Bajta
Zgodilo se je


Za varnost v SG odslej mestni redarji skupaj s policisti PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU SG   
Sreda, 05 Maj 2010 13:18

V preteklem tednu, 28.4.2010 so na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec pričele z delom prve mešane  patrulje v sestavi policista in občinskega redarja. Tik pred prvomajskimi prazniki je prišlo do realizacije predloga varnostnega sosveta Policijske postaje Slovenj Gradec in Mestne občine Slovenj Gradec, tako da je bila na delo napotena prva mešana patrulja v sestavi policista in občinskega redarja.

Mešane patrulje

V prihodnje bodo mešane patrulje postale vse pogostejša  oblika skupnega dela policistov in občinskih redarjev. Tak način zagotavljanja varnosti na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, je nov korak v sistemskem zagotavljanju kvalitetnega servisa varnostnih subjektov, ki skrbijo za varnost občanov na območju Mestne občine Slovenj Gradec.

Namen skupnega dela policista in občinskega redarja,  je predvsem zagotavljanje javnega reda na varnostno obremenjenih območjih, v okolici šol, v mestnih parkih, na kolesarskih stezah in pešpoteh ter urejanje mirujočega prometa na mestih, kjer nevestnost voznikov in prostorska omejenost zahtevata večjo prisotnost policije in rediteljev. Zaradi večje mobilnosti in lažjega dostopa bosta policist in reditelj delo v obliki mešane patrulje, delo večinoma opravljala kot kolesarja v spomladanskem, letnem in zgodnjem jesenskem času.

 
Koroške misice tokrat v salonu za zdravje PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 04 Maj 2010 19:44

Kandidatke za Miss Koroške so se po sodelovanju na čistilni akciji Očistimo Slovenijo in zabavi na eventu elektronike v Ljubljani odpravile še v salon zdravja in lepote Val v Slovenj Gradcu. Poslale so nam nekaj fotografij iz katerih je videti, da jim ni prav ničesar manjkalo.

Mimogrede jim je lastnica salona Lucija Gros predstavila še nekaj dejstev o zdravem načinu življenja, ki poleg urejene prehrane seveda zahteva še obilico aerobne in pa tudi anaerobne vadbe. Finalni izbor za Miss Koroške bo 22. maja na Dvorcu Rotenturn v Slovenj Gradcu. Medtem je iz tekmovanja izstopila Barbara Rapnik, tako da v izboru za lento Miss Koroške ostaja 7 tekmovalk.

Miss Koroške

Miss Koroške

Miss Koroške

 
Motoristi "pridno" padajo PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Torek, 04 Maj 2010 06:00

Slika je simboličnaV soboto (1. 5. 2010) ob 9.50 uri, se je na glavni cesti GI-4 Slovenj Gradec Mislinja, izven naselja Mislinjska Dobrava pri Slovenj Gradcu, zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval 60-letni voznik motornega kolesa, 59-letna sopotnica na njegovem motornem kolesu pa je bila lažje poškodovana.

Navedeni je vozil motorno kolo suzuki burgman 650 v premikajoči se koloni motornih vozil. Izven naselja Mislinjska Dobrava, je na ravnem in preglednem delu ceste pričel prehitevati 47-letnega voznika iz Slovenj Gradca v času, ko je omenjeni z osebnim avtomobilom dajal predpisane znake in že pričel z zavijanjem levo proti dovozni poti do stanovanjske hiše ob levi strani ceste.  Med prehitevanjem je na levem smernem vozišču, s prednjim desnim delom motornega kolesa trčil v prednji levi del osebnega avtomobila. Po trčenju je z motornim kolesom zapeljal izven vozišča na travnato površino ob levi strani ceste, kjer sta skupaj sopotnico padla.

Pri tem sta se poškodovala, zato sta bila z reševalnim vozilom prepeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa utrpel serijski prelom reber, sopotnica na motornem kolesa pa je utrpela lažje telesne poškodbe.

 
Na Olmu v Podpeci prižgali kres PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak, foto: Grega Vrabič, Romana Lesjak   
Ponedeljek, 03 Maj 2010 01:40

V petek so v Podpeci, v občini Črna na Koroškem, že tradicionalno prižgali kres, ki je ob večernih urah zagorel na tako imenovanem Olmu. Na prizorišču, ki so ga prejšnje dni pod vodstvom Mirka Rajzerja - Markana (na spodnji fotografiji), predsednika tamkajšnje vaške skupnosti, pripravljali domačimi, se je zbralo lepo število obiskovalcev.

Kres, Podpeca

Le ti so se iskreno zabavali do jutranjih ur, četudi so po besedah krajana iz Rudarjevega, ki se je prireditve letos udeležil prvikrat, organizatorji točili malenkost pretoplo pivo. Kar jim vsekakor ne gre zameriti, saj na prireditvenem prostoru pijače pravzaprav ne moreš hladiti nikjer. Morda na tem mestu ni odveč opozoriti na staro "gasilsko foro": pir se zlahka ohladi s pomočjo gasilskega aparata, drži pa, da lahko zaradi tega nastane problem, če je kasneje potrebno tudi kaj dejansko pogasiti. K sreči tega na Olmu ni bilo potrebno početi, spet pa drži, da je pivo zaradi tega ostalo toplo. Skratka, začaran krog.

Kres, ki na zgornji fotografiji ostaja še v surovi obliki, je bil sestavljen iz mnogih materialov: baje je bila v vsebina tudi - reci in piši - sedežna garnitura, ki so jo domačini pred brutalno smrtjo v ognju uporabili za zaslužen počitek po napornem pripravljanju kresnega večera. Seveda pa tudi ta veselica ni smela trajati predolgo, saj je bil zjutraj na sporedu obisk koče na Pikovem, ki je ob prvem maju znova gostila delavski praznik. In če v zaključek zgodbe znova vpeljem glavnega junaka iz delavskega naselja, moram dodati, da bi lahko kresovanje v Podpeci trajalo tudi celo noč, saj "se lahk zgodi ma tut karkol, na Pika bomo pa zihr orali".

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 
Huda nesreča voznika motornega kolesa PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Nedelja, 02 Maj 2010 17:01

Slika je simboličnaV soboto, 1. 5. 2010, ob 14.10 uri, se je na glavni cesti GI-4 Slovenj Gradec - Mislinja, izven naselja Mislinjska Dobrava pri Slovenj Gradcu, zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo telesno poškodoval 71-letni voznik motornega kolesa iz okolice Raven na Koroškem. Navedeni je vozil motorno kolo BMW R80RT iz Slovenj Gradca proti Mislinji. Izven naselja Mislinjska Dobrava je v blagem in preglednem desnem ovinku zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na levo stran vozišča, po katerem je z osebnim avtomobilom AUDI A6 3,0 TDI pripeljal 60-letni voznik iz Slovenj Gradca, ki  je z vozilom zapeljal skrajno desno, vendar trčenja nesreče ni mogel preprečiti.

Po trčenju je voznik motornega kolesa zapeljal izven vozišča na travnato površino. Pri tem se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer so mu amputirali levo nogo pod kolenom. Voznik osebnega avtomobila v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan. Na udeleženih vozilih pa je nastala gmotna škoda za okoli 5.500 EUR. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je promet na tem delu glavne ceste, v času od 14.10 do 16.00 ure potekal po obvozni cesti, fizično pa so ga urejali policisti.

Policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper voznika motornega kolesa zaradi kršitev veljavnih določb Zakona o varnosti cestnega prometa podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec.

 
<< Začetek < Prejšnja 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Naslednja > Konec >>

Stran 62 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti