Z vilami nad sina natisni
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 28 Oktober 2010 06:56


Zlobne vileV nedeljo, 24. 10. 2010 dopoldan, so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni o lahki telesni poškodbi v družinskem prepiru na območju občine Ribnica na Pohorju, ki je bila povzročena z nevarnim predmetom. Na kraj so napotili policijsko patruljo, ki je ugotovila, da je v dopoldanskih urah prišlo do besednega prepira, v katerem je 74-letni oče v pijanem stanju z vilami napadel svojega 48-letnega sina.

Pri tem ga je hotel z vilami najprej udariti v predel glave, vendar se je sin uspel obraniti. Ob naslednjem udarcu, ko ga je hotel zabosti v predel trebuha, pa ga je z vilami poškodoval po dlani desne roke. Zdravniško pomoč je pozneje iskal v Zdravstvenem domu Radlje ob Dravi, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel lažjo telesno poškodbo. Pri ogledu kraja je oče kljub zakonitim ukazom policistov v vinjenem stanju nadaljeval s kršitvijo, tako da se je nedostojno vedel do sina, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do izstreznitve. 

Policisti PP Radlje ob Dravi so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja sinu na razdalji najmanj 50 metrov, zaradi storjenih kršitev so mu izrekli globo v višini 963,73 EUR, po vseh zbranih obvestilih zaradi utemeljenega suma povzročitve lahke telesne poškodbe z nevarnim predmetom pa bodo zoper njega podali tudi kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.