Bajta
Zgodilo se je


Policisti prijeli mlade koroške lopove PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 08 September 2009 14:41

Kriminalisti in policisti so na območju PU Slovenj Gradec z uspešnim sodelovanjem v začetku meseca raziskali dve kaznivi dejanji velikih vlomnih tatvin ter kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog.

Dva Ravenčana, stara 21 in 22 let, sta s pomočjo 28-letne Prevaljčanke vlomila skozi vhodna vrata hiše na Jazbini, od koder so odnesli glasbilo, računalniško opremo, smuči in žgano pijačo. Podobno kaznivo dejanje so izvršili tudi na območju Obretanovega, kjer so vlomili v Dom veteranov in si postregli z manjšo vsoto denarja, keramičnimi izdelki, smučmi in posteljnino. Skupna gmotna škoda znaša okoli 1500 evrov.

Po prijetju so policisti dvema osumljencema odvzeli prostost in zoper njiju odreldili pridržanje do 48 ur. V tem času so na podlagi odredbe pristojnega sodišča na treh lokacijah opravili hišne preiskave, kjer je bilo najdenih večina ukradenih predmetov, ob tem pa so za nameček raziskali še kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog. Ovadbe sledijo.Večino nakradenih predmetov so policisti našli med hišno preiskavo osumljencev. (Foto: PU Slovenj Gradec)

 
Letos že 9. Krejanov memorial PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 02 September 2009 15:42

To soboto, 5. septembra, s štartom ob 11. uri, bo na Prevaljah potekal že 9. Krejanov memorial, verjetno najbolj množična kolesarska prireditev na Koroškem. Vsi udeleženci, lani jih je bilo okoli 250, na cilju prejmejo tudi spominsko majico in topel obrok, kot vsakič doslej pa bodo tudi letos organizatorji razdelili veliko praktičnih nagrad, med njimi tudi 2 gorski kolesi.

Krejanov memorial

Zemljevid poti, ceno štartnine, kontaktne podatke in ostale pomembne informacije si lahko ogledate v dokumentu, ki ga najdete na tej povezavi: 9.Krejanov memorial

 
Ponovno družinsko nasilje PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo bajte, foto: arhiv Bajte   
Sreda, 26 Avgust 2009 10:10

Tudi ta vikend očitno ni šlo brez hujšega nasilja v krogu družin. Tako so policisti PU Slovenj Gradec obravnali dva takšna kazniva prestopka.

Najprej so policisti v soboto (22.8.) urgirali v družini 54-letnega moškega iz Slovenj Gradca, ki se po pričevanjih družine že deset let vsakodnevno alkoholno omamlja in kasneje, v večernih urah, začne razgrajati, groziti, terorizirati in neposredno ogrožati življenja članov svoje družine. Po preiskavi na kraju dogodka so možakarju policisti izdali ukrep o prepovedi približevanja družinskim članom na razdalji 200 metrov, temeljita preiskava o njegovih kaznivih dejanjih pa bo sledila na Okrožnem državnem tožilstvu v Slovenj Gradcu, kjer bo ljubitelj alkohola in nasilja dobil svojo zasluženo pokoro verjetno tudi v obliki denarja.

Nasilje v družini (slika je simbolična)

Na isti dan se policisti PP Radlje ob Dravi obravnali skorajda identičen primer v njihovem mestu. Šlo je za 41-letnika, ki tudi že dlje časa, kadar je v pijanem stanju, vrši fizično nasilje nad svojo izvenzakonsko partnerico in njunimi mladoletnimi otroki. Do partnerke je v zadnjih dneh postal že neznosno nasilen, saj je grozil tudi z nožem, zato je logično njej prekipelo in posredovati so morali policisti, ki so obtožencu izrekli prepoved približevanja, ker je le-ta že bil obsojen v preteklosti za podobno dejanje. Ker je obstajala kazen, da bo 41-letnik nasilno obračunal z izvenzakonsko partnerko ali njenimi otroki še naprej, so ji na CSD Radlje ob Dravi uredili začasno zatočišče. Seveda pa se bo pijani nasilnež moral zagovarjati tudi pred tožilstvom v Slovenj Gradcu.


 
Zlomil mu je nos in orbito PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 25 Avgust 2009 19:19

V nedeljo, komaj pljunek čez deseto zvečer, je na prireditvenem prostoru v Podgorju pri Slovenj Gradcu prišlo do pretepa med dvema obiskovalcema.

Besedni dvoboj med razgretežema je prerasel v pretep; 27-letnik je z roko v obraz močno udaril 48-letnega oškodovanca in mu zlomil nos in orbito. Nesrečnika so zaradi poškodb odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju, vendar stopnja njegove poškodbe, ki je med lahko in hudo glede na policijsko poročilo, še ni znana.

Možje v modrem so nasilnemu 27-letniku izdali plačilni nalog v višini 333 evrov, po znani stopnji poškodbe oškodovanca pa bodo zoper njega podali tudi primerno kazensko ovadbo na pristojno okrožno tožilstvo.

 
Po prepiru se je zažgal PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 24 Avgust 2009 20:29

Ogenj - slika je simboličnaVčeraj se je 29-letnik z Mute po prepiru z očetom, bratom in materjo zažgal na dvorišču pred kmetijo. Vinjeni mladenič je po vrnitvi domov najprej hotel fizično obračunati s svojim očetom (59), nakar se je v prepir vključil še njegov 23-letni brat, vendar mu pobesnelega pohoda ni uspel preprečiti, saj je 29-letnik, potem ko je fizično obračunal z bratom, odšel v hišo, kjer je uničeval pohištvo in drugi hišni inventar.

Pri dejanju ga je ustavila mati, mladenič pa na noben način ni želel odnehati. Po odhodu iz hiše je na dvorišču vzel posodo z bencinom, se polil po telesu in zažgal. Pogasila ga je njegova mati in mu takoj nudila prvo pomoč, vendar je bil 29-letnik po posredovanju reševalcev zaradi zelo hudih opeklin po celem telesu odpeljan v mariborski klinični center, kjer je zaradi hudih poškodb še vedno v smrtni nevarnosti.

 
<< Začetek < Prejšnja 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Naslednja > Konec >>

Stran 87 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti