Bajta
Zgodilo se je


Nesreča v gozdu ga je stala življenja PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: flickr(cc): Kasia!!   
Sreda, 10 Marec 2010 06:47

Slika je simbolična. Foto: flickr(cc): Kasia!!Policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so opravili ogled kraja nesreče pri delu v gozdu, za posledicami katere je umrl mlajši moški.

V ponedeljek ( 8. 3. 2010) ob 16h so bili policisti PU Slovenj Gradec obveščeni, da se je pri delu v gozdu v okolici Slovenj Gradca, huje poškodoval mlajši moški. Takoj so bili na kraj reševalci in policijska patrulja. Pri ogledu kraja in pri zbiranju obvestil so ugotovili, da sta 23  in 20-letna brata v domačem gozdu podirala smreke na zelo strmem pobočju.

Med podiranjem smreke, je 20-letni moški opravljal delo z motorno žago, njegov 23-letni brat pa je stal ob drevesu na spodnji strani in z zagozdami usmerjal drevo v padec. Ko je bilo drevo že odžagano in je pričelo padati v želeno smer, je 23-letnemu moškemu na strmem in zmrzlem terenu zdrsnilo. Ob tem ga je padajoče drevo močno udarilo v trebuh in spodnji del telesa ter odbilo nazaj, tako da je padel okoli  pet metrov čez rob. Pri padcu je zadobil zelo hude telesne poškodbe.

Po reševanju s strmega pobočja, je bil s strani reševalcev prepeljan v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je zaradi zadobljenih zelo hudih telesnih poškodb, umrl v zgodnjih urah današnjega dne.  Policisti policijske postaje Slovenj Gradec pri ogledu kraja delovne nesreče niso ugotovili znakov kaznivih dejanj, zato bodo o nesrečnem dogodku podali poročilo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.  


 
Verižna trčenja v Slovenj Gradcu PDF natisni E-pošta
Prispeval Sebastijan Apačnik   
Torek, 09 Marec 2010 13:11


Kot vse kaže, je napovedan novo zapadli sneg spet presenetil delavce cestnega in komunalnega podjetja. Ceste so bile v jutranjih urah zasnežene, poledenele in spolzke, zato je na nekaterih klancih v Slovenj Gradcu prišlo do nekaj nesreč v cestnem prometu. Prva se je pripetila nekaj po pol sedmi uri zjutraj z udeležbo osmih osebnih vozil na Pohorski cesti, kjer so vozniki vozili iz smeri Legna proti krožnemu križišču pri avtobusni postaji. Zaradi spolzkega in poledenelega cestišča je vozila začelo zanašati in prišlo je do trčenja.

Verižno trčenje v Slovenj Gradcu

Druga nesreča se je nekaj minut zatem zgodila na Koroški cesti, kjer so zaradi enakih razmer trčili vozniki treh osebnih vozil in v enakem času še na Gozdarski cesti, kjer so trčila štiri osebna vozila. V nesreči se na srečo ni nihče telesno poškodoval, so pa zaradi nesreč bile popolne zapore omenjenih klancev.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 
48-letnik umrl zaradi podhladitve PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 08 Marec 2010 18:06

Slika je simboličnaV soboto, 6.3.2010, ob 8.26 uri so bili policisti na interventni številki 113 na OKC PU  Slovenj Gradec obveščeni, da je bil v kraju Kapla, na območju občine Podvelka, na dvorišču ene izmed kmetij najden mrtev 48-letni moški. Policisti so pri ogledu kraja in pri zbiranju obvestil ugotovili, da je navedeni prejšnjega dne okoli 10 ure odšel s kmetije, kjer je opravljal priložnostna dela. V poznih nočnih urah se je vrnil nazaj na kmetijo in obležal na dvorišču pred skednjem, kjer ga je ob 7.45 ure našla gospodinja. Na kraju je bil dežurni zdravnik, ki je kot vzrok smrti navedel podhladitev. O najdbi pokojnega sta bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka iz Slovenj Gradca.

Policisti policijske postaje Radlje ob Dravi, ki pri ogledu kraja niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, bodo po vseh zbranih obvestilih o okoliščinah smrti pokojnega, podali poročilo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

 
V Bukovski vasi zbil motorista PDF natisni E-pošta
Prispeval Sebastijan Apačnik   
Sobota, 06 Marec 2010 15:30


Zaradi nepravilne vožnje voznika osebnega vozila se je minulo soboto, nekaj pred sedmo uro zvečer, na magistralni cesti Slovenj Gradec - Dravograd, v naselju Bukovska vas, pripetila huda prometna nesreča, v kateri se je ena oseba telesno poškodovala. Domačin P.J., voznik kolesa s pomožnim motorjem, ki med vožnjo naj ne bi uporabljal varnostne čelade, se je s stranske vključeval na glavno cesto.
Voznik osebnega vozila, ki je takrat pripeljal po glavni cesti iz smeri Dravograda, pa je nameraval zaviti desno, zato je vozilo ustavil in dal prednost vozniku kolesa z motorjem, ki je takrat zavijal levo. V tistem trenutku je voznik drugega osebnega vozila pričel prehitevati pred seboj stoječe osebno vozilo in z levim delom trčil v voznika kolesa z motorjem, ki je padel po vozišču in poškodovan obležal.

Zbil motorista

Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju. V nesreči se je voznik motornega kolesa hudo telesno poškodoval. Zaradi prometne nesreče je bila omenjena cesta zaprta skoraj uro za ves promet. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

 
Ne bodi cepec: Cepi se proti KME PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, ZZV Ravne   
Četrtek, 04 Marec 2010 11:55

Cepi se Po dolgi zimi se prebuja narava, začenjajo se prva opravila na polju in gozdu, vzbuja se želja po sprehodih v gozd … V naravi se zadržuje tudi navadni gozdni klop, ki na človeka prenaša virus klopnega meningoencefalitisa. Ta  virus povzroča obolenje klopni meningoencefalitis (KME), ki je resna akutna bolezen osrednjega živčevja in lahko povzroči smrt ter ima dolgotrajne nevrološke posledice.

Najučinkovitejša zaščita proti KME je cepljenje. Najprimernejši čas za cepljenje je pozimi in spomladi, lahko pa se cepljenje izvede kadar koli v letu. Za osnovno ali bazično cepljenje so potrebni trije odmerki. Interval med prvim in drugim odmerkom je 1 do 3 mesece. Tretji odmerek je potrebno prejeti po 5-ih do 12-ih mesecih po drugem odmerku. Za trajno zaščito se dodajajo poživitveni odmerki. Prvi poživitveni odmerek je potrebno prejeti po treh letih. Naslednji poživitveni odmerki se prejmejo vsakih pet let, za osebe, starejše od 60 let, pa se priporočajo odmerki vsaka tri leta.  Spodnja starostna meja za cepljenje je eno leto starosti, zgornje starostne meje ni. Otroci od enega leta do šestnajstih let prejmejo cepivo za otroke, starejši pa cepivo za odrasle.

Na ZZV Ravne je cena za odmerek cepiva za otroke 26 evrov, za odrasle pa 29 evrov. Za cepljenje proti KME, ki poteka na ZZV Ravne, se je potrebno naročiti po telefonu na številko 02 / 8705 623. Obveščamo vas, da bo v mesecu marcu cepljenje potekalo tudi v soboto, 20. marca 2010, med 8. in 11. uro.

 
<< Začetek < Prejšnja 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Naslednja > Konec >>

Stran 68 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti