Bajta PR' NAS Zgodilo se je Že dvanajsti zimski pohod na Črni vrh
Že dvanajsti zimski pohod na Črni vrh PDF natisni E-pošta
Prispeval Mirko Tovšak   
Sobota, 12 Februar 2011 00:11

Planinsko društvo Mislinja se je dobro desetletje nazaj odločilo, da bo vsakoletno pripravilo zimski rekreacijski pohod na najvišji vrh Pohorja – Črni vrh (1543m). Ko je ta pohod prerastel že v množično rekreativno prireditev, so sklenili, da ga bodo posvetili spominu umrlega športno-rekreativnega delavca, sicer pa domačega zdravnika dr. Stanka Stoporka.

Pohod na Črni vrh, 2011

Na ta pohod vsako leto prihaja vse več planincev in pohodnikov, saj jih v zadnjih letih organizatorji registrirajo preko 500. Pohod se prične v centru Mislinje in traja približno 3 ure, do vrha pa nas pripelje markirana planinska pot. Med potjo se pohodniki ustavijo še na kmetiji Medved in se po okrepčilu podajo na sam vrh. Tam imajo mislinjski planinci postavljen šotor, kjer pohodniki dobijo kontrolne kartončke, pri železnem križu pa delijo tudi brezplačne osvežilne napitke.

Letos se je ob lepem vremenu na dan kulturnega praznika na Črni vrh podalo rekordno število pohodnikov. Glavnina planincev se je podala na pot iz Mislinje, veliko pa je bilo tudi takšnih, ki so se na vrh podali iz drugih krajev, še največ iz Razborce in Ribnice na Pohorju. Na začetku pohoda je planince pozdravil župan občine Mislinja g. Šilak Franc, pri križu na Črnem vrhu pa so ob kratki spominski slovesnosti spregovorili še Drago Horjak, predsednik MDO za Koroško, predsednik PD Mislinja Mirko Tovšak in predsednik kulturnega društva Mislinja.

Veliko pohodnikov je nadaljevalo pot iz Črnega vrha do Ribniške koče, nekateri pa so se preko Grmovškovega doma na Kopah podali še do Kremžarice, kjer je PD Slovenj Gradec na isti dan organiziralo kulturne dneve.

 

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti