Bajta
Zgodilo se je


"Kako napisati dober projekt" PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Ranc   
Sreda, 31 Marec 2010 15:02

CNVOS


Gotovo ste že večkrat slišali besedne zveze tipa »prijavljamo se na razpise«, »dobili od razpisa«, »sofinanciranje s strani EU« in podobno. Za razpise poleg obvladanja posebnega birokratskega jezika in poznavanja postopka potrebujete tudi dobre projekte.

Vsi, ki vas zanima, kako napisati dober projekt se oglasite v četrtek, 8. aprila 2010 na Ravnah v prostorih KMKC Kompleks (med 16.00 in 19.00) ali isti dan v Slovenj Gradcu (11.00 do 14.00) v prostorih MKC.

Delavnica CNVOS je namenjena predstavnikom nevladnih organizacij, ki se sprašujejo, kje najti ustrezen razpis, kako financirati svoje dejavnosti, kako napisati projekt, ki bo podprt, na kaj morate biti pozorni, kakšne so pogoste napake ipd. Na delavnici bodo udeleženci v skupinah načrtovali projekt, analizirali stanje in opredelili cilje, rezultate in aktivnosti projekta.

Prijave sprejemajo na  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali prek telefona 01 542 14 22 (Darja Sekula Krstič).

 
Fizično obračunal s partnerico PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Četrtek, 25 Marec 2010 14:17

Stop nasilju!V torek, okoli 20. ure, je 28-letni moški prišel v stanovanje na območju občine Ribnica na Pohorju, v katerem prebiva skupaj z njegovo 23-letno izvenzakonsko partnerico in 15-mesečnim otrokom. Po prihodu se je z njegovo izvenzakonsko partnerko glasno sprl. Kljub prisotnosti otroka, je na njo glasno kričal, jo žalil in ji izrekal grožnje z ubojem ter nato z njo tudi fizično obračunal. Pri tem jo je prijel za lase in vlekel po tleh, kjer jo je večkrat brcnil in s plosko roko udaril v obraz ter pri tem lažje telesno poškodoval. Med pretepanjem je uspela pobegniti iz stanovanja in od sosede zaprositi za policijsko intervencijo. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi, ki so ugotovili, da je kršitelj pred njihovim prihodom že odšel s kraja, oškodovanka pa se je nahajala pri sosedi.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so ugotovili, da je kršitelj z oškodovanko že dalj časa grdo in ponižujoče ravnal ter jo pretepal, zato so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih zoper kršitelja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno Slovenj Gradec.

 
Razkrinkali roparje pivskega kolega PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 24 Marec 2010 15:21

Na podlagi intenzivnega zbiranja obvestil in dokazov so policisti Policijske postaje (PP) Ravne na Koroškem, uspešno raziskali kaznivo dejanje ropa.

V nedeljo, 21. 3. 2010, ob 22.45 uri, je 50-letni oškodovanec z Raven na Koroškem, na avtobusni postaji na Ravnah na Koroškem, srečal tri mlajše moške. Skupaj so odšli v enega izmed gostinskih lokalov, kjer je oškodovanec plačal zapitek. Pri tem so omenjeni videli, da je imel v denarnici še več denarja.

Po približno uri druženja je oškodovanec zapustil lokal in se napotil na bližnje parkirišče, kjer je imel kolo z motorjem. Vsi trije smo mu sledili. Ko se je usedel na kolo z motorjem, ga je eden izmed njih potisnil, da je skupaj s kolesom z motorjem padel po tleh. Po tem so ga obstopili in od njega zahtevali denar, vendar jim ga najprej ni hotel izročiti, nato pa jim je iz strahu izročil 40 eurov.

Roparji - slika je simbolična

Kljub prejetemu denarju so vsi trije z njim fizično obračunali, tako da so ga brcali po telesu in pri tem lažje telesno poškodovali, nakar so mu iz denarnice odtujili ves denar. Oškodovanec je nameraval poklicati policijo, vendar so mu to fizično preprečili, tako da so mu odvzeli in uničili mobilni telefon, ki so ga kasneje odvrgli v posodo za smeti.

O storjenem kaznivem dejanju so bili obveščeni policisti na interventni številki 113 na PU Slovenj Gradec, ki so nemudoma izvedli prve nujne ukrepe za izsleditev storilcev. Med intenzivnim delom so policisti PP Ravne na Koroškem 22. 3. 2010, ob 0.35 uri, izsledili in prijeli 16-letnega in dva 22-letna moška z Raven na Koroškem, ki so jim vzeli prostost. Med pridržanjem so jim zasegli večji del odtujenega denarja in našli odvržen mobilni telefon ter opravili njihovo sodno prepoznavo.

Policisti PP Ravne na Koroškem bodo zoper vse tri osumljence, ki so utemeljeno osumljeni, da so v sostorilstvu izvršili kaznivo dejanje Ropa, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 
V Mežici ga je zabodel v trebuh PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Torek, 23 Marec 2010 12:02

Slika je simbolična!V soboto, okoli 3. ure zjutraj, je v enem izmed gostinskih lokalov v Mežici prišlo do pretepa in prerivanja med dvema gostoma lokala. Pri tem je 27-letni domačin z rezilom preklopnega žepnega noža zabodel 25-letnega domačina v predel spodnjega desnega abdomna, zaradi česar je ta močno krvavel. Po nudeni nujni prvi pomoči s strani gostov lokala in zdravniškega osebja Zdravstvenega reševalnega centra Koroške, je bil z reševalnim vozilom prepeljan v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bil hospitaliziran. Ugotovljeno je bilo, da je utrpel hudo telesno poškodbo, in sicer vreznino trebuha in trebušne stene.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec, ki so skupaj s policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem, opravili ogled kraja kaznivega dejanja, so osumljencu zasegli nož in mu začasno odvzeli prostost. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo zoper njega, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Hude telesne poškodbe, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 
Poostren nadzor na cestah PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sobota, 20 Marec 2010 18:02

Policijski avto - slika je simbolična
V četrtek, 18. 3. 2010, med 14. in 19.30 uro, so policisti na območju PU Slovenj Gradec, izvedli poostren nadzor cestnega prometu, s ciljem umirjanja prometa in ugotavljanja psihofizičnega stanja voznikov. V poostrenem nadzoru, ki ga je izvajalo 12 policistov, so zaradi različnih kršitev cestno prometnih predpisov izvedli 22 ukrepov. Med temi so izrekli 13 glob in 9 opozoril. Z merilniki hitrosti so ugotovili 10 prekoračitev hitrosti, z elektronskimi alkotesti pa so preizkusili 70 voznikov. Trije vozniki so vozili pod vplivom alkohola, in sicer kolesar in dva voznika osebnih avtomobilov.

Zaradi izmerjenih visokih koncentracij alkohola so bili vsi trije pridržani v času od 6. do 12. ur. Vozniku kolesa je bila izrečena globa v višini 950 eurov, zoper oba voznika osebnih avtomobilov pa sledita obdolžilna predloga na pristojno okrajno sodišče.

Neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola sodita med ključne prometno varnostne probleme in med najpogostejše vzroke prometnih nesreč, zato bodo policisti na Koroškem tudi v prihodnje, s ciljem večje varnosti v cestnem prometu, ob izstopajočih dnevih in na najbolj ogroženih odsekih koroških cest, izvajali poostrene nadzore prometa. Vsem voznikom policisti svetujejo, da upoštevajo omejitve hitrosti in hitrost prilagodijo razmeram na cestah ter da ne vozijo, če so pred tem pili alkoholne pijače.

 
<< Začetek < Prejšnja 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Naslednja > Konec >>

Stran 66 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti