Bajta
Zgodilo se je


Računovodstvo in projektno upravljanje za NVO PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   
Torek, 12 November 2013 13:39

V okviru projekta  »Koroško regionalno stičišče nevladnih organizacij – KOROCIV.SI«, podprtega iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za pravosodje in javno upravo za leti 2013 in 2014, vas vljudno vabimo na brezplačno delavnico računovodstva in projektnega upravljanja za NVO z naslovom »Nisem računovodja – želim poznati osnove računovodstva in finančnega vodenja projektov« 

 • v torek, 03. decembra 2013 ob 16.00 uri v prostorih Mladinsko kulturnega centra (MKC) Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec.
 • v sredo, 04. decembra 2013 ob 16.00 uri v prostorih Mladinskega centra Dravograd (MCD), Koroška cesta 50, Dravograd.
 • v četrtek, 05. decembra 2013 ob 16.00 uri  v mali dvorani Kulturnega centra Ravne na Koroškem, Gledališka pot 1, Ravne na Koroškem.

TEME DELAVNICE:

 • temeljni pojmi računovodstva,
 • zakonodaja, ki ste jo dolžni upoštevati pri vodenju poslovnih knjig
 • razlike med pridobitno in nepridobitno dejavnostjo,
 • razlike med enostavnim in dvostavnim knjigovodstvom,
 • vse o DDV in razlike pri vodenju knjig za zavezance za DDV,
 • razlike v obdavčitvah plač, avtorskih honorarjev, podjemnih pogodb in študentskega dela,
 • možnosti povračila potnih stroškov in dnevnic,
 • blagajniško poslovanje,
 • vodenje knjig v enostavnem knjigovodstvu (knjiga prihodkov in odhodkov),
 • najpogostejše nepravilnosti pri finančnem poslovanju,
 • finančno vodenje projektov,
 • spremljanje financ po projektih,
 • načini vodenja knjig,
 • seznanitev z vsemi pomembnostmi finančnega poslovanja,
 • vodenje enostavnega knjigovodstva,
 • spremljanje projektnih financ.

Na koncu delavnice bomo imeli še čas za vprašanja in odgovore.

Delavnico bosta vodili  diplomirani ekonomistki Darja Sekula Krstič, ki ima večletne izkušnje v finančnem vodenju projektov in organizaciji, pridobivanju sredstev, pisanju projektnih prijav ter vodenju slovenskih in evropskih projektov, in Mojca Tovornik, ki vodi računovodski servis in ima večletne izkušnje v opravljanju računovodskih storitev za različne organizacije.

PRIJAVA NA DELAVNICO:

Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna. E–prijave sprejemamo s klikom na spletni naslov https://www.1ka.si/a/32207 ali e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na telefon št. 040 292 841.

Delavnica je brezplačna. 
Vljudno vabljeni. 

 
Korporativna prostovoljska akcija: Simobil, PD Ravne in koča na Naravskih Ledinah PDF natisni E-pošta
Prispeval Veronika Kotnik, predsednica društva (*projekt Korociv)   
Sreda, 16 Oktober 2013 13:27

Čeprav ima petek trinajsti negativen prizvok, je bil petek, 13. 9. 2013, še kako POZITIVEN. V organizaciji 'Koroškega regionalnega stičišča za nevladne organizacije (NVO) - Korociv.si' smo z 31 Simobilovci iz Ljubljane preživeli krasen sončen dan visoko pod Uršljo goro na naši planinski koči na Naravskih ledinah.

Vodilo našega dela na koči je bil v vseh dogovarjanjih POVODNI MOŽ, ki je nekoč prebival na Uršlji gori; se potem preselil na Pohorje in se pred dvema letoma na Prvem otroškem festivalu Povodnega moža, ki se v začetku junija na pobudo dveh mladih prostovoljcev odvija na Ravnah, zopet vrnil in se naselil v kočici na Naravskih ledinah. Kočici sta dve, dokaj ubogi sta bili, a Simobilovci so ju čudovito olepšali in uredili – ena je za Povodnega moža, druga pa za Uršulo; zdaj moramo najti samo še ustrezne postelje, pa ne bo kaj lepšega kot prenočiti na Ledinah v njih!

To pa še ni vse: poleg kočic so se v novi beli preobleki zalesketala še vsa vrata na skupnih ležiščih v koči, vse klopi pred kočo so s premazom dobile čudovit žameten izgled, vhod v kočo je po »po večurni obdelavi« Simobilovcev kot nov. ČUDOVITO!!

Toplo je bilo, sonce je sijalo, energije in dobre volje smo imeli vsi dovolj, oskrbnika sta poskrbela za dobro hrano, pa še košaro smo napolnili z gobami! ZELO smo zadovoljni VSI, zato še enkrat HVALA vsem, ki so pripomogli k temu dogodku. O vzdušju pa naj spregovorijo spodnje slike. 


 
Šolanje prostovoljcev na Koroškem PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   
Torek, 15 Oktober 2013 13:07

Prostovoljci ste srce hospica in sočutni spremljevalci hudo bolnih, zato vas potrebujemo in vabimo, da se nam pridružite in postanete del naše sočutne skupnosti. Šolanje prostovoljcev na Koroškem se bo pričelo z uvodnim seminarjem v torek, 12. novembra 2013.

Na uvodni seminar se lahko prijavite do 07.11.2013. na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  ali na tel. št.: 041 427 079 in 051 441 638, kjer boste dobili tudi vse dodatne informacije.

Srčno vabljeni!


 
Fotografski natečaj na hribovski vasi Strojna PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 10 Oktober 2013 18:46

Vabimo vas k sodelovanju v nagradnem fotografskem natečaju. Posnemite doživete in inovativne fotografije vasi Strojna (največ 5 fotografij), jih naložite v spletni prijavi in tako sodelujte v nagradnem natečaju.

Fotografije lahko naložite od 15. 9. 2013 do 15. 10. 2013 (do 12.00).

Digitalne fotografije morajo imeti minimalno resolucijo 1600 x 1200 pikslov (pri razmerju slike 4:3) ali 1600 x 1050 pikslov (pri razmerju slike 3:2); vsaka naložena datoteka ne sme biti večja od 3 MB. Fotografije morajo biti v JPG formatu. Lahko so barvne ali črno-bele.

V torek, 15. 10. 2013, ob 12.00, se prične glasovanje za najboljšo fotografijo. Povabite h glasovanju svoje znance: z vsakega IP naslova računalnika je možno oddati samo en glas.

Fotografija, ki bo do 22. 10. 2013, do 12.00, prejela največ glasov, bo nagrajena: podjetje Softtrade, d. o. o., z Raven na Koroškem podarja prenosni računalnik.

Druga nagrada bo podarjena avtorju fotografije po izboru žirije, in sicer vrednostni bon v višini 150 € za nakup v trgovini Softtrade, d. o. o., na Ravnah na Koroškem.

Vse podrobnosti na www.vas-strojna.si in v pravilniku.

 
Delavnica "Učinkovito vodenje NVO in upravljanje s človeškimi viri" PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   
Torek, 01 Oktober 2013 11:14

V okviru projekta 'Koroško regionalno stičišče nevladnih organizacij – Korociv.si', podprtega iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za pravosodje in javno upravo za leti 2013 in 2014,
 vas vljudno vabimo na

BREZPLAČNO DELAVNICO ZA PREDSTAVNIKE DRUŠTEV, ZASEBNIH ZAVODOV IN USTANOV

* v torek, 08. oktobra 2013, ob 16.00 uri, v prostorih Mladinsko kulturnega centra (MKC) Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec.

* v sredo, 09. oktobra 2013, ob 16.00 uri, v prostorih Mladinskega centra Dravograd (MCD), Koroška cesta 50, Dravograd.

* v četrtek, 10. oktobra 2013, ob 16.00 uri, v mali dvorani Kulturnega centra Ravne na Koroškem, Gledališka pot 1, Ravne na Koroškem.


Na delavnici boste spoznali:

- krepitev sposobnosti NVO za delo s prostovoljci (HRM)
- kako lahko mentorstvo krepi NVO?
- učinkovito delo z viri: materialnimi in finančnimi
- vključevanje prostovoljcev v procese organizacij in opolnomočenje
- skupinsko in timsko delo
- učinkovito vodenje sestankov

Na koncu delavnice bomo imeli še čas za vprašanja in odgovore.

Udeleženci prejmejo delovno gradivo.

Delavnico bo vodila diplomirana andragoginja Alenka Blazinšek, ki ima večletne izkušnje na področju izobraževanja in mladinskega dela. V sklopu Društva mladinski ceh je bila vodja projekta Omrezen.si, bila je tudi podpredsednica Mladinskega sveta Slovenije. Aktivna je v različnih pobudah in komisijah za nevladne organizacije. Je tudi predstavnica Slovenije v eni od delovnih skupin pri Evropski komisiji za mladinsko delo.

PRIJAVA NA DELAVNICO:
 Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna. E–prijave sprejemamo na spletni naslov: https://www.1ka.si/a/30621 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali po telefonu na številko: 040 292 841.

Delavnica je brezplačna.

Vljudno vabljeni!

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti