Bajta
Zgodilo se je


Žena in hčerka ga imata dovolj PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Nedelja, 27 December 2009 16:20

Dne 23. decembra, so policisti Operativno komunikacijskega centra PU Slovenj Gradec bili obveščeni o nasilju v družini na območju Dravograda. Policisti so kasneje ugotovili, da je 40-letnik, ki je očitno pregloboko pogledal v kozarec, fizično obračunaval s svojo leto mlajšo ženo. Prizanesel pa ni niti svoji polnoletni hčerki, ki mu ni želela izročiti avtomobilskih ključev, ko se je le-ta želel v pijanem stanju odpeljati proč.

Slika je simbolična

Ob prihodu policistov se je možak sicer umiril, vendar so pri zbiranju obvestil ugotovili, da je nasilnež takšna dejanja pogosto ponavljal že v preteklosti, zato so mu izrekli ukrep o prepovedi približevanja ženi in otrokoma ter seveda podali tudi kazensko ovedbo na Okrožno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

 
Božične delavnice v Črni na Koroškem PDF natisni E-pošta
Prispeval Mateja Bruder   
Četrtek, 24 December 2009 20:14

Božične delavniceDruštvo prijateljev mladine Črna na Koroškem je v sodelovanju s Centrom za socialno delo Ravne na Koroškem  v torek, 22.12.2009, pripravilo božične delavnice. Delavnic se je udeležilo okoli 60 otrok. Preizkusili so se v različnih ustvarjalnih delavnicah, kjer so si lahko izdelali novoletne magnetke, snežake, božičke, škatlice, okraske za jelko ...V delavnice so se vključili tudi nekateri starši in pridno ustvarjali z različnimi materiali.

Center za socialno delo je poskrbel za obdaritev otrok, saj so po koroških osnovnih šolah zbirali stare igrače, ki so jih lahko otroci odnesli domov. Na delavnicah nas je obiskal tudi Božiček, ki nam je prinesel bonbone. Kljub rahlemu dežju, je skupina otrok okrasila novoletno jelko pred črnjanskim Kulturnim domom, čeprav smo si vsi želeli snega.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 
"Smo kar smo" z Božičkom PDF natisni E-pošta
Prispeval Aleš Moličnik   
Torek, 22 December 2009 21:30


17.12.2009 je Vokalna skupina "Smo kar Smo"  izvedla pevski nastop z Božičkom na zaključni prireditvi, ki so jo organizirale udeleženke aerobne telovadbe. Ob tej priliki je Božiček prijazno obdaroval vse prisotne ženske. Bilo je obilo dobre volje in precej smeha, ki je nasmejal usta vseh pri Rešerju.

Smo kar smo

V nedeljo pa je skupina izvedla še en nastop za Društvo Kljekljaric, ki so tudi pripravile zaključek leta 2009. Tudi na tem srečanju je bilo veliko dobre volje in smeha, ko je Božiček razdelil darila. Skupina Smo kar Smo se predsednici društva gospe Ivanki Sušel najlepše zahvaljuje za prijazen sprejem in obilno postrežbo!

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 
S kladivom po petardi PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Andrew_B (Flickr,CC)   
Torek, 22 December 2009 01:00

Do precej bizarne in predvsem neumne nesreče je prišlo v petek, 18.12.2009, na območju Črne na Koroškem, ko si je mladoletnik hudo poškodoval levo roko.

Slika je simbolična, foto: Andrew_B (Flickr, CC)

Do nesreče je prišlo, ko je 16-letnik v kleti stanovanjskega bloka s kladivom udaril po petardi, katero je poprej pritrdil v primež. Ob udarcu je pirotehnično sredstvo eksplodiralo in nesrečnežu utrgalo del sredinca, prstanca ter mezinca leve roke. Mladega pirotehničnega eksperimentatorja so po posredovanju prisebnega prijatelja, ki je poklical na pomoč, odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer so mu nudili pomoč.

To je sicer letošnji prvi primer poškodbe v času "veselega decembra" pri uporabi pirotehničnih sredstev na območju PU Slovenj Gradec, vendar nikakor ni odveč zopet opomniti na veliko odgovornost pri uporabi pirotehničnih izdelkov.

Pirotehnična sredstva so sicer v omejenem obsegu dovoljena med 26. decembrom in 2. januarjem, a vseeno se je pri tem treba zavedati, da pirotehnična sredstva vznemirjajo ljudi in živali ter škodujejo okolju, zato bodite pri njihovi morebitni uporabi čimbolj zmerni in nadvse odgovorni.

 
Otvoritev ceste in prihod dedka Mraza PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak, foto: Romana Lesjak   
Ponedeljek, 21 December 2009 14:01

Konec prejšnjega tedna sta se v Koprivni, iz Črne na Koroškem nekaj kilometrov oddaljenemu kraju, na isti dan odvila kar dva dogodka, ki sta na prizorišče privabila tamkajšnje prebivalce. Po otvoritvi nove ceste se je v Osnovni šoli Koprivna oglasil še dedek Mraz, ki je razveselil najmlajše.

Da je novi cestni odsek za krajane izjemnega pomena, je opozoril tajnik vaške skupnosti Koprivna Marko Kumer, ki je dejal, da so lahko domačini nanj zelo ponosni, hkrati pa opozarja, da bo v prihodnjih letih potrebno urediti še preostali del poti v Črno na Koroškem. Kumer še dodaja, da mora sodelovanje med vaško skupnostjo in občino temeljiti na strpnosti in vzajemnosti: "vsak meter ceste šteje in nas približa Črni", zaključuje govor.

OŠ Koprivna

Cesto, ki jo je v minulih dneh v celoti prekril sneg, sta uradno otvorila podžupan občine Črna na Koroškem Jože Kaker in predsednik vaške skupnosti Koprivna Peter Osojnik. Izjavalci vseh gradbenih del - Cesto podjetje Maribor - so se prireditve na žalost "pozabili" udeležiti.

V petek se je v tamkajšnji osnovni šoli ustavil tudi dedek Mraz, ki je otrokom prinesel lepa darila. Poleg obdarovanja so učenci pod vodstvom učiteljice Mojce Petrič in njene pomočnice Sergeje Apat pripravili tudi pester program za starše in otroke, v katerem ni manjkalo plesa, petja, igranja na instrumente ... Zbrane je nagovorila tudi ravnateljica Osnovne šole Črna na Koroškem Jožica Ovnič, ki je vsem zaželela srečne in vesele praznike, učencem pa prijetno preživljanje novoletnih počitnic.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 
<< Začetek < Prejšnja 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Naslednja > Konec >>

Stran 76 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti