Bajta
Zgodilo se je


Plesni tečaj v Mladinskem domu Strojnska reka PDF natisni E-pošta
Prispeval Klara Knez   
Torek, 20 Marec 2012 16:50

V mesecu januarju in februarju, vsako nedeljo popoldne, je v Mladinskem domu Strojnska reka potekal začetni plesni tečaj. Tečaj je potekal v dveh terminih. Prvi termin so zasedale mlajše generacije, ki so že bile nekoliko vešče v plesu, saj ni dolgo tega, ko so se učile plesa za svoj maturantski ples. V drugem terminu pa so se učile plesnih korakov starejše generacije. Pobudnik plesnega tečaja je bil Diter Veber, ki je organiziral tečaj, v sodelovanju s plesno šole Devžej.

Ples

Plesni tečaj ni bil le učenje plesnih korakov, temveč tudi druženje občanov in zabavanje ob mrzlih zimskih dneh. Ob enem bi se radi zahvalili učiteljici plesa za vse naučene korake in strpne živce, kadar so nam plesni koraki povzročali težave. Hvala tudi krajevni skupnosti Strojnska reka za odstop prostorov v Mladinskem domu. Veselimo pa se že naslednje zime, ker se bomo ponovno družili, izpopolnjevali in se učili novih plesnih korakov.

 
V drugi krog Andrej Čas in Ksandi Javornik? PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Nedelja, 11 Marec 2012 20:16

Po več kot tretjini preštetih glasov (35%) v Slovenj Gradcu se bosta v drugem krogu pomerila Ksandi Javornik, ki je prejel 25.8% glasov, in Andrej Čas, ki je prejel 23.9% glasov. Sledi jima Jurij Šumečnik z 20% glasov, med vsemi kandidati pa je še edini, ki ima realne možnosti za drugi krog. Vinko Vrčkovnik, z 9.1% prejetih glasov in Bojan Mestek z 9.4%, namreč skorajda nimata več možnosti, da bi nadoknadila precejšnjo razliko.

Volitve Slovenj Gradec 2012

Kljub temu, da smo pred volitvami ocenjevali, da bodo stranke imele po vsej verjetnosti v Slovenj Gradcu manjši vpliv na izbiro župana (glej članek tukaj), pa bo vseeno precejšnje presenečenje, če se bosta v drugi krog uvrstila kar dva nestrankarska kandidata. Tako Javornik kot Čas sta namreč kandidirala kot neodvisna kandidata s podporo volivcev.

 
Po petini preštetih glasov za drugi krog troboj PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Nedelja, 11 Marec 2012 20:06

Nadomestne volitve 2012Po petini preštetih glasov bi v Slovenj Gradcu videli drugi krog volitev (novica). Največ možnosti za uvrstitev v drugi krog, ki bo potekal 25. marca, imajo po petini preštetih glasov Jurij Šumečnik (20.68%), Ksandi Javornik (21.26%) in Andrej Čas (23.79%), ki se vsi gibljejo nad dvajsetimi odstotki prejetih glasov. Sledita jim Vinko Vrčkovnik z 11.27% in Bojan Mestek z 10.56%. Še manj možnosti za drugi krog imata preostala kandidata, Boris Raj (5.46%) in Peter Pungartnik (6.99%).

 
V Slovenj Gradcu drugi krog volitev? PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Nedelja, 11 Marec 2012 19:00

Nadomestne volitve za župana Slovenj Gradca po neuradnih in zaenkrat še zelo nepopolnih rezultatih prinašajo drugi krog. Volivke in volivci bi po začetnih rezultatih, preštetih je nekaj več kot pet odstotkov glasovnic (vključno s predčasnimi volitvami, ki so potekale do četrtka) vnovič volili 25. marca, ko bo potekal tudi referendum o družinskem zakoniku. Kot kažejo trenutni rezultati bi lahko izbirali med Jurijem Šumečnikom in še enim kandidatom, največ glasov poleg Šumečnika, ki se približuje tridesetim odstotkom prejetih glasov, imata Andrej Čas in Ksandi Javornik, ostali kandidati imajo po trenutno preštetih glasovih približno deset ali manj odstotkov prejetih glasov, največ možnosti pa ima še Bojan Mestek. Poleg omenjenih so na volitvah sodelovali še trije kandidati, volivke in volivci so lahko izbirali še med Vinkom Vrčkovnikom, Petrom Pungartnikom, Andrejem Časom, in Borisom Rajem. Od izključno moške zasedbe so štirje kandidati bili strankarsko nevezani, pet pa jih sedi v občinskem svetu.

Slovenj Gradec je bil ena izmed slovenskih občin, kjer so na lokalnih volitvah občani izbirali novega župana. V Slovenj Gradcu zaradi odhoda dosedanjega župana Matjaža Zanoškarja v poslanske vrste in spremenjene zakonodaje, ki po novem ne omogoča več opravljanja dvojne funkcije poslanca in župana.

Nadomestne volitve 2012

Volilna udeležba do 16. ure je bila 30,66-odstotna, kar pomeni, da je volilo nekaj več kot 4300 volivk in volivcev od 14.115 volilnih upravičencev. Do zaprtja volišč se je udeležba dvignila na 46.19% odstotka, kar je še vedno precej nižja udeležba od tiste leta 2010, ko je bila udeležba 59,46-odstotna. Kandidat, ki bo izvoljen za župana, bo mestno občino vodil le dve leti in pol, ko bodo nove redne lokalne volitve.

 
Na Kompleks.LAN-u tekmovalo 16 skupin iz cele Slovenije PDF natisni E-pošta
Prispeval Barbara Žvirc, foto: Matevž Hudrap   
Četrtek, 08 Marec 2012 08:53

SLO5, FREEDOM, zvezde večera, Dynamic, HereforBeer, Team.Beta, Zajčja obara, Celsus, Spranci, toblerone, One Big Tree, Electric, Team crocs, NeedNerf, SpeedLinknoobs, sestavi.si.  16 skupin iz cele Slovenije se je prvi vikend meseca marca pomerilo v igranju računalniške igre League of Legends na tako imenovanem »Lan partyju«. Mladi privrženci imenovane igre so se v petek, 2. marca 2012 ob 16. uri popoldne zbrali v Koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks na Ravnah na Koroškem, ki je pobudnik projekta in ki je mladim nadobudnežem prijazno odstopil dvorano za dvodnevni projekt Kompleks.LAN. Računalnike in vso potrebno opremo je priskrbela Srednja šola Ravne na Koroškem (SŠ Ravne), ki že ima nekaj izkušenj z organizacijo lanov, saj že nekaj let zapored organizira uspešno srednješolsko druženje koroških dijakov, ljubiteljev podobnih zabav.

Tekmovalci, zbrani v prostorih kluba Kompleks.

SŠ Ravne pod vodstvom ravnateljice Ivanke Stopar s svojimi številnimi obšolskimi projekti spodbuja druženje, kreativnost in uporabo ter poglabljanje pridobljenega šolskega znanja svojih učencev. To se je izkazalo za uspešno, saj je na marčevskem lanu sodelovalo tudi nekaj dijakov prve generacije računalniških tehnikov, ki so zdaj že študenti, a se še zmeraj radi vračajo na »kraj zločina«.

Vodja projekta Kompleks.LAN, Lovro Hudrap, je prav tako učenec Srednje šole Ravne in tisti, ki mu gre zahvala, da se je tekmovanje izpeljalo. Skupaj s še nekaterimi dijaki SŠ Ravne in prijatelji se je potrudil in poskrbel za vse malenkosti, ki naredijo organizacijo takšnega tekmovanja uspešno.

Igra League of Legends se je igrala po sistemu 5v5 in sicer v Custom igri z DraftPickom, pri katerem ima vsaka ekipa 3 banne (ban system 1-1-1-1-1-1), finale pa se igra best of 3. Po odločitvi administratorjev se je igralo na EU West serverju. Tekmovalci so prvi igralni dan zaključili v zgodnjih (že sobotnih) jutranjih urah, nadaljevali pa po krajšem počitku, istega dne ob 10. uri.

Drugi tekmovalni dan, ki je trajal do 17. ure popoldne, je prinesel težko pričakovane rezultate. Prvo mesto je dosegla ekipa SLO5, drugo ekipa Electric, tretje pa ekipa sestavi.si. Najboljše ekipe so dobile manjše denarne nagrade in nagrade sponzorjev, med katerimi se organizator še posebej zahvaljuje Sestavi.si, SŠ Ravne, Občini Ravne na Koroškem in številnim drugim.

Kot zanimivost mogoče omenimo še, da je bila med vsemi tekmovalci (16 ekip po 5 tekmovalcev) le ena predstavnica nežnejšega spola (ekipa, v kateri je igrala, je na koncu dosegla 4. mesto), radovedneži pa so si lahko potek tekmovanja s triminutnim zamikom ogledali tudi na platnu zunaj dvorane.

Naključni obiskovalci so tako lahko spoznali še eno plat igranja računalniških iger, ki dokazuje, da računalniške igre niso le zapravljanje časa, ampak zahtevajo veliko truda, znanja in treninga, prinašajo pa spoznavanje tujih jezikov, saj je večina iger v angleščini, spoznavanje igralnih prijateljev iz drugih držav in sprostitev. Organizirani lani, kot je bil Kompleks.LAN pa ponujajo možnost druženja s somišljeniki in spodbujajo uporabo računalniških znanj.


 
<< Začetek < Prejšnja 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naslednja > Konec >>

Stran 20 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti