Bajta PR' NAS Zgodilo se je Zbor koroških markacistov v Vuzenici
Zbor koroških markacistov v Vuzenici PDF natisni E-pošta
Prispeval Mirko Tovšak   
Nedelja, 13 Februar 2011 12:30

Prejšnji konec tedna so se v Vuzenici zbrali koroški markacisti, ki skrbijo za vzdrževanje in označevanje planinskih poti na območju Koroške. V enajstih planinskih društvih je aktivnih preko 80 markacistov, ki vsako leto poskrbijo za to, da se planinski pohodniki varno podajo na pohode na nadelanih planinskih poteh Koroške.

Zbor markacistov v Vuzenici, februar 2011
Skupinska fotografija koroških markacistov, ki so se udeležili zbora.

Srečanju markacistov je prisostvoval tudi župan občine Vuzenica Franjo Golob, podpredsednik Planinske zveze Slovenije Tone Tomše, predsednik Meddruštvenega odbora PZS za Koroško Drago Horjak in novi načelnik za planinske poti pri PZS Igor Mlakar.

V uvodnem delu je vodja markacistov Koroške Roman Močnik predstavil delovanje njihovega odseka v lanskem letu. Še posebej se lahko koroški markacisti v lanskem letu pohvalijo z akcijo ureditve in prestavitve planinske poti iz Grohota na Raduho, za kar so opravili preko 1.300 prostovoljnih udarniških ur. Pri tem pa jim je pomagal tudi helikopter slovenske vojske. Kar nekaj kritičnih besed je padlo tudi na slab odnos države do prostovoljnega neplačanega dela markacistov. Prostovoljci, ki delajo na teh akcijah, ne potrebujejo denarnega nadomestila, želijo pa si, da bi bilo njihovo delo bolj cenjeno in priznano v naši družbi.

Na koncu srečanja so podelili še priznanja najbolj prizadevnim markacistom, priznanje za »naj markacista« leta pa je prejel Jože Oprešnik, markacist iz PD Mežica.

Naj markacist leta
Jože Oprešnik, markacist PD Mežica, je prejel priznanje za "naj markacista".

 

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti