Bajta
Zgodilo se je


Konec tedna tri hujše prometne nesreče PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 24 Avgust 2009 14:30

Minuli konec tedna so policisti PU Slovenj Gradec obravnavali tri hujše prometne nesreče, v katerih se je pet oseb huje telesno poškodovalo.

V petek okoli pol pete popoldan se je na glavni cesti Ožbalt – Fala, izven naselja Javnik, hudo poškodoval 35-letni voznik motornega kolesa iz Maribora. Med vožnjo se je z njegove strani v promet na prednostno cesto vključila 43-letna voznica osebnega avtomobila iz Ožbalta in mu izsilila prednost, da je nesrečnik čelno trčil v prednji del avtomobila. Zoper neprevidno voznico bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve nesreče iz malomarnosti.


Slika je simbolična


Slabo uro za tem je do prometne nesreče prišlo na lokalni cesti Breg – Podpeca, kjer je najkrajšo potegnil 50-letni državljan Velike Britanije, ki je vozil kolo. Omenjeni je med vožnjo proti Mežici vozil v organizirani koloni koles, pred preglednim levim ovinkom pa ga je nekoliko zaneslo ravno v času, ko je nasproti v avtomobilu pripeljal 42-letni Italijan, ki kljub močnemu zaviranju nesreče ni uspel preprečiti.

Dvajset minut pred deveto pa je počilo še na glavni cesti Slovenj Gradec – Dravograd, kjer so se izven naselja Bukovska vas hudo poškodovali 16-letni voznik neregistriranega štirikolesnika iz Dravograda, njegov 16-letni sopotnik iz Slovenj Gradca in 31-letni voznik motornega kolesa s Prevalj. Med vožnjo štirikolesnika voznik in sopotnik na glavi nista uporabljala zaščitnih čelad, zato so policisti zoper njiju podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, ker je izsilil prednost motoristu, voznika pa čaka tudi kazenska ovadba zaradi suma storitve nesreče iz malomarnosti.

 
Neurje ni prizaneslo Koroški PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Sobota, 22 Avgust 2009 23:06

Danes je okoli devetnajste ure pustošilo nenadno neurje, ki je koroškim krajem povzročilo nemalo težav. V Črni na Koroškem je veter podrl več dreves na cesto proti Koprivni, ki je bila nekaj časa popolnoma zaprta. V sosednji Mežici so občani za nekaj časa ostali brez elektrike, v Dravogradu, na Prevaljah in Ravnah na Koroškem je meteorna voda zalila nekaj kleti stanovanjskih hiš.

Plaz v Črni na Koroškem

Na Ravnah se je sprožil tudi zemeljski plaz, ki je do odstranitve zaprl cesto proti Dobrijam. Težave so imeli tudi v Dravski doline, kjer so naplavine prekrile nekatera cestišča v okolici občine Radlje ob Dravi.

 
Suhi premagali debele PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Nedelja, 16 Avgust 2009 21:16

Minuli vikend so se v sklopu prireditev tradicionalnega Turističnega tedna v Črni na Koroškem na stadionu nogometnega kluba Peca pomerili Suhi in Debeli, ki že vrsto let merijo moči na travnati površini.

Suhi vs. debeli

Po lanski zmagi je izbrana vrsta Debelih letos morala priznati premoč lažjim nogometašem, ki so na zanimivem srečanju slavili s štiri proti tri. Nogometne tekme, ki je predvsem zabavnega značaja, se udeležuje tudi zavidljivo število znanih obrazov, med zmagovalci so bili predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos, odgovorni urednik časopisa Večer Tomaž Ranc in prevaljski župan Matic Tasič. Svojega predstavnika je imela tudi Bajta, pomembno vlogo pri zmagi Suhih je odigral Jernej Prodnik.

Tekmo je tudi letos lepo popestril spremljevalni program, pri katerem sta še posebej navdušila nemška vojaka Helmut in Gerhard. Manjkalo ni niti obvezno tehtanje, najtežjemu igralcu je tehtnica pokazala preko sto trideset kilogramov.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 
Okrepljena e-knjižnica v Knjižnici Radlje PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 14 Avgust 2009 00:00

V Knjižnici Radlje ob Dravi je od avgusta naprej uporabnikom na voljo nova računalniška oprema, za katero so sredstva pridobili s prijavo na razpis Ministrstva za kulturo. Dobre tri četrtine sredstev je prispevalo ministrstvo, eno četrtino pa Občina Radlje ob Dravi in Knjižnica Radlje.

 Knjižnica Radlje ob Dravi

Skupna vrednost investicije v e-knjižnico znaša 11.500 €, knjižnica pa je bogatejša za sedem novih računalnikov s kamero, slušalkami in sodobno programsko opremo. Uporabniki imajo na voljo tudi dva barvna in en črno-bel tiskalnik ter optični čitalec. Vsak računalnik ima tudi dostop do interneta.

V Knjižnici Radlje so s pridobitvijo zelo zadovoljni, saj so mnenja, da je brezplačen dostop do informacij izjemnega pomena. S pomočjo nove opreme nameravajo izvajati tudi različna izobraževanja, predvsem v smeri računalniškega usposabljanja različnih ciljnih skupin. Hkrati poudarjajo, da je lahko knjižnica poleg prostora za izobraževanje tudi prostor za zabavo in kvalitetno preživljanje prostega časa otrok in mladostnikov.

Če želite tudi sami preizkusiti zmogljivost nove opreme se lahko v Knjižnici Radlje oglasite od ponedeljka do četrtka od 9.00 do 17.00, v petek od 7.00 do 15.00, v soboto pa od 8.00 do 13.00.

Spletna stran knjižnice.


 
Svoji izvenzakonski partnerici ga ne bo več blizu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 13 Avgust 2009 13:47

Slika je simbolična48-letni vročekrvnež iz okolice Črne na Koroškem je v sredo, 12. 8., okoli 22. ure pod vplivom alkohola razbijal po stanovanju in ob tem psihično in fizično trpinčil svojo zunajzakonsko partnerico. Policisti so ob prispetju na kraj dogodka želeli opitega razgrajača pomiriti, vendar s svojim početjem kljub ostrim opozorilom policistov ni končal in zato je bil odpeljan na policijsko postajo na prenočitev do streznitve.

Kasneje so možje v modrem ugotovili, da nasilja nad svojo partrenico ni izvajal prvič in zaradi tega dejstva so mu, na podlagi suma, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost ali svobodo, odredili prepoved približevanja. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru.

 
<< Začetek < Prejšnja 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Naslednja > Konec >>

Stran 88 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti