Bajta
Zgodilo se je


Petero ovadenih tatov PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 21 December 2009 01:18

Policisti PU Slovenj Gradec so v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije uspešno raziskali večje število tatvin in velikih tatvin, zoper osumljence, tri iz Velenja in dva iz okolice Slovenj Gradca, pa so na pristojno okrožno državno tožilstvo tudi že naslovili kazenske ovadbe.

Skupina iz Velenja, ki so jo sestavljali 23-letnik in dva 24-letna storilca, si je od maja do oktobra v okolici Slovenj Gradca s tatvinami pridobila za nekaj manj kot 1500 evrov materialne koristi. Iz avtomobilov so zmanjkale denarnice, telefoni, avtoradiji, zgoščenke in garmin naprave. V tem obdobju so neuspešno izvršili tudi nekaj vlomov v različne objekte, ki so se zaradi alarmnih naprav končali zgolj z rabitimi okni in polomljenimi vrati.

Namenimo nekaj vrstic še duetu iz okolice Slovenj Gradca. Komaj polnoletna šmrkavca sta 4. novembra okoli poldneva v Mestu odtujila torbico občanki, zvečer pa je po njuni še ne dokazani krivdi iz nezakljenjene garderobe športnega objekta zmanjkala denarnica z dokumenti, mobilni telefon, cigareti in vžigalnik. Čez dva dni sta vlomila v samopostrežna avtomata za pranje in sesanje vozil, kjer sta povzročila za okoli 200 evrov škode na avtomatih, pridobila pa sta si za okoli 50 evrov v kovancih. Štiriindvajsetega novembra sta vajo uspešno ponvila.

 
Prva vmesna ocena za črnjanski hotel Krnes PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Petek, 18 December 2009 19:11

Pred kratkim smo na Bajti poročali, da se je v Črni na Koroškem ponovno odprl hotel Krnes, ki je bil zadnja tri leta zaprt (članek lahko najdete tukaj). Po kakšnih treh tednih je morda pravi čas, da na hitro pogledamo, kaj vse lahko obiskovalec doživi, če se izpred črnjanskega hotela po šestih stopnicah odpravi odpreti vhodna vrata.

Hotel Krnes - ponudbaAmpak, počasi. Zakaj?! Preden boste vstopili v hotel Krnes, ne morete mimo tega, da ne bi radovedno pogledali in prebrali, kaj piše na tabli pred vhodom, ki jo lahko vidite na fotografiji desno. Kot opazite oziroma kot je zapisano z natančno tehnično pisavo, je hotel odprt od osme do triindvajsete ure. Gostu poleg bara ponuja tudi bilijard in pikado, h katerima se bomo še na kratko vrnili v nadaljevanju. Da ne bi ostali zgolj pri klasični ponudbi, so se v Krnesu potrudili, da vam po želji pripravijo tudi poroke*, obletnice, zaključke in sedmine. Po tabli sodeč bo to delo opravljala zgolj eno oseba, vendar lahko iz zanesljivih podatkov potrdimo, da je piscu vrstic zmanjkalo prostora za črko "o". Hkrati bi prijaznemu natakarju (ki hitro postane kar tvoj prijatelj) iz prestolnice, ki je bil v času mojega obiska glavni mož za točilnim pultom, priporočal, da naj ob drugi priložnosti raje sprva spiše tekst in šele kasneje tablo pribije na lesen steber hotela. In ne obratno.

Po prvi prijetni izkušnji se obiskovalec tako odpravi v sam hotel, kjer ga že za (prvimi) nihajočimi vrati čaka poševno postavljen biljard in pikado, kateremu se je ob igranju potrebno kar dobro prilagoditi, če ne želiš, da te oplazi kakšen izdelan met, ki bi zagotovo zadel vsaj trikrat devetnajst (če bi miže metal tisti človek, katerega vzdevek je enak grenkemu likerju rjave barve, bi seveda zadel trikrat dvajset). Pogled po ostalih prostorih ne opazi ničesar zares novega: jedilni prostor je praktično enak - na tem mestu bi novemu lastniku predlagal, da biljard in pikado prestavi na konec tega prostora, ker bodo gostje ob prihodu prav zaradi tega doživeli manjši šok kot sicer -, točilni pult še vedno isto lesen kot včasih, z izjemo natakarja se v bistvu ni spremenilo čisto nič.

Kaj torej poreči o prihodnosti črnjanskega hotela Krnes? Če bi dejal, da se je prejšnji vikend trlo gostov, bi se pošteno zlagal. Če bi rekel, da jih je bilo malo, bi bil bližje, ampak še vseeno ne bi govoril resnice. Če pa bi odštel nekaj Črnjanov, ki si radi odpočijejo za šankom, in nekaj kegljačev, ki po številnih padlih platah podirajo keglje še v gostilni, bi se cifra kaj kmalu približala številki, ki je s svojega dresa ne bo nikoli snel črnjanski "Govzdni Jovža". Skratka, če zaključimo nekoliko bolj resno: da bi črnjanski hotel ponudil kaj več kot še eno gostilno, ki se bo izgubila še preden je to sploh mogoče, bo potrebno še veliko dela, ustvarjalnosti, prodornosti, dobrih programov in ponudb ... Škoda bi bilo, da se za morebiten uspeh ne bo naredilo ničesar. Če se bo, je možnost večja in še vedno bomo lahko rekli, da se je poizkušalo, a žal ni uspelo. Če se ne bo, ne bo možno odgovoriti z ničemer. Tega pa si ravno ne želimo, kajne?

*Avtor tega članka obljublja, da bo prvemu paru, ki bo za poročno zabavo najel črnjanski hotel, plačal poročno potovanje na Sejšele (all inclusive, seveda).
 
Ne sedajte pijani za volan PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 16 December 2009 20:48

Ne sedajte pijani za volan
Začetek veselega decembra pomeni tudi porast popitega alkohola in posledično tudi več neodgovornih voznikov, ki sedajo za volan pod vplivom. V prvih enajstih mesecih letošnjega leta so pijani vozniki povzročili 64 nesreč, medtem ko lani 4 več.

Kljub temu, da je število povzročenih nesreč pijanih voznikov manjše, pa je večji delež v razmerju z vsemi nesrečami. Letos so pijani vozniki povzročili 13,25% vseh nesreč, medtem ko lani le okoli 12%. Prav tako je bila višja povprečna vrednost izdihanega alkohola, saj je ta bila 1,31 g/kg alkohola v krvi, lani pa »le« 1,27 g/kg. Iz prometa je bilo letos izločenih 809 voznikov, kar je za 130 manj kot lani, so jih pa zato 354 pridržali na streznitvi.

Glede na te podatke so se policisti PU Slovenj Gradec odločili, da bodo v petek, 18. 12., izvajali poostren nadzor nad prisotnostjo alkohola in ostalih substanc. Nadzor bodo v največji meri izvajan v poznihpopoldanskih in večernih urah, nadzor pa bo izvajan po metodi PROMIL.

 
Mati in sin kričala ter grozila sosedom PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Arhiv   
Ponedeljek, 14 December 2009 15:46

Minuli konec tedna so policisti PU Slovenj Gradec intervenirali zoper 35-letnega občana, ki je na hodniku enega od stanovanjskih blokov v mestu močno vinjen zmerjal stanovalce in jim grozil. Ker kljub opozorilom policistov ni odnehal, so zoper razgreteža možje v modrem odredili pridržanje do iztreznitve, zaradi kršitev javnega reda in miru pa so mu izdali še plačilni nalog v višini 438,10 evrov.

Direndaj je nadaljevala njegova 70-letna mati, s katero živita na istem naslovu, saj je zaradi pridržanja sina verbalno napadla sosedo in si prislužila položnico v višini 104,30 evrov.

V zadnjih dveh letih so policisti 35-letnika zaradi kršitev javnega reda in miru obravnavali 173 krat, od tega so ga 43 krat pridržali do iztreznitve, vselej pa so mu tudi izdali plačilni nalog. Dvakrat je 35-letniku bil izrečen tudi ukrep o prepovedi približevanja materi, nazadnje letos novembra, ko je z njo fizično obračunal po tem, ko mu ni želela izročiti mobilnega telefona.

 
Peta letošnja žrtev koroških cest PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU Slovenj Gradec   
Petek, 11 December 2009 12:35

Za posledicami hude prometne nesreče je v torek v Univerzitetnem kliničnem centru v Mariboru umrl 81-letni moški iz okolice Slovenj Gradca. Preminuli je usodno prometno nesrečo doživel sicer že dvajsetega novembra, vendar se je vse do osmega decembra pogumno boril za svoje življenje.

Prometna nesreča, foto: PU Slovenj Gradec

Omenjena nesreča se je zgodila na semaforiziranem križišču glavne ceste, ki povezuje Dravograd in Slovenj Gradec (Francetova cesta), ko je 81-letnik na majhnem motorju nespametno prevozil (ali spregledal?) rdečo luč na semaforju ter nato povrhu še izsilil prednost tovornjaku s priklopnikom. 46-letni tovornjakar se je nesrečnežu še poskušal umakniti, vendar je bilo trčenje žal neizbežno.

Motorist, ki med drugim tudi ni uporabljal varnostne čelade, ki bi mu morebiti lahko rešila življenje, je ob trčenju z glavo padel ob cestišče in utrpel hude poškodbe glave in zlom reber. Po nesreči so poškdovanega pripeljali v bolnišnico v Mariboru, kjer je tudi preživel zadnje dni svojega življenja.

To je že peta smrtna žrtev koroških cest v tem letu, kar je v primerjavi z istim obdobjem lani za dve manj, a vseeno zaskrbljujoče veliko.

 
<< Začetek < Prejšnja 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Naslednja > Konec >>

Stran 77 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti