Bajta PR' NAS Zgodilo se je Konec tedna tri hujše prometne nesreče
Konec tedna tri hujše prometne nesreče PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 24 Avgust 2009 14:30

Minuli konec tedna so policisti PU Slovenj Gradec obravnavali tri hujše prometne nesreče, v katerih se je pet oseb huje telesno poškodovalo.

V petek okoli pol pete popoldan se je na glavni cesti Ožbalt – Fala, izven naselja Javnik, hudo poškodoval 35-letni voznik motornega kolesa iz Maribora. Med vožnjo se je z njegove strani v promet na prednostno cesto vključila 43-letna voznica osebnega avtomobila iz Ožbalta in mu izsilila prednost, da je nesrečnik čelno trčil v prednji del avtomobila. Zoper neprevidno voznico bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve nesreče iz malomarnosti.


Slika je simbolična


Slabo uro za tem je do prometne nesreče prišlo na lokalni cesti Breg – Podpeca, kjer je najkrajšo potegnil 50-letni državljan Velike Britanije, ki je vozil kolo. Omenjeni je med vožnjo proti Mežici vozil v organizirani koloni koles, pred preglednim levim ovinkom pa ga je nekoliko zaneslo ravno v času, ko je nasproti v avtomobilu pripeljal 42-letni Italijan, ki kljub močnemu zaviranju nesreče ni uspel preprečiti.

Dvajset minut pred deveto pa je počilo še na glavni cesti Slovenj Gradec – Dravograd, kjer so se izven naselja Bukovska vas hudo poškodovali 16-letni voznik neregistriranega štirikolesnika iz Dravograda, njegov 16-letni sopotnik iz Slovenj Gradca in 31-letni voznik motornega kolesa s Prevalj. Med vožnjo štirikolesnika voznik in sopotnik na glavi nista uporabljala zaščitnih čelad, zato so policisti zoper njiju podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, ker je izsilil prednost motoristu, voznika pa čaka tudi kazenska ovadba zaradi suma storitve nesreče iz malomarnosti.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti