Bajta PR' NAS Zgodilo se je Nesreča v gozdu ga je stala življenja
Nesreča v gozdu ga je stala življenja PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: flickr(cc): Kasia!!   
Sreda, 10 Marec 2010 06:47

Slika je simbolična. Foto: flickr(cc): Kasia!!Policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so opravili ogled kraja nesreče pri delu v gozdu, za posledicami katere je umrl mlajši moški.

V ponedeljek ( 8. 3. 2010) ob 16h so bili policisti PU Slovenj Gradec obveščeni, da se je pri delu v gozdu v okolici Slovenj Gradca, huje poškodoval mlajši moški. Takoj so bili na kraj reševalci in policijska patrulja. Pri ogledu kraja in pri zbiranju obvestil so ugotovili, da sta 23  in 20-letna brata v domačem gozdu podirala smreke na zelo strmem pobočju.

Med podiranjem smreke, je 20-letni moški opravljal delo z motorno žago, njegov 23-letni brat pa je stal ob drevesu na spodnji strani in z zagozdami usmerjal drevo v padec. Ko je bilo drevo že odžagano in je pričelo padati v želeno smer, je 23-letnemu moškemu na strmem in zmrzlem terenu zdrsnilo. Ob tem ga je padajoče drevo močno udarilo v trebuh in spodnji del telesa ter odbilo nazaj, tako da je padel okoli  pet metrov čez rob. Pri padcu je zadobil zelo hude telesne poškodbe.

Po reševanju s strmega pobočja, je bil s strani reševalcev prepeljan v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je zaradi zadobljenih zelo hudih telesnih poškodb, umrl v zgodnjih urah današnjega dne.  Policisti policijske postaje Slovenj Gradec pri ogledu kraja delovne nesreče niso ugotovili znakov kaznivih dejanj, zato bodo o nesrečnem dogodku podali poročilo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.  


 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti