogatiti svoje znanje o umetnosti pisanja literarnih del, se seznaniti z različnimi tehnikami in slogi pisanja, se družiti z mladimi ustvarjalci, z njimi deliti pesniški navdih, se postaviti v vlogo poslušalca in ovrednotiti svoje pesmi in pesmi drugih ter se predstaviti javnosti.

Z nami so skozi leta delili pesniške užitke priznani mentorji – pesniki in pisatelji: Marjan Mauko, Artur Štern, Andrej Makuc, Marija Kolar, Mitja Čander, Jurij Hudolin, Robert Titan Felix, Marjan Pungartnik, Uroš Zupan, Ivo Stropnik, Zoran Pevec, Gašper Bivšek, Matjaž Pikalo in mnogi drugi. Na plan so potegnili najbolj skrite in talentirane ustvarjalce, katerih knjige danes zasedajo častna mesta na naših knjižnih policah. Med njimi so tudi Jan Šmarčan, Lučka Zorko Titan, Jasmina Cigrovski, Maja Visinski Andrejc, Ana Pisar, Tanja Ahlin, Primož Karnar in drugi, ki so bili izbrani za najboljše avtorje Pesniških olimpijad. 

Letos smo mu, da posežemo še na druga umetniška področja in pridobimo mlado nasledstvo, pridružili še natečaj za najboljšo otroško pesem Mlada Pesniška olimpijada in razpisom za Artmarket. Z njima želimo že zreli Pesniški olimpijadi vdihniti nekaj mladostne živahnosti in kreativnosti. Vsem, ki bi se želeli na katerega od razpisov prijaviti, sporočamo, da vas bomo zelo veseli. Oba razpisa in natečaj se zaključijo v sredo, 2. novembra 2011.

Če pa vas zanima kaj več o samem projektu, vas vabimo, da nas poiščete na Facebooku (Pesniška olimpijada), nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali nas pokličete na 051 634 861 (Barbara). Radi bomo odgovorili na vaša vprašanja ter vas pospremili v čarni svet poezije in umetnosti.

*** Razpis 12. Pesniška olimpijada ***

*** Natečaj Mlada Pesniška olimpijada ***

*** Razpis Artmarket ***

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti