Bajta
Zgodilo se je


Za nesrečo na Pohorju kriva rja PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, Foto: Arhiv   
Ponedeljek, 20 Julij 2009 13:18
Fotografija je simbolična.

Inšpektor na ministrstvu za promet Zlatko Bahovec je po pregledu porušene pohorske vzpenjače ocenil, da se je nesreča najverjetneje zgodila zaradi korozije.

Bahovec sicer po pregledu dokumentacije upravljalca žičnice večjih nepravilnosti ni ugotovil, saj so pregledi potekali skladno z zakonodajo, tovrstne poškodbe pa je z običajnim postopkom težko zaznati. Steber je bil namreč prebarvan, brez dodatnih pregledov pa ni mogoče na pogled ugotoviti, da rjavi. Po mnenju Baloha je šlo v tem primeru skoraj zagotovo za neustrezno varovanje, več pa bo znanega po koncu kriminalistične preiskave.

Nesreča se je zgodila v nedeljo, ko se je podrl osmi steber vzpenjače, v globino pa so zgrmele tri gondole. V nesreči sta se lažje poškodovala dva Korošca, 16-letnik iz okolice Raven na Koroškem in 17-letnik iz okolice Črne na Koroškem, ki so ju prepeljali v UKC Maribor. V reševalni akciji so sicer iz petih gondol uspešno rešili še 12 ljudi.
 
Kje je Anton Špenger? PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Nedelja, 19 Julij 2009 10:26

Še vedno ni znano kam se je 16. julija podal 64-letni Anton Špenger iz Dravograda. Pogrešani je od doma odšel peš, nazadnje pa so ga videli v bifeju Hesper v Dravogradu.

Štiriinšestdesetletnik je visok približno 170 centimetrov, srednje razvit, s sivimi gladkimi lasmi in čelno plešo.

Vse, ki bi karkoli vedeli o izginotju policija naproša, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma anonimni telefon policije 080-1200.

 
Prijeli zamaskirane roparje v Radljah PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU Slovenj Gradec   
Sobota, 18 Julij 2009 15:30
Torkov večer (14.7.2009) se je za mlajšega moškega in žensko v Radljah ob Dravi končal vse prej kot bi si želela. Ko sta se zvečer vračala domov v stanovanjsko hišo je bilo stikalo za luč na hodniku razbito, ko pa sta odklenila vrata in vstopila v stanovanje, so nasilno za njima vstopili trije prej v temi skriti zamaskirani roparji. V stanovanju so le-ti začeli z fizičnim obračunavanjem in grožnjami. Ko so nagrabili vse kar so želeli so nepridipravi pobegnili iz kraja zločina.

Maske roparjev v Radljah
Roparji so za kamuflažo uporabili kar motoristične maske.

Policisti so prispeli na prizorišče ropa izjemno hitro, k čemur je pripomogel tudi sosed, ki je poklical PU Slovenj Gradec nemudoma, ko je slišal pretepanje in grozenje. Tako jim je uspelo uspešno ujeti prvega roparja (25-letnik iz Slovenj Gradca) in drugega (26-letnik iz Raven na Koroškem) že znotraj stanovanjske hiše, dočim so v sredo našli še tretjega zamaskiranca (24-letnik iz Mislinje), ki se je skrival na podstrešju ene izmed hiš.

Oškodovana moški in ženska sta utrpela lažje fizične poškodbe, ukradeno imovino pa zaenkrat v grobem ocenjujejo na okrog 2200 evrov. Rop je dobil še tragično-žalosten izraz, ko se je izkazalo, da je bil eden izmed roparjev celo bivši fant oškodovanke. Vse tri sedaj čaka neizbežno sojenje in možnost zapora od treh do petnajstih let.

Ukradene stvari
Množica ukradenih stvari, ki so jih odnesli roparji...
 
Družinsko nasilje v Ribnici na Pohorju PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 14 Julij 2009 21:23

V soboto nekaj čez deseto zvečer se je na območju občine Ribnica na Pohorju 35-letni domačin nasilno vedel do svoje izvenzakonske partnerice.

Policisti, ki so bili poslani na kraj so ugotovili, da se je imenovani med vožnjo z avtomobilom proti domu nedostojno vedel do svoje boljše polovice, ki jo je žalil in ji grozil s pretepanjem. Nesrečnica je sicer uspela pobegniti iz avtomobila, a se je partner vrnil ponjo in s človeka ne vrednimi dejanji nadaljeval vse do prihoda policistov. Petintridesetletnik je bil v preteklosti že obravnavan zaradi podobnih dejanj, pri čemer so bili prisotni tudi njuni otroci.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu policisti izdali plačilni nalog v višini 625,90 evra, izrekli ukrep o prepovedi približevanja oškodovanki na razdalji najmanj 100 metrov, pričeli pa so zbirati tudi obvestila in dokaze zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini.

 
Državniki skoraj ostali pred plazom PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak, foto: Romana Lesjak   
Ponedeljek, 06 Julij 2009 23:12

V soboto so se v občini Črna na Koroškem pod Najevsko lipo že devetnajstič srečali slovenski državniki. Če malce pretiravamo, bi se kaj kmalu zgodilo, da bi ostali pred vrati Črne, saj je prejšnji dan v Balosu cesto za nekaj časa zaprl zemeljski plaz.

Plaz v Črni na Koroškem

Petkovo popoldne je po celi Sloveniji prineslo močne nevihte, ki niso prizanašale z naravnimi nesrečami. V Črni na Koroškem je največ škode povzročil zemeljski plaz, ki je silovito pritekel iz hudournika nad Balosom. Deževje je namreč odplaknilo del nasipa na Igrčevim, ki je v preteklosti že povzročal težave. Pred dobrimi petiinštiridesetimi leti je celo odnesel hišo domačinov, ki so tokrat na srečo ostali na varnem.

Plaz v Črni na Koroškem

Vseena pa ostaja velika nevarnost, da se bo podobna naravna nesreča še ponovila. Morda celo v hujši obliki, saj je po mnenju domačina Hinka Petriča po hudourniškem potoku na cesto naplavilo zgolj kakšnih pet odstotkov halde, ki se je na Igrčevim nakupičila v času delovanja rudnika.
 
<< Začetek < Prejšnja 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Naslednja > Konec >>

Stran 92 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti