Bajta
Zgodilo se je


42-letnik grozil izvenzakonski partnerici in sinu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Petek, 19 Marec 2010 17:17

Nasilje v družiniPolicisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so osumljencu storitve kaznivega dejanja nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je že dvakrat kršil.

V četrtek, 18. 3. 2010, ob 14.30 uri, je izvenzakonska partnerica s petletnim sinom prišla domov, kjer  je njen 42-letni izvenzakonski partner, ki je bil močno pod vplivom alkohola, pričel glasno vpiti na njo in jo žaliti ter naganjati iz stanovanja. S svojim početjem je nadaljeval do okoli 18. ure, ko je odšla iz stanovanja in na policijo, kjer je zaprosila za pomoč. Policisti so pri zbiranju obvestil ugotovili, da je osumljenec od leta 2004 izvajal psihično in fizično nasilje nad oškodovanko, zato je v letu 2008 z otrokom že bivala v varni hiši. Kljub drugačnim obljubam, je s poniževalnim in grdim ravnanjem do nje in otroka, nadaljeval tudi po njuni vrnitvi z varne hiše v letu 2009, vendar kršitev ni prijavila policiji. Na podlagi zbranih obvestil so mu policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja, vendar ga je ob 22.44 uri že kršil, saj je prišel v stanovanje, kjer sta bila oškodovanka in njegov sin. Ob intervenciji so mu policisti izrekli globo in ga odstranili na odrejeno razdaljo. Ponovno je ukrep prepovedi približevanja kršil 19. 3. 2010, ob 9.20 uri, zato so policisti ponovno intervenirali in mu izrekli globo ter ga odstranili nad odrejeno razdaljo. Na podlagi sklepa pristojnega centra za socialno delo je bila oškodovanka skupaj z otrokom nameščena v eno izmed varnih hiš.

Policisti policijske postaje Slovenj Gradec bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih zoper njega, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini, podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

 
Hujša prometna nesreča in nezgoda v zraku PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU SG   
Sreda, 17 Marec 2010 10:05

Slika je simbolična

V zadnjih dneh so policisti na območju policijske uprave (PU) Slovenj Gradec obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba hudo in tri lažje telesno poškodovali ter opravili ogled kraja nezgode z motornim jadralnim zmajem, v kateri se je letalec lažje telesno poškodoval.

V soboto, 13. 3. 2010, ob 10.55 uri se je v kraju Poljana, na glavni cesti II. reda Holmec-Prevalje,   zgodila prometna nesreča, v kateri je bil ena oseba huje, tri pa lažje telesno poškodovani. Med vožnjo po glavni cesti s Holmca proti Prevaljam je 24-letna voznica z Raven na Koroškem, z osebnim avtomobilom zapeljala v križišče s prednostno cesto in pri tem izsilila prednost 40-letnemu vozniku s Prevalj, ki je z osebnim avtomobilom pripeljal z njene leve strani. Med zaviranjem je s prednjim desnim delom vozila trčil v levi sprednji del vozila navedene, nakar je njegovo vozilo odbilo levo in vrglo preko levega roba ceste, kjer se prevračalo po strmem nasipu v razdalji okoli 25 metrov, nakar je obstalo na kolesih. V prometni nesreči se je  40-letni voznik lažje poškodoval, prav tako sta se lažje poškodovala tudi 48-letni potnik na prednjem desnem sedežu in 39-letna potnica na zadnjem desnem sedežu, hudo pa se je poškodovala 45-letna potnica na zadnjem levem sedežu v njegovem osebnem avtomobilu. Vsi trije potniki so bili z reševalnimi vozili prepeljani v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer so bili zdravniško oskrbovani.

Policisti postaje prometne policije Slovenj Gradec, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper povzročiteljico, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (323. člen Kazenskega zakonika RS), podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

V soboto, 13. 3. 2010, ob 15.57 uri so bili policisti na operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec, obveščeni o nezgodi z motornim jadralnim zmajem v kraju Črneče pri Dravogradu. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so pri zbiranju obvestil in pri ogledu kraja ugotovili, da je 48-letni pilot iz Slovenj Gradca, okoli 15.35 ure, poletel z motornim jadralnim zmajem v smeri Libelič. Po okoli 800 metrih letenja je pred gozdom na višini okoli 50 metrov, poskušal narediti obrat v desno in s tako izogniti gozdu, vendar mu to ni uspelo, zato je z zmanjšal hitrost leta in nameraval prisilno pristati. Ob tem je motorni zmaj, ki je hitro pričel izgubljati višino, zaneslo nad gozd, kjer je trčil v vrh okoli 30 metrov visoke smreke. Po trčenju je pilot skupaj z motornim jadralnim zmajem, ostal zagozden v vrhu smreke, od koder so ga po okoli treh urah, rešili pripadniki GRS Koroška in GRS Maribor ter gasilci PGD Črneče. V nezgodi je pilot utrpel lažje telesne poškodbe, na motornem zmaju pa je nastala gmotna škoda za okoli 1.500 EUR. O nezgodi so bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka iz Slovenj Gradca ter letalski inšpektor in inšpektor letalske zveze Republike Slovenije.

Policisti policijske postaje Dravograd, ki so opravili ogled kraja nezgode, bodo po vseh zbranih obvestilih, podali poročilo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

 
Pogrešani Slovenjgradčan spet doma PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 15 Marec 2010 14:32

Slika je simboličnaV zadnjih dneh so policisti na območju policijske uprave (PU) Slovenj Gradec s pomočjo občana in objavljenih obvestil na Koroškem radiu, uspešno zaključili obsežno iskalno akcijo pogrešane osebe. V petek, 12. 3. 2010, ob 11.25 uri so bili policisti na operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni, da je v jutranjih urah od doma neznano kam odšel 56-letni občan iz okolice Slovenj Gradca. Na podlagi zbranih obvestil o slabem zdravstvenem stanju pogrešanega in lokaciji, kjer je bil nazadnje viden, je v popoldanskih urah stekla obsežna iskalna akcija v bližnji in daljni okolici Slovenj Gradca. Pri iskanju pogrešanega je sodelovalo 11 policistov iz različnih policijskih enot PU Slovenj Gradec s službenim psom policije, 20 pripadnikov GRS Koroška z dvema psoma, 10 članov PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu in 5 sorodnikov pogrešanega.

V iskalno akcijo je bil vključen tudi helikopter Slovenske policije. Pripravljeno je bilo tudi obvestilo o iskanju pogrešanega, ki je bilo v obliki prošnje za večkratno obveščanje poslušalcev,  posredovano lokalnim radijskim postajam. Z večkratnim objavljanjem je Koroški radio veliko prispeval k uspešno zaključeni iskalni akciji. Na podlagi obvestila je namreč 50-letni občan, ki je tudi daljni sorodnik pogrešanega, okoli 18. ure v Starem trgu pri Slovenj Gradcu našel pogrešanega, vendar ga ni uspel zadržati, kar sta ob prihodu na kraj videla policista. Takoj sta stekla za njim preko struge potoka Suhadolnica, kjer sta ga uspela dohiteti in pomiriti do prihoda zdravstvenega osebja in bližnjih sorodnikov. PU Slovenj Gradec se vsem sodelujočim zahvaljuje za pomoč pri iskanju pogrešanega. Za uspešno sodelovanje bo dr. Jurij Ferme, direktor PU Slovenj Gradec, v naslednjih dneh podelil pisno zahvalo 50-letnemu občanu.

 
Policisti uspešno raziskali večje število kaznivih dejanj PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Arhiv   
Petek, 12 Marec 2010 06:20

Policisti policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so uspešno raziskali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in kaznivo dejanje poskusa odvzema motornega vozila.

Slika je simbolična

Šestintridesetletnika, domačina, policisti utemeljeno sumijo, da je v noči na 26. februar 2010, na območju Starega trga pri Slovenj Gradcu, vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil LCD monitor ter iz objestnosti poškodoval tri osebne avtomobile, s katerih je odlomil bočna ogledala, v bližini enega izmed njih pa je tudi poškodoval lesen nadstrešek, pod katerim je bilo vozilo parkirano.

Policisti imenovane policijske postaje so uspešno raziskali tudi poskus storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozila, ki naj bi ga zagrešil 21-letnik v družbi še enkrat toliko pomladi starega domačina. V začetku meseca marca sta nepridiprava okoli devete ure zvečer iz gornjega oblačila oškodovanke, ki je bilo obešeno v garderobi športne dvorane v Slovenj Gradcu, odtujila ključe osebnega avtomobila in se odpeljala v noč. Ovadbe sledijo.

 
Hujša prometna nesreča pri Dravogradu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU SG   
Četrtek, 11 Marec 2010 14:59

V sredo, 10. 3. 2010, ob 15.30 uri se je zunaj naselja Velka pri Dravogradu, na glavni cesti Dravograd-Radlje ob Dravi, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo in dve osebni vozili. 33-letni voznik iz okolice Slovenske Bistrice je na ob sneženju, na spolzkem in zasneženem vozišču, na ravnem delu ceste s tovornim vozilom dohiteval ustavljajoči osebni avtomobil, s katerim je voznik ustavil ob sredinski črti z namenom zavijanja na levo.

Slika s prizorišča nesreče

Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, je med zaviranjem in umikanjem na levo, s tovornim vozilom zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je s prednjim levim delom trčil v levi bočni del osebnega avtomobila, s katerim mu je nasproti pripeljala 41-letna voznica iz okolice Slovenj Gradca in nato še čelno v osebni avtomobil, s katerim mu je nasproti pripeljal 45-letni voznik iz Maribora.

V prometni nesreči je 45-letni voznik utrpel hude telesne poškodbe, zato je bil z reševalnim vozilom prepeljan v UKC Maribor. Na vseh treh udeleženih vozilih je nastala večja gmotna škoda. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je bil promet vozil na glavni cesti med 15.30 in 16.33 uro popolnoma zaprt, do 16.53 ure pa je potekal izmenično enosmerno.

Policisti postaje prometne policije Slovenj Gradec, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper povzročitelja, zaradi utemeljenega suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Tekom včerajšnjega dne so policisti na območju PU Slovenj Gradec, poleg navedene hujše prometne nesreče, zaradi snežnih razmer in izjemno neugodnih voznih pogojev, obravnavali še sedem prometnih nesreč, v katerih so se trije udeleženci lažje telesno poškodovali.  Prišlo je tudi do dveh zastojev na glavni cestah Podvelka – Radlje ob Dravi – Gortina in enega na glavni cesti Velenje – Slovenj Gradec.  

V vseh treh primerih so zastoje v cestnem prometu, zaradi neuporabe predpisane zimske opreme, povzročili vozniki tovornih vozil s priklopniki, zato so policisti zoper njih ukrepali in jim v skladu z zakonom izdali plačilne naloge za plačilo glob. 

 
<< Začetek < Prejšnja 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Naslednja > Konec >>

Stran 67 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti