Bajta
Zgodilo se je


Požar v Otiškem Vrhu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU Slovenj Gradec   
Četrtek, 18 Junij 2009 12:31

V sredo nekaj pred enajsto uro zvečer so bili policisti PU Slovenj Gradec obveščeni, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju ene od kmetij na območju Otiškega Vrha.

Kljub hitri intervenciji okoliških gasilskih enot je poslopje v velikosti 15 x 30 metrov v celoti zgorelo, pred ognenimi zublji pa so vseeno rešili bližnjo stanovanjsko hišo in gozd. V požaru so bili uničeni trije traktorji, kombajn, nakladalka, puhalnik sena in krma za živino. Iz hleva groečega poslopja je lastniku uspelo rešiti vseh 20 glav živine, sam pa je zaradi opeklin na hrbtu pristal na zdravljenju v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Kriminalisti so v danes v dopoldanskih urah pričeli z ogledom kraja, vendar na pogorišču še tli, zato je ogled prekinjen do dopoldanskih ur jutrijšnjega dne. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je najverjetnejši vzrok požara samovžig sena.

 
Toča klestila po Dravski dolini PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Emdot (Flickr, CC)   
Četrtek, 18 Junij 2009 00:00
Prav ob koncu pomladi smo pričakali še zadnjo porcijo slabega in zadnje čase precej muhastega vremena. Tako so v torek pozno popoldne in zvečer nevihtni oblaki divjali po SV Slovenije in pri tem oplazili tudi del Koroške.

Pa mnda ne sp't tta toča?!?
Pa menda ne sp't š'ta toča?!?

Neurje s točo je tako zajelo območje naselja Ojstrica v občini Dravograd in poškodovalo več streh stanovanjskih in gospodarskih poslopij, uničene pa so bile tudi poljščine in vrtnine ter drevje. Nič kaj bolje ni bilo niti v Hudem kotu v občini Ribnica na Pohorju, kjer si nastalo škodo te dni ogleduje občinska komisija. 

Obilica vode, ki se zlije iz nevihtnih oblakov pa lahko povzroči tudi druge težave. Tako je v Gortini v občini Muta zalilo kletne prostore stanovanjske hiše, v občini Radlje ob Dravi pa je zalilo več kleti stanovanjskih in poslovnih objektov ter cestišč. Škodo sta v obeh krajih pomagala odpravljati lokalni prostovoljni gasilski društvi.

 
Za informacije o Rožniku 6000 evrov PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: carlandkalah (Flickr CC, simbolična slika)   
Sreda, 17 Junij 2009 18:50
Za informacije o krivolovu medveda, čigar truplo so odrto našli v potoku v bližini Solčave (novica tukaj) in se je precej časa potepal tudi po Koroški (novica tukaj), je Koroška deželna vlada razpisala nagrado v vrednosti 6000 evrov. Rjavi medved, simbolična slikaPo besedah svetovalca za zaščito narave in lov v deželni vladi, Uweja Scheucha, je pomembno, da se okoliščine krivolova razjasnijo in da se storilce ustrezno kaznuje, je danes poročal časnik Delo.

Pobudo za nagrado je podalo lovsko združenje na avstrijskem Koroškem, kriminalna preiskava okoliščin pa je v polnem teku na obeh straneh meje. Prve analize na terenu so pokazale, da je bil medved ustreljen, neznani storilci, ki so ga pripeljali in odvrgli v potok, pa so mu odstranili tudi glavo in šape s kremplji.
Najden je bil v neposredni bližini avstrijsko-slovenske meje, zadnji signal iz ovratnice, ki so jo storilci prav tako odstranili, pa je bil oddan na avstrijski strani.

V bližini trupla so preiskovalci našli tudi nekatere materialne dokaze, ki sta jih prevzela policija in lovska inšpekcijska služba. Medved Rožnik, kakor so ga poimenovali, ker se je med drugim potepal tudi po Rožniku v Ljubljani, torej še vedno ni nehal buriti duhov; glede na to, da se je podal celo do Hrvaške, pa se je sam očitno z veseljem požvižgal na Schengensko mejo.
 
Nesreča dveh motoristov v Dravogradu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Flickr (www.rcphoto.ro)   
Ponedeljek, 15 Junij 2009 17:58

Slika je simbolična (Flickr: www.rcphoto.ru)Kratko obvestilo o prometni nesreči dveh voznikov motornih koles smo sicer že objavili v našem Čivkaču (kratke novičke na levi strani), sedaj pa ta dogodek samo še dopolnjujemo z nekaterimi informacijami. 

Kot že rečeno, nesreča se je pripetila v soboto, 13.6. okrog pol desete ure zvečer v mestni ulici v Dravogradu, ko sta dva motorista trčila med sabo; 16 letni mladenič iz Dravograda je vozil iz smeri Ribiškega doma proti mestu, drugi, njegov 24 letni sokrajan, pa v obratni smeri. Motorista sta ob silovitem trku utrpela hude telesne poškodbe in tudi škoda na vozilih je bila precejšnja, saj sta za kratek čas vozili celo zagoreli.

Po podatkih policistov PU Slovenj Gradec, ki so preiskovali to prometno nesrečo, bi naj šlo za obojestransko krivdo, saj sta oba voznika vozila po sredini ceste in se tako nista držala svoje strani cestišča. Oba bosta ovadena zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

 
Stanje na cestah malce boljše PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Nedelja, 14 Junij 2009 06:00
Do konca maja na Koroških cestah še ni bilo smrtne žrtve, so sporočili s Policijske uprave Slovenj Gradec. To je glede na tri osebe, ki so lani umrle v istem časovnem obdobju, zagotovo pozitiven znak. Tudi sicer se je stanje na cestah izboljšalo, o čemer so iz PU Slovenj Gradec poročali že prejšnji mesec.Stanje na cestah

Kljub temu se ne gre veseliti prehitro. V mnogih pogledih se je samo v maju stanje precej poslabšalo, kar je glede na še precej bolj spodbudne podatke konec meseca aprila dober pokazatelj, da se iz tako kratkoročnih napovedi le težko sklepa o velikih premikih v mišljenju voznikov.

V primerjavi z lanskim letom je bilo na Koroških cestah več nesreč, v katerih so se udeleženci hudo telesno poškodovali. Letos jih je bilo namreč 10, lani 8, več udeležencev pa je bilo tudi lažje telesno poškodovanih (139 letos, 136 lani; skupno 106 nesreč se je končalo s telesnimi poškodbami, lani 100). Skupno je bilo v petih mesecih tega leta 243 prometnih nesreč, kar je za dobro desetino manj kot lani (do maja je bilo 280 nesreč).

Najpogostejši vzroki za prometne nesreče so neprilagojena hitrost vožnje(60 nesreč) in nepravilna stran in smer vožnje (51 nesreč). Alkoholizirani vozniki so povzročili 33 nesreč, kar je za dve nesreči več kot lani. Delež alkoholiziranih voznikov je znašal krepkih 15 odstotnih točk, povprečno pa so napihali za 1,13 g/kg alkohola v krvi. Policisti so na pridržanje do iztreznitve odvedli 200 voznikov.

 
<< Začetek < Prejšnja 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Naslednja > Konec >>

Stran 95 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti