Bajta PR' NAS Zgodilo se je »Mladi bi radi« spoznali poklic socialne pedagoginje
»Mladi bi radi« spoznali poklic socialne pedagoginje PDF natisni E-pošta
Prispeval Zavod Nefiks   
Četrtek, 30 Oktober 2014 00:04

Udeleženki kariernega kluba »Mladi bi radi«, Vanja Gostenčnik in Nina Ošep, ki ga na Ravnah na Koroškem organizira Zavod Nefiks, sta se v oktobru podali na njuno bivšo osnovno šolo, OŠ Koroški Jeklarji, kjer sta pri delu dva dni opazovali delo socialne pedagoginje, gospe Tanje Naveršnik.


Namen projekta »Mladi bi radi« je s celostnim pristopom h karierni orientaciji pri udeleženih mladih razviti in preizkusiti socialne in državljanske kompetence in jih umestiti v vseživljenjsko karierno orientacijo. V okviru kariernih klubov zato veliko časa namenimo temu, da dijaki razmislijo, kateri so tisti poklici, ki jih zanimajo in kakšno delo bi radi opravljali po zaključenem šolanju. Še bolj pomembno pa je, da se dijaki s poklicem tudi »osebno« srečajo.

Vanja in Nina sta svojo izkušnjo opisali takole: »Ta dva dneva sva osebno vzeli kot dneva polna novih izkušenj, znanja in misliva, da tudi potrditve, da razmišljava v pravi smeri, na kateri študij se vpisati. Z gospo Tanjo sva preživeli njen celoten delovni dan, izvedeli sva, kako potekajo ure ISP in DSP, skratka, ure dodatne strokovne pomoči, in nato tudi bile prisotne pri teh urah. Videli sva izrazito potrebo po prilaganju programa za vsakega posameznika, kako poteka priprava načrta za otroka, kdo vse pri tem sodeluje, kaj je treba upoštevati … Seveda sva bili prisotni tudi na enem takih sestankov - sestanku strokovne skupine. Skratka, najina dneva sta bila polno zasedena, polna znanja, izkušenj, pa tudi spominov na osnovno šolo. Eno uro sva namenili tudi 'obisku', enega izmed učiteljev, g. Plevnika, ki naju je z veseljem uporabil pri poteku njegove ure. Zato se želiva tudi vsakemu posebej zahvaliti, gospe Tanji Naveršnik, da naju je sprejela in nama namenila čas in posredovala znanje, da nama je sploh dovolila prisotnost pri obravnavah. Ravnatelju Aljažu Bankonu, ki je prav tako podprl idejo in naju takoj napotil h gospe Naveršnik. Hvala seveda tudi vsem učencem, ki so bili takrat prisotni, da se naju niso (preveč) prestrašili in še vedno sodelovali tako kot ponavadi.« 

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti