Bajta
Zgodilo se je


Bajtina gavda v video-sliki PDF natisni E-pošta
Prispeval Jernej Prodnik   
Nedelja, 13 April 2008 05:10
 
 
Bajta se seli ... PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Ranc   
Sreda, 09 April 2008 02:02

… v ravenski Kompleks. Tako. Namen selitve je prva Bajtina gavda. Danes se je zbral kolegij ekipe Bajta, zadolžen za izvedbo gavde. Sestanek je bil relativno dolg in po našem skromnem mnenju uspešen. Kaj smo pripravili za vas?


Več stvari. Poleg
nagradne igre za iPod Shuffle bo verjetno najbolj atraktivna igralna konzola Wii, s pomočjo katere se boste lahko »rekreirali« ob igranju igric. Na voljo bo nekje do 23. ure, zato pohitite, da pridete na vrsto. Za takšno ali drugačno rekreacijo bomo poskrbeli še s tremi zabavnimi igrami in sicer: »Trofi pir«, »Strupi okno« in nenazadnje, »Poglej in zadeni brez Auerja«. Za najboljše nagrade!

Manjkala ne bo niti hodeča Bajta, ki bo brez dvoma zvezda večera. Hodeča Bajta je med drugim, skupaj z drugimi »stvarmi« soudeležena pri najbolj odbitem fotošutingu v zgodovini Koroške. Kar se tiče glasbe bo za vse okuse dobro poskrbljeno, saj bomo posebej za vas v baru Kompleks pripravili največje hite iz obdobja 2000 do 2008, v dvorani pa boste prisluhnili največjim hitom devetdesetih.

Vidimo se v petek, 11. aprila od 20.00 naprej. V KMKC Kompleks na Ravnah.
Vljudno vabljeni!

 
Izšel je prvi Bajtin tednik PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 04 April 2008 03:31

Nekateri ste danes v svoje spletne poštne nabiralnike že prejeli prvi izvod Bajtinega tednika. Gre za tedenski povzetek najbolj zanimivega dogajanja na Bajti, v katerem najdete povezave do nekaterih člankov, povzetek dogajanja na našem forumu ter tudi najbolj zanimive dogodke na Koroškem v prihajajočem tednu.

Bolj oprezni ste gotovo opazili novost na Bajti. V desnem stolpcu pod Bajtinim referendumom smo dogodkovnik zamenjali s spletno aplikacijo, s katero se lahko povsem brezplačno naročite na Bajtin tednik. Vpišete le ime in elektronsko pošto, svojo prijavo pa boste morali še naknadno potrditi. Bajtin tednik lahko pričakujete vsak četrtek pozno zvečer.

Vsi, ki ste prvi izvod zamudili, a bi ga na vsak način radi prejeli, nam lahko pišete na tednik(afna)bajta.si, naslednje izvode pa si najlažje zagotovite s prijavo na desni. Vaše predloge, komentarje in pripombe na tednik že pričakujemo na forumu.

Če bi želeli aktivno sodelovati pri gradnji Bajte, se lahko prijavite na
razpis za nove sodelavce (povezava). Iščemo zidarke in zidarje vseh vrst. Ne pozabite, sodelovanje pri Bajti je odlična priložnost za nabiranje izkušenj pri pisanju, obenem pa vam ponujamo možnost, da svoje ideje oz. izdelke predstavite širokemu krogu ljudi. Pridružite se nam!

 
Smo vas potegnili? PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Küzma in Jan Klančnik   
Sreda, 02 April 2008 00:21

Prvi april je dan, ko je vsem dovoljeno lagati in si izmisliti tudi kašno vest, ki je plod domišljije.

Seveda se je tudi ekipa Barak…ups, oprostite…
ekipa Bajte odločila, da vas skuša potegniti za nos in glede na nekatere odzive na našem forumu nam je to tudi uspelo. Kot aktualne novice smo podali kar štiri članke, ki so popolnoma neresnični in verjetno smo na kako “finto” vrgli tudi vas.

Najprej se je na naši strani pojavila
recenzija albuma Chinese Democracy skupine Guns N’ Roses. Naš sodelavec Tadej Jelen je opisal in recenziral še nikoli slišano glasbo. Domišljije mu očitno ne manjka, čeprav je res, da je skupina nekaj te glasbe že odigrala na koncertih. Chinese Democracy je sicer eden izmed bolj pričakovanih albumov, Pištole in Vrtnice pa ga obljubljajo že kar nekaj let, vendar izida žal še vedno nismo dočakali. Ni čisto nemogoče, da ga morda nikoli ne bomo slišali. Morda je kateri oboževalec zaradi novice že hitel brskati po spletu kje bo “naročil” album, vendar se mu iskanje na žalost ni obrestovalo.

Naslednja izmišljotina, ki se je iz glav naših piscev preselila med novice na naši strani, je prispevek o bombi iz druge svetovne vojne, ki bi jo naj nek vrtičkar odkril med prekopavanjem ob svojem vrtu na Piglu. Igor Papotnik je bralce  zavedel z zgodbo o prihodu pirotehnikov ter s podatki o specifikacijah bombe. Osebno sem doživel izbruh smeha ob ljubkovalnem imenu eksplozivnega telesa. “Paidermacher”. Mojstrsko. Še zdaj ko pišem tole se tako smejim da sploh ne morem razmišljat in verjetno izpuščam vejice in ostala ločila

Kot pa kažejo odzivi na našem forumu, nam je največ šal na vaš račun uspelo iztržiti
s preimenovanjem našega portala. Članek je spisal Jan Klančnik, ki je z dobrimi argumenti podkrepljeno novico naredil zelo verjetno. Zamenjali smo napis na vrhu strani in v članku obvestili, da nas je lastnik hrvaške spletne strani www.bajta.hr preko svoje odvetniške službe prisilil v preimenovanje portala in predajo domene. Na forumu smo bili deležni kar nekaj odzivov, nekateri člani ekipe so vso šalo še bolj podpihovali z odigranjem medsebojnih sporov glede novega imena in tako nam je uspelo spremeniti laž v enodnevno resnico. Večina komentatorjev je novo ime kritizirala, prejeta so bila tudi elektronska sporočila, da se jim ne smemo pustit. Kot kaže je bil namen dosežen. Bajta ostaja Bajta. Za vedno!

Privoščili pa smo si še eno dobro dodelano šalo. Igor Ranc je v članku zapisal, da se je Občina ravne na Koroškem odločila, da s pomočjo podjetja Tuš zgradi nove objekte ob letnem plavalnem bazenu. Objekti naj bi vsebovali vse: od hotelov, multikina, bowling centra, … Dodali smo tudi sliko kako naj bi sam objekt izgledal, vendar tudi to ni bilo dovolj, da bi večina bila prepričana. To najbrž najmanj verjetno šalo so tako naši bralci najhitreje razkrinkali, vsaj glede na odzive na forumu. Kot kaže je za naše kraje kaj takega očitno res prelepo, da bi ne bilo izmišljeno.

 
Kockina trinajstica PDF natisni E-pošta
Prispeval Samo Strel   
Sobota, 22 Marec 2008 02:13

 V petek, 21. marca, je Kocka bar praznoval trinajsto obletnico svojega delovanja.

Ob Kockinem jubileju, za katerega upamo da ne bo prinesel pregovorne nesreče, je v goste na Poljano prišel pevec Miran Rudan. Bar je bil zapolnjen do zadnjega kotička, navzoči pa so se zabavali pozno v noč. Za Bajtine obiskovalce smo posneli nekaj fotografij.

Množica obiskovalcev je za kockin trinajsti rojstni dan dobila brezplačen koncert Mirana Rudana, ki je še danes najbrž najbolj poznan po svojem delovanju v (predvsem v devetdesetih) popularni skupini Pop Design. Poleg že skoraj ponarodelih in zimzelenih pesmi je seveda postregel tudi s priredbo Laure ni več italijanskega pevca NEKa, ki je postala skoraj sinonim za njegovo kasnejšo solo kariero.

Kocka bar je sicer v lasti družine še enega vokalista, Aleksandra (Alexa) Štaherja, ki ga mnogi Korošci poznajo predvsem kot pevca znanega rock benda Wellblott. Svojčas je skupina sodelovala tudi s Tinkaro Kovač, kitarist pa je bil Matjaž Sterže. Sterže, ki je na solo kitari navdušil mnoge, je dandanašnji podžupan občine Vuzenica, konec lanskega leta pa je postal tudi predsednik Koroškega pokrajinskega odbora stranke Zares (klikni za novico).

Alex je trenutno vokalist rockerjev Nitrox, v skupini pa so še korošci David Breznik (kitara), Tomaž Fak (kitara), Miha Kadiš (bobni) in Uroš Medved (bas). Uradna spletna stran – www.nitrox.si.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 
<< Začetek < Prejšnja 131 132 133 134 135 136 137 Naslednja > Konec >>

Stran 136 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti