Bajta PR' NAS Zgodilo se je Mega povezava za čist park
Mega povezava za čist park PDF natisni E-pošta
Prispeval rod Koroških Jeklarjev Ravne na Koroškem   
Torek, 26 Junij 2012 21:09

Ravenski taborniki pred rekordnim šotorom.

Taborniki že vrsto let opozarjamo na problematiko onesnaževanja ravenskega parka. Resnično nam ni vseeno, da se tako lep in urejen park čez noč prelevi v navadno smetišče, katerega smo priča tudi sami, saj ponavadi naše akcije potekajo v njem ravno ob sobotah zjutraj. Na žalost beseda posameznika ne najde ušes množice, katere povezanost pa bi edina lahko pripeljala do pozitivnih sprememb.

Odločili smo se, da na taborniški način zavarujemo park pred smetenjem z mega šotorom. Mega šotor, ki smo ga postavili iz 118 šotorskih kril, je meril kar 103,25m in predstavlja simboliko varovanja ravenskega parka. Povezana šotorska krila, simbolizirajo povezane ljudi, so na zadnji dan šolskega leta obvarovala park pred smetenjem ter obiskovalcem prenašala sporočilo, da lahko le skupaj dosegamo boljši svet.

Pri ustvarjanju čistejšega parka Ravne smo se povezali društvo tabornikov roda Koroških jeklarjev Ravne na Koroškem, rod Severni kurir Slovenj Gradec, skavti stega Koroška 2, rod Mrzli studenec Mislinja, rod Jezerski zmaj Velenje, rod Pusti grad Šoštanj, Zmajev rod Ljubljana ter rod Dobre volje Ljubljana. Vsem se najlepše zahvaljujemo za pomoč pri zbiranju opreme za šotor. Upamo, da je mega šotor pritegnil oči in »ušesa« množice ter da za njihovo povezovanje za dobro delo naslednjič ne bomo več potrebovali vrvi.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti