Zares v Radljah, Lipa 500 metrov pod zemljo natisni
Prispeval Jernej Prodnik, Foto: Karli Hudnik   
Sobota, 14 Junij 2008 17:20
V četrtek, 12. junija, se je v Radljah ob Dravi srečala stranka Zares. Člani in simpatizerji stranke so pozdravili predsednika Gregorja Golobiča in dva že znana kandidata za prihajajoče parlamentarne volitve: Matjaža Steržeta in Irmo Pavlinič-Krebs. Istega dne, le da nekaj ur prej, je novinarsko konferenco imela še ena stranka, ki je nastala nedolgo tega. V mežiškem rudniku je 500 metrov pod zemljo razpravljala Lipa.

Zaresovci so se proti večeru zbrali v Hotelu Vabo, v sproščenem vzdušju pa je vse prisotne s humorističnimi vložki zabavala gledališka skupina Pitoni z.o.o. Predsednik stranke Gregor Golobič je predstavil vizijo stranke ter poudaril željo po odprtosti, samoomejevanju in čim večjem vključevanju.

Spregovorila sta tudi dva že znana Koroška kandidata za državnozborske volitve, ki bodo v jeseni. Irma Pavlinič Krebs, bivša članica LDS in od leta 2000 do 2004 podpredsednica parlamenta, bo kandidirala v volilnem okraju Ravne na Koroškem. Matjaž Sterže, podžupan občine Vuzenica in predsednik pokrajinskega odbora Zares (glej novico), pa bo kandidat v okraju Dravograd-Radlje ob Dravi.

Kandidat stranke Zares za volilni okraj Slovenj Gradec še ni dokončno znan, po kuloarjih pa se govori, da naj bi imel največ možnosti ambiciozni Boris Raj. Raj je bil lani jeseni Steržetov protikandidat za predsednika pokrajinskega odbora, za državnozborsko kandidaturo pa naj bi se zavzemal predvsem sam.


Več fotografij lahko najdete v Albumu.