Bajta PR' NAS Zgodilo se je Kradli so hrano in oblačila
Kradli so hrano in oblačila PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU Slovenj Gradec   
Sobota, 30 Januar 2010 12:21

V usklajeni in hitri akciji so policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec, na podlagi informacij o osumljenih in podatkov o registrski številki osebnega avtomobila, po storjeni tatvini oblačil v eni izmed prodajaln večjega trgovskega centra v Slovenj Gradcu, prijeli skupino tujcev, ki je utemeljeno osumljena storitve večjega števila tovrstnih kaznivih dejanj.

Nakradena roba

V četrtek, 28. 1. 2010, ob 13.09 uri, so policisti in kriminalisti, po obvestilu zaposlene trgovke v eni izmed prodajaln večjega trgovskega centra v Slovenj Gradcu, da sta po storjeni tatvini oblačil iz prodajalne pobegnila moški in ženska, ki sta se nato usedla v osebni avtomobil tuje registrske številke, v katerem sta ju čakala moški in ženska, nakar so se skupaj odpeljali, v usklajeni in hitri policijski akciji, osebni avtomobil z osumljenci ob 13.18 uri, izsledili v bližini odlagališča odpadkov v Mislinjski Dobravi pri Slovenj Gradcu.  

Na podlagi določb Zakona o kazenskem postopku so policisti osebam odvzeli prostost in jih privedli v prostore Policijske postaje Slovenj Gradec. Na podlagi pisne odredbe pristojne preiskovane sodnice Okrožnega sodišča Slovenj Gradec so nato  opravili pregled oseb in vozila. Pri preiskavi so našli in zasegli 113 različnih artiklov, od tekstilnih do prehrambenih v različnih količinah, katerih skupna vrednost znaša okoli 3.500 EUR. V prisotnosti prevajalca za madžarski jezik so policisti, v skladu z veljavnimi določbami, zaslišali 59  in 40-letna moška ter 48 in 40-letni ženski. Po zaslišanju so bili osumljenci izpuščeni.  

Policisti so pričeli ugotavljati, v katerih prodajalnah na širšem območju Koroške in tudi sosednjih regij, so bile tatvine izvršene. Po ugotovitvah oškodovanih podjetij jim bodo odtujene artikle vrnili.

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih zoper vse štiri osumljence, ki so utemeljeno osumljeni, da so v sostorilstvo iz različnih prodajaln na širšem območju, izvršili večje število kaznivih dejanj tatvin, podali kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti