Bajta
Zgodilo se je


Hud padec pijanega motorista PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Četrtek, 29 April 2010 11:17

Slika je simbolična!V sredo, 28. 4. 2010, ob 19.40 uri, se je v Bistriškem jarku na območju Občine Muta, zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo telesno poškodoval 19-letni domačin. Navedeni je vozil neregistrirano motorno kolo znamke Yamaha XT 600 po regionalni cesti Muta - Bistriški jarek. Ko je pripeljal do ostrega desnega nepreglednega ovinka, ki poteka po rahlem klancu navzgor, ga je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zaneslo na levo bankino, po kateri je vozil okoli 19 metrov, nakar je trčil v varovalno odbojno ograjo, preko katere je padel v bližnji potok. Hudo poškodovan je obležal ob robu potoka. Na kraju mu je zdravniško pomoč nudil dežurni zdravnik Zdravstvenega doma Radlje ob Dravi, nakar je bil z reševalnim vozilom prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel zlom leve stegnenice.

Pri ogledu kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da med vožnjo na glavi ni uporabljal zaščitne čelade, da je v cestnem prometu vozil neregistrirano motorno kolo in da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja A kategorije. Prav tako je kazal očitne znake vpliva alkohola, zato je v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec opravil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom Drager, ki mu je pokazal koncentracijo 0,59 mg/l (1,08 g/kg) alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi bodo kršitelju zaradi kršitev določb Zakona o varnosti cestnega prometa izdali posebni plačilni nalog za plačilo globe, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bodo zoper njega podali tudi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec.

 
Pijan drvel skozi naselje PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 28 April 2010 03:27

V okviru poostrenega nadzora "Hitrost-počasneje je varneje", ki se izvaja na območju celotne Slovenije, v času med 22. aprilom in 1. majem 2010, so policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec, ugotovili hujši kršitvi prometnih predpisov.

Patrulja Policijske postaje Radlje ob Dravi je 24. 4. 2010, v popoldanskih urah, opravljala meritve hitrosti z ročnim merilnikom hitrosti v naselju Zgornji Kozji vrh, kjer je največja dovoljena hitrost vožnje omejena na 50 km/h. Pri tem je ob 18.05 uri ustavila 30-letnega voznika z območja Radelj ob Dravi, ki je z osebnim avtomobilom skozi naselje vozil s hitrostjo 108 km/h, z upoštevanjem zakonsko določenega odstopanja je vozil s hitrostjo 101 km/h, kar je 51 km/h več od dovoljene. Ker je kazal očitne znake vpliva alkohola, je bil preizkušen z elektronskim alkotestom, ki mu je pokazal koncentracijo 0,43 ml/l (0,86 g/kg) alkohola v izdihanem zraku.

Alkohol ubija

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi bodo zoper kršitelja, zaradi prekoračitve hitrosti podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec. Za navedeni prekršek je po Zakonu o varnosti cestnega prometa predvidena globa najmanj 1.000 EUR in 18 kazenskih točk. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti mu na kraju izrekli globo v višini 570 EUR in 9 kazenskih točk.

S storitvijo hujših prekrškov bo kaznovan z globo najmanj 1.570 EUR in izrekom 27 kazenskih točk, kar posledično pomeni izrek sankcije prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

 
Pri delu v gozdu se je huje poškodoval PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: flickr (cc): Kasia!!   
Torek, 27 April 2010 09:59

Nesreča v DravograduPolicisti na območju policijske uprave Slovenj Gradec so opravili ogled delovne nesreče pri delu v gozdu, v kateri se je hudo telesno poškodovala ena oseba.

V soboto, 24. 4. 2010, se je pri delu v domačem gozdu, na območju Sv. Duha pri Dravogradu, hudo telesno poškodoval 36-letni domačin. Omenjeni je s prijateljem podiral drevesa. Med delom je splezal na drevo listavca, da bi pred podiranjem odžagal veje in s tem omogočil lažji padec drevesa, med gostim rastjem sosednjih dreves.

Ko je stoječ na veji, z motorno žago rezal veje, se je odlomila veja, na kateri je stal, zaradi česar je omahnil v globino okoli 4 metrov. Ob padcu na tla je hujšo telesno poškodbo, in sicer zlom prsnega vretenca, zato je bil z reševalnim vozilom prepeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Policisti Policijske postaje Dravograd, ki pri ogledu kraja nesreče niso ugotovili znakov tuje krivde, bodo po vseh zbranih obvestilih podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.


 
Najdeno truplo novorojenčka ob pešpoti PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 23 April 2010 13:02

Slika je simboličnaDanes (23. 4. 2010) zjutraj okrog devete ure, so bili policisti na interventni številki 113 obveščeni, da v bližini ene izmed pešpoti v bližnji okolici Slovenj Gradca, leži plastična vrečka, v kateri je del človeškega telesa. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Slovenj Gradec, ki so ugotovili, da gre za truplo novorojenčka.

Komisija Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec je v navzočnosti dežurnega zdravnika, dežurne državne tožilke in dežurne preiskovalne sodnice, vseh iz Slovenj Gradca, opravila ogled kraja najdbe trupla novorojenčka.

Trenutno več informacij zaenkrat še ni znanih, bo pa v nadaljevanju postopka opravljena odrejena sodna obdukcija in drugi ukrepi. O vseh ugotovitvah bo obveščenoi pristojno državno tožilstvo.

Vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, vljudno prosimo, da to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimno številko 080-1200.

 

 
Okrogla miza o ločenem zbiranju odpadkov PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Petek, 23 April 2010 11:01


V sredo je v poročni dvorani občine Črna na Koroškem potekala okrogla miza na temo ločenega zbiranja odpadkov, ki sta jo organizirala Občina Črna na Koroškem in Javno komunalno podjetje Log Ravne na Koroškem.

Ivan PlevnikIvan Plevnik (na fotografiji desno), vodja projekta KOCEROD iz Regionalne razvojne agencije Koroške, in Romana Lesjak, podžupanja črnjanske občine, sta številne obiskovalce seznanila z najnovejšimi inforamcijami o Regijskem centru za ravnanje z odpadki Koroške, ki bo predvidoma začel obratovati konec letošnjega leta na lokaciji Zmes v občini Pravalje. Odlagališče je namenjeno preostanku komunalnih odpadkov iz vseh dvanajstih občin Koroške, ločeno zbrane odpadke pa bodo zbirali, sortirali in kompostirali v občini Slovenj Gradec.

Udeleženci okrogle mize so se seznanili tudi z novim načinom mokro suhega zbiranja odpadkov, ki bo še v letošnjem letu vsem gospodinjstvom v Mežiški dolini omogočil odlaganje ločeno zbranih odpadkov, ter pomenom ločenega zbiranja odpadkov v smislu predelave v nove surovine, predvsem pa z namenom varovanja okolja.

Več informacij o Regijskem centru za ravnanje z odpadki Koroške lahko najdete tudi na uradni spletni strani.

 
<< Začetek < Prejšnja 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Naslednja > Konec >>

Stran 63 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti