Bajta
Zgodilo se je


Mastn grif - tekmovanje v balvanskem plezanju PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 13 Avgust 2009 11:06

Mastn grifTekma v balvanskem plezanju v organizaciji Alpinističnega kluba Črna se bo letos odvijala v soboto, 15. avgusta, pred hotelom Klub Krnes v Črni na Koroškem. Pričetek tekme bo ob 16. uri. Najprej se bodo v premagovanju štirih balvanskih problemov pomerile ženske, za njimi še moški. Nagrade za najuspešnejše bodo iz denarnega sklada, tekmovalce pa čaka tudi nekaj praktičnih nagrad.

Za tekmovalke in tekmovalce, ki se bodo prijavili do srede, 13. avgusta, je štartnina 10,00 EUR; za "zamudnike", ki se prijavijo na dan tekme, pa 15,00 EUR. Štartnina se plača najkasneje pol ure pred
tekmo. Vsak tekmovalec pri plačilu štartnine prejme majico z logotipom Mastnega grifa.

Izolacijska cona se zapre pol ure pred pričetkom tekme (ob 15.30). Tekmuje se na lastno odgovornost.

Po končani tekmi bo seveda že tradicionalen SKOK ZA AKUMULATOR. Prijavi se lahko kdorkoli, zmagovalec pa bo s seboj odnesel nov avtomobilski akumulator. Prijavnina za skok je 2 EUR-o na dan tekme.
Po končani tekmi in razglasitvi rezultatov bo seveda spet veselo, saj „gavd" v Črni med Turističnim tednom nikoli ne manjka.

Informacije: 031348711 (Peter Modrej) ali modrej.peter(afna)gmail.com

Več informacij o ostalih dogodkih na Koroškem lahko najdete v Dogodkovniku.

ontaktne informacije:
Alpinistični klub Črna na Koroškem Prijave in podrobnejše informacije: Modrej Peter 031 3... ali email:
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 
Ženski in moškemu izdali prepoved približevanja PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 11 Avgust 2009 09:05

V četrtek (6.8.2009) se je v Črni na Koroškem 47-letnica vedla nedostojno do svoje 75-letne matere, saj je le-taSlika je simbolična nad njo vršila psihično in fizično nasilje. Hči je prišla domov v vinjen stanju in začela groziti, zmerjati in fizično obračunavati s svojo materjo. S svojimi sramotnimi dejanji je nadaljevala tudi ob prihodu mož v modrem, zato so ji izdali ukrep približevanja in denarno kazen.

Na isti dan so policisti morali izdati ukrep o prepovedi približevanja tudi možaku iz Mute, ki je zganjal teror nad svojo bivšo partnerko. 46-letni grobijan iz Mute je žensko pričakal na domu, kjer je začel z grožnjami in fizičnim nasiljem, ki ga je na srečo prekinil njen sin, saj je 39-letnica uspela zbežati in poklicati na pomoč. Po nadaljnih informacijah se je izvedelo, da moškemu takšna dejanja tudi v preteklosti niso bila tuja, zato so mu policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi izdali ukrep o prepovedi približevanja in seveda tudi plačilni nalog, ki bo mogoče le ohladil njegove agresivne možgane.

 
Pijana avstrijska mladež Slovencem ukradla pivo PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 10 Avgust 2009 11:59

Slovencem na dopustu ne nagajajo samo Hrvati, na metalsko-rockovsko obarvanem festivalu v vasi Döbriach ob Miljskem jezeru so štirim ljubiteljem težko zveneče godbe iz slovenske strani Koroške pijani objestneži pokradli nujno potrebne pripomočke za lagodno festivalsko bivanje.

Kraj zločina

Po končanem petkovem programu se je trojica Slovencev (eden je že spal) vrnila do šotorov in kljub temi ugotovila, da je nekdo šaril naokoli. Enemu je zmanjkala blazina, drugemu so strgali podlogo za spalno vrečo, tretjemu pa so ukradli šotorsko streho. Zjutraj pa je ob natančnejšemu pregledu sledila še neprijetna ugotovitev, da so si tolovaji postregli tudi s pivom shranjenim v hladilni torbi, nekdo pa je tudi nemarno pljunil po šotoru.

"Poglavitni vzrok, iz katerega izvira delikventnost dela koroške avstrijske mladeži, je v zaplankanem hajderjanskem okolju in kmetavzarskem koroškem dialektu," je kasneje razmišljal eden od oškodovancev, ki si sicer kraje niso vzeli preveč k srcu.

 
Panoptikum v Črni na Koroškem PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak, foto: Urban Rožanc   
Ponedeljek, 10 Avgust 2009 01:10

Pred časom so na spletni strani občine Črna na Koroškem dodali posebno opcijo oziroma "kamero v živo" (povezava se nahaja tukaj), preko katere lahko uporabniki svetovnega spleta spremljajo neposredni prenos dogajanja v centru kraja. Dolgo časa smo se spraševali, čemu pravzaprav služi ta pripomoček, včeraj pa smo po številnih pretehtanih opcijah in povezovanjih le prišli do odgovora, ki nam je povzročal toliko preglavic.

Panoptikum v Črni na Koroškem

Fotografija, ki je vstavljena med odstavkoma, razrešuje vsakršen dvom o namestitvi posebne kamere "na vasi konca sveta". Kot lahko razločno vidite - posnetek na filmskem traku bo beležil vsakršno pisanje in risanje po javnih površinah, ki je pred kratkim postalo strogo prepovedeno. Globa za kršitev predpisa znaša kar petsto evropskih, četudi lepo zaokrožena številka zbuja manjši dvom o tem, da so si pristojni ceno enostavno na hitro izmislili. Morda pa tudi ne?

Nenazadnje niti ni toliko pomembno, saj naj bi opozorilne table po občini Črna na Koroškem stale zgolj do konca Turističnega tedna, še posebej pomembno funkcijo pa naj bi odigrale dan pred celodnevnim kramarskih sejmom, ko bodo v kraj pripotovali številni prodajalci, ki si na "javnih površinah" radi označijo svoj prodajalni prostor. Na občini so se za takšen ukrep baje odločili zato, ker bi radi obvarovali na novo urejen center kraja, ki so ga dokončali ravno pred kratkim. Bodo pa oblasti morale na "pisanje in risanje po javnih površinah" paziti tudi v prihodnje, saj se lahko kaj kmalu zgodi, da si bo kakšen krajan okoli črnjanskega spomenika označil parkirno mesto, na katero so pri obnovi centra čisto pozabili.

 
Dravograjčan doma hranil orožje JLA PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PP Dravograd   
Sobota, 08 Avgust 2009 11:35

V začetku tedna so policisti PP Dravograd na podlagi pisne odredbe pristojnega sodišča pri občanu Dravograda opravili hišno preiskavo.

Orožje JLA

Med preiskavo je bilo pri osumljenemu najdena menjalna cev topa kalibra 76 v originalni embalaži, ki ga je uporabljala bivša JLA. Orožje je bilo zaseženo in bo poslano na uničenje, kršitelju pa so policisti izdali nalog za plačilo globe v višini 208,65 evrov.

 
<< Začetek < Prejšnja 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Naslednja > Konec >>

Stran 89 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti