Bajta
Zgodilo se je


Festival Povodnega moža minil v dobrem vzdušju (FOTO+VIDEO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik   
Petek, 14 Junij 2013 19:10

V soboto, 8. junija 2013, je pred OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah potekal 2. Festival Povodnega moža, ki je po ocenah organizatorja na sončno soboto privabil več kot 2000 obiskovalcev. Organizacijo festivala, ki je letos potekal drugič, so vodili Rok Šater, Jaka Kotnik, Jožica Pušnik in Danica Hudrap. Program prireditve, ki se je izvajal na glavnem odru in po stojnicah ter prostoru okrog šole, pa je sooblikovalo še veliko prostovoljcev.

Na festivalu so se predstavili tudi mnogi učenci OŠ Prežihovega Voranca.

Tako so pri pripravi programa sodelovali učitelji in učenci OŠ Prežihovega Voranca, ki je prireditev gostila ter še mnogo ostalih društev, vrtcev in šol iz regije - med drugim so se predstavili še člani Mladinskega sveta Ravne, profesionalni gasilci iz Raven, AMZS, taborniki iz rodu Koroških jeklarjev, člani policije s službenim psom, Planinsko društvo Ravne na Koroškem, člani harmonikarskega orkestra Rošer, mladi koroški jazzisti pod vodstvom Sama Kolarja, Vrtec Ravne, Srednja šola Ravne, učenci tretje OŠ Slovenj Gradec, OŠ Mislinje in še mnogo drugih.

Organizatorje, ki se po lastnih besedah zgledujejo po sorodnem velenjskem Pikinem festivalu, je podprl tudi župan občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. Ta je zbrane na prireditvi nagovoril in obljubil pomoč občine tudi v prihodnje. Povodni mož, sicer nekoliko netipična maskota za Koroško, se bo tako še zagotovo vrnil v železarsko mesto ob Meži.


Člani lokalne skupine Grushka so spisali in zbranim predstavili himno festivala.


 
Koroški kadeti tudi v sezoni 2013/14 v prvoligaški konkurenci PDF natisni E-pošta
Prispeval Tadej Korošak, foto: KK Dravograd   
Ponedeljek, 03 Junij 2013 20:12

V nedeljo je v Športni dvorani Dravograd potekala odločilna, povratna tekma drugega kroga kadetskih kvalifikacij za nastop v I. SKL. Korošci so slavili že na prvem srečanju v Mursko Soboti, v Dravogradu pa z visoko zmago le še potrdili vnovičen nastop med elito.

Kadeti KK Dravograd.

Kvalifikacije kadetov U16 za I. SKL, 2. krog, povratna tekma, nedelja, 2.6., Dravograd
Dravograd Koroška – Radenska Creativ 91 : 52 (25:9, 19:21, 28:11, 19:11) statistika tekme
Koroška: Kavtičnik 8, Strmčnik 9 (1:2), Grdadolnik 19 (2:4), Kupljen, Verčko 5, Ribič, Račel 9 (3:3), Lampret 11 (1:1), Pažek 2 (2:2), Mrdavšič 16 (2:2), Navodnik 12 (2:3).
Radenska: Bačvič 15 (5:8), Radonjič 4 (1:2), Sporn 2, Zajmi, Ziško 12, Berce 10 (4:6), Čontala 7 (1:2), Horvat Kovač 2.


Nik Lampret, kapetan Dravograda Koroške A:
»V današnjo tekmo smo šli zbrano ter motivirano. Zavedali smo se, kaj je naša naloga in kaj moramo storiti na igrišču. Tekmo smo nadzorovali od samega začetka dalje, nasprotnika pa utrujali z našo dolgo klopjo. Kljub temu, da nam na sami tekmi ni stekel met z razdalje, smo to nadoknadili z igro po globini ter napadalnim skokom. Držali smo se navodil s strani trenerja in tekmo mirno pripeljali do konca. Ponosen sem na vse igralce, saj so danes vsi od sebe dali tisto, kar se je od njih pričakovalo.«

Miha Čop, trener Dravograda Koroške:
»Fantom lahko znova čestitam za uvrstitev v prvoligaško konkurenco. Za njihov nadaljnji razvoj je igranje med najboljšimi ekipami v Sloveniji zelo pomembno. Košarkarji iz Murske Sobote so se znova prikazali v dobri luči, a danes smo bili veliko odločnejši, predvsem pa smo že na začetku srečanja visoko povedli in tekmo mirno zaključili.«

 
Letos že 7. Mega malčkova zabava PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 09 Maj 2013 21:30

Športno društvo ODA-Š bo 26. maja skupaj z Občino Dravograd organiziralo sedmo največjo prireditev za otroke na Koroškem – Mega malčkovo zabavo. Tradicionalno se bodo lahko otroci že zjutraj udeležili Malčkovega teka v športnem parku DTK na Ravnah na Koroškem. Ob 15.00 uri pa čaka vse otroke in njihove družine nepozabna mega zabava na poligonu Avtošole Relax trans, v Dravogradu. Nastopili bodo znani otroški glasbeni izvajalci ter harmonikarski orkester Vučič, izdelovale se bodo pravljične čarovniške metle, postavljeni bodo športni poligoni, otrokom bodo na voljo različne ustvarjalne delavnice, otroško predstavo »Nagajivi Peter Nos« pa bodo malčkom pripravili dijaki ŠC SG Srednje šole Muta. Organizatorja obljubljata, da čakajo obiskovalce še številne zanimive vsebine in presenečenja. Poleg tega, da na zabavi ne bo vstopnine, bodo prvi obiskovalci ob prihodu prejeli darilo. Prireditev bo v primeru dežja potekala v šotoru.  Avtomobile boste lahko parkirali na parkirišču pri Hofru in podjetju NCM d.o.o. ter okoli prireditvenega prostora. Podrobnejše informacije lahko najdete na spletni strani www.malckovsport.si in tukaj.

Mega malčkova zabava 2013

Mega malčkova zabava 2013

 
Zagovorništvo in civilni dialog (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   
Četrtek, 25 April 2013 16:55

V preteklih treh dneh so v Slovenj Gradcu, Dravogradu in na Ravnah na Koroškem potekale delavnice z naslovom "Zagovorništvo in civilni dialog na lokalni/regionalni ravni". Na delavnicah, ki se jih je udeležilo več kot deset nevladnih organizacij Koroške regije, so se sodelujoči seznanili z različnimi temami - lobiranje in vpliv NVO, poti in predlogi predpisov, točke vpliva in vzvodov, ki pomagajo spreminjati predpise, razvojni svet regij in oblikovanje ter izvajanje lokalnih politik, pasti lobiranja in podobno.

Delavnica Korociv

Zbrani so se seznanili tudi s konkretnim prikazom postopka sprejema občinskega predpisa v občinah Slovenj Gradec, Dravograd in Ravne na Koroškem. Delavnice je vodil Matej Verbajs, univ. dipl. pravnik, zaposlen kot višji pravni svetovalec na Centru za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS).

Fotogalerija: Ravne na Koroškem

Korociv

 
Peca z novimi navijaškimi šali PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Sreda, 17 April 2013 21:45

Nogometni klub Peca je danes bogatejši za nove navijaške šale. Vsi navijači, podporniki in ostali jih lahko po ceni 10 eur kupite na stadionu v Črni na Koroškem. Na voljo so od ponedeljka do petka, od 17. do 19. ure. Predprodaja traja od 18. do vključno 27. aprila, ko bodo Črnjani odigrali prvo domačo tekmo. Takrat v goste prihaja ekipa Šentjura (vstopnica + šal = 13 eur), domači nogometaši pa bi bili zelo veseli, če bi na tribunah videli veliko število navijačev s Pecinimi šali.

Peca

Navijaške šale lahko naročite tudi prek e-maila lesjak.jure(afna)gmail.com ali po telefonu 031 703 730 (Jure).
 
<< Začetek < Prejšnja 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naslednja > Konec >>

Stran 12 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti