Bajta
Zgodilo se je


Opazili so Bajto! PDF natisni E-pošta
Prispeval Jernej Prodnik   
Torek, 18 Marec 2008 19:11

Res je, opazili so (čisto novo) Bajto! Ampak z množičnim obiskom se nanjo niso odzvali le agilni ter dobro informirani uporabniki spleta. Tudi tiskani mediji so opazili nov koroški portal ter poročali o vašem in našem zbirališču idej, prispevkov ter poznanstev! Preberite si, kje so nas omenili in kaj so ob tem zapisali!

Če ste novico o Bajti opazili še kje, pa nas na to lahko obvestite preko e-pošte ali foruma. 

Prvi je o Bajti poročal znani koroški bloger Gutnštanar na svojem blogu dan pred odprtjem, se pravi, v četrtek, 13. marca. Novico in blog lahko najdete na povezavi: blog Guštanj.

 Prvi tiskani medij, ki je poročal o Bajti, pa je bil časnik Večer. Novico o novi spletni strani so bralci lahko videli že v petek, 14. marca. V prispevku na 22. (Koroški) strani so zapisali, da korošci pridobivajo nov informativno-zabavni portal, katerega namen bo alternativno pristopiti k podajanju različnih vsebin povezanih s Koroško.

Še isti dan je o Bajti na Koroškem radiu poročala tudi Tjaša Razdevšek, ki je poslušalcem povedala, da si je ogledala nov koroški portal. Kar nekaj prijateljev nam je povedalo, da so se na Bajti znašli prav po zaslugi te objave.

Prav danes, 18. marca, pa so o Bajti poročali tudi v časniku Delo. V rubriki »Iz naših krajev«, na strani 6, je že v naslovu avtorica Mateja Kotnik zapisala, da je v bajti prostor za vse koroške doline. Član Bajtinega kolektiva Jure Lesjak je novinarki povedal, da želi Bajta »postati [želimo] spletno stičišče vseh treh koroških dolin. Preseči želimo populističen, neproduktiven in popolnoma zgrešen egocentrizem« ... »Gre za poskus vzpostavitve spletnega portala, ki bo dejavno zajel dogajanje na vsej Koroški ...«

Vsem, ki so (ali pa ste) o njej že pisali ali kako drugače širili vest, pa se zares najlepše zahvaljujemo!

V kolektivu se najlepše zahvaljujemo tudi vsem, ki so nam zaželeli čim več uspeha ter nam poslali besede vzpodbude. Nekaj pohval smo dobili tudi na e-mail in za čisto vsako sporočilo smo vam hvaležni. Vedno je lepo videti, če kdo opazi vložen trud!

 
Bajta je odprla svoja vrata! PDF natisni E-pošta
Prispeval kolektiv Bajta.si   
Petek, 14 Marec 2008 00:30

Spoštovane obiskovalke, cenjeni obiskovalci, lepo pozdravljeni! Pred vami je čisto svež spletni portal. Pred vami je prva koroška spletna stran namenjena predvsem novicam. Pred vami je rezultat štirimesečnega piljenja idej. Pred vami je prvi koroški spletni časopis in prvi poskus vzpostaviti močno regionalno spletno mesto. Pred vami stoji Bajta. Vstopite! Vrata so od danes naprej na stežaj odprta.  

Bajta je namenjena vsem. Poskušali bomo zadovoljiti raznolike okuse, ter s kvalitetnimi prispevki dodobra pretresti različne pereče tematike. Skušali bomo pohvaliti, kar je dobrega ter konstruktivno grajati, kar je slabega. Prostor za izražanje mnenj bomo skušali nameniti vsem. Vnaprej se odpovedujemo različnim floskulam o uravnoteženosti, naše edino merilo je nepristranskost.

Ne zamerite nam. Nismo profesionalci, nimamo proračuna. Zaenkrat razpolagamo samo s kopico idej, ter znanjem, ki smo ga nabrali na različnih področjih. Naše glavno vodilo je entuziazem, naša glavna želja je opozarjati na teme, ki jih ostali mediji spregledajo oziroma zanje nimajo dovolj prostora.


Vedno več nas je in vedno več nas bo. Bajta bo zatočišče ustvarjalnosti na različnih področjih. Novice, komentarji, recenzije, potopisi, mnenja, zabava... Prepričani smo, da bo marsikdo, z našo pomočjo, deležen publicitete, ki so jo zasluži in ki jo potrebuje. Vabimo vas, da se aktivno vključite v gradnjo spletnega portala za Koroško.

Tri doline v eni Bajti. Postati želimo spletno stičišče vseh treh koroških dolin. Preseči želimo populističen, neproduktiven in popolnoma zgrešen ego-centrizem. Postopoma bomo na enem naslovu združili tri doline.

Brez vas ne bo šlo. Povratne informacije, komentarji, konstruktivne kritike bodo eden izmed temeljnih kamnov naše Bajte. Zavedamo se, da je ažurnost za vsak medij ključnega pomena. Verjamemo, da lahko samo zdrava organska rast pripelje do uspešnega elektronskega medija.

 
Prenova knjižnice na Prevaljah PDF natisni E-pošta
Prispeval Tina Peruš   
Četrtek, 13 Marec 2008 23:25

Prevaljčani so že kar nekaj časa potrebovali nadgradnjo kulturnega in knjižnega hrama. To vlogo je sicer imel Družbeni dom in tam locirana knjižnica, a prostori za te namene niso bili najbolj primerni. Stara knjižnica v kleti Družbenega doma je bila bolj poredko cilj branja željnih občanov, morda ravno zaradi slabšega estetskega izgleda in neprimernosti prostorov. Zdaj na Prevaljah končno raste nov knjižnični objekt, ki bo, upajmo, svojemu poslanstvu bolje služil. 

Investicija Obnova in razširitev knjižnjice v Družbenem domu na Prevaljah je dobila zeleno luč že pred več kot dvema letoma in leta 2006 je bila končana prva faza. Takrat je bil gradbeno zaključen zahodni prizidek knjižnjice. Lansko leto je Ministrstvo za kulturo odobrilo sofinanciranje v višini 103.309 €, zato občina pričakuje, da bo z dodeljenimi sredstvi projekt dokončan že to leto.

Gradbena dela, ki trenutno potekajo, vključujejo tudi prenovo avle in dvorane Družbenega doma. Izboljšan bo tudi vhod, ki bo omogočal nemoten dostop invalidom. Stavba v središču Prevalj torej postaja novejši, modernejši in še bolj funkcionalen objekt. Vsi si želimo, da bi skupaj z izgledom oplemenitili in razširili tudi vso kulturno dogajanje v Družbenem domu.

 

 


 
<< Začetek < Prejšnja 131 132 133 134 135 136 137 Naslednja > Konec >>

Stran 137 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti