Bajta
Zgodilo se je


Toča tolkla po Mežiški dolini PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik   
Sreda, 27 Maj 2009 08:07

Vremenske neprilike so jo tudi včeraj zagodle prebivalcem Koroške. Toča, ponekod debela tudi kot golf žogica, po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje sicer ni povzročila večje škode, gotovo pa se bo kar nekaj lastnikov avtomobilov v naslednjih dneh oglasilo pri svoji zavarovalnici. "Nebeške kazni" pa se niso razveselile niti gospodinje, ki si lastijo svoj vrt (morda vas potolaži dejstvo, da solate tako ne bo niti za vrevarja) ter ljubitelji ta čas zorečih češenj.

Po vročih dneh bodo ta konec tedna temperature občutno nižje, tudi občasne nevihte niso izključene. Upamo, da toplejših oblačil še niste v celoti pospravili!

Toča na Prevaljah
Na Prevaljah so poleg toče z neba letele tudi Ferrerove čokoladice. (Foto: Blaž Boštjan)

Toča na Ravnah
Na Ravnah je bila toča malo manjša, zato škode ni bilo. (Foto: Jure Mlačnik)

 

 
Medsoseski spor se je sprevrgel v obračun s policisti PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, Foto: Matjaž Rušt   
Ponedeljek, 25 Maj 2009 12:29

V soboto okoli osme ure zvečer sta se na Muti sprla soseda. Enainšestdesetletni domačin je kljub intervenciji policistov s kršitvijo javnega reda in miru nadaljeval, pri tem pa je enega od policistov z obema rokama tudi odrinil, zato so ga pridržali do iztreznitve. Hitro pa sta se na prizorišču pojavila še 37-letni sin kršitelja in 22-letni vnuk, ki sta očeta oziroma dedka skušala iztrgati iz rok policistov. Konfliktno situacijo na Muti so nato končno rešili s pomočjo še ene patrulje, ki je nepridiprave ukrotila s solzilcem.

Pri uporabi prisilnih sredstev kršitelj in osumljenca niso bili poškodovani, dva policista sta utrpela lažje telesne poškodbe, zadnja vrata marice pa hude, ker je 61-letnik med prevozom v prostor za pridržanje z nogami brcal v njih.

Zoper glavo družine bodo policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnjega dejanja podali kazensko ovadbo, povrniti pa bo moral tudi stroške na službenem vozilu.

 
Požar na Ravnah skoraj usoden PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Mladen Račnik   
Petek, 22 Maj 2009 11:02
V četrtek zjutraj, malo pred malico, je zagorelo ostrešje v proizvodni hali hčerinskega podjetja Metala Ravne, Serpe d.o.o.. Do požara je prišlo ob izvajanju pripravljalnih del za postavitev nove žerjavne proge, ko je pri rezanju kovinske cevi s plamenskim rezalnikom padla žareča talina v notranjost zalogovnika, polnega vnetljivih snovi.

Požar v železarni

Požar se je hitro razširil in zajel ostrešje v velikosti 720 m2, ki je postavljeno na višini 7,5 metra in je v celoti leseno.
Zaradi požrtvovalnega ukrepanja zaposlenih ter hitre intervencije ravenskih poklicnih gasilcev do usodne razširitve požara ni prišlo, nastala pa je gmotna škoda v velikosti okoli 10000 evrov. Prav tako k sreči ni bilo poškodovanih.

Požar v železarni


Fotografije požara na območju železarne nam je poslal bralec portala. Če imate tudi vi kakšno fotografijo, zanimivo novico ali pa ste slišali kakšno govorico, nam pošljite e-pošto na naslov info[afna]bajta.si ([afna] zamenjajte z @).
 
Tresla so se tla PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 21 Maj 2009 17:50
V bližini Črne na Koroškem je bilo danes dopoldan žarišče manjšega potresa, ki je najbrž zbudil nekaj zaspancev ter prestrašil kakšno domačo žival. Seizmografi Agencije RS za okolje (Urad za seizmologijo in geologijo), so šibek potresni sunek zabeležili ob 10. uri in 21 minut, intenziteta pa je bila 2.4 magnitude.

Zemljevid z žariščem potresa (vir: ARSO)
Zemljevid z žariščem potresa (vir: ARSO)

V Uradu še ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju niso presegli IV. stopnje po evropski potresni lestvici, premikanje Zemlje pa naj bi čutili predvsem prebivalci Črne, Mežice in Prevalj. Omenimo, da takšno jakost potresov največkrat čuti le malo ljudi, največkrat v zgornjih nadstropjih hiš. Opisno se ga opredeljuje med "komaj občuten" in "šibek".
 
Kaj se dela konec maja v Topli? Pleza! PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 20 Maj 2009 17:55

Tako je, v soboto, 23.05.09, se bo zgodil že tretji Cahn Climbing Competition Topla, krajše imenovan CCCT 2009. Za tokratno prireditev bodo skupaj poskrbeli trije alpinistični klubi iz področja Koroške (AK Slovenj Gradec, AK Ravne, AK Črna na Koroškem), kar je zagotovo lahko samo pozitiven faktor. Lokacija bo ista kot vsako leto, v lepem naravnem ambientu doline Tople, kjer bo omogočeno tudi prenočevanje v apartmajih ali šotorih.

CCCT
Gledalci in tekmovalci pod Burjakovo steno (fotografija je z lanskega tekmovanja).
 

Organizatorji vam obljubljajo zanimivo celodnevno druženje, plezanje lažjih in težjih balvanskih problemov, nagrade za preplezane smeri, na koncu pa vas bodo za prepotrebno sprostitev mišic povabili v kulturni dom v Črni na Koroškem, kjer bo menda samo za vas nastopila skupina Big Foot Mama.

Prijave za plezalce so možne samo še danes, zato zamudniki zares pohitite.

Več informacij o poteku in programu letošnjega CCCT si seveda lahko ogledate na njihovi spletni strani, za pokušino, kako je bilo v Topli lansko leto, pa lahko preberete reportažo in pogledate slike na tem naslovu.

 
<< Začetek < Prejšnja 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Naslednja > Konec >>

Stran 99 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti