Bajta
Zgodilo se je


Bo odslej hodil peš? PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU Slovenj Gradec   
Nedelja, 30 Maj 2010 12:20

Policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so vozniku štirikolesnika zaradi večkratnih hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli vozilo.

V preteklih dneh so policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem, v naselju Ravne na Koroškem, na drzni vožnji opazili voznika štirikolesnika. Voznika so uspeli ustaviti in pri postopku ugotovili, da je štirikolesnik vozil 22-letni domačin, ki za vožnjo ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je voznik večkratni hujši kršitelj cestno prometnih predpisov, saj je bil v zadnjih treh letih obravnavan ter pravnomočno kaznovan za sedem hujših prekrškov Zakona o varnosti cestnega prometa in sicer štirikrat zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in trikrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Ker je bil tudi tokrat zaloten na vožnji brez vozniškega dovoljenja, so mu policisti na podlagi določb 238.a člena ZVCP zasegli štirikolesnik. Z zasegom so policisti preprečili, da bi kršitelj nadaljeval z vožnjo in vozilo ponovno uporabil za storitev prekrška.

Zasežen štirikolesnik

Policisti policijske postaje Ravne na Koroškem, ki so navedenemu kršitelju zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov v mesecu januarju 2010 že zasegli osebni avtomobil, bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče za prekrške Slovenj Gradec.

 

 
Dravograjčanu zasegli prepovedane droge PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Sreda, 26 Maj 2010 22:02

Slika je seveda simboličnaPolicisti PP Velenje so v sodelovanju s policisti PU Slovenj Gradec v torek,  25. 5. 2010, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika, opravili hišno preiskavo pri 34-letnemu občanu Dravograda. Obstajal je sum kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V preiskavi so policisti zasegli več rastlinskih snovi in manjšo količino prašnate snovi za katere se sumi, da so prepovedana droga. Osumljeni bo ovaden na pristojno okrožno državno tožilstvo.

 
Požar na avtobusu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 24 Maj 2010 10:33

Slika je simboličnaDanes, 24. 5. 2010, ob 6.29 uri so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni, da je v kraju Sele pri Slovenj Gradcu prišlo do požara na zadnjem delu avtobusa. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so pri zbiranju obvestil ugotovili, da je 50-letni voznik z območja Raven na Koroškem, med vožnjo avtobusa na redni liniji Slovenj Gradec-Kotlje opazil, da se iz zadnjega dela pri motorju močno kadi. Ustavil je avtobus, da so iz njega izstopili vsi potniki. Takrat se je na avtobusu last prevozniškega podjetja s Koroške nahajalo 10 šolarjev. Kljub hitri intervenciji poklicnih gasilcev Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem, je popolnoma zgorel zadnji del avtobusa in pet vrst zadnjih sedežev. Nastala je gmotna škoda za okoli 50.000 €. Zaradi gašenja avtobusa je prišlo do kratkotrajne popolne zapore prometa na tem odseku regionalne ceste.

Pri ogledu kraja policisti Policijske postaje Slovenj Gradec, skupaj s kriminalističnim tehnikom Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec, niso ugotovili znakov tuje krivde, saj je do požara prišlo zaradi tehnične napake v okolici alternatorja motorja, zato bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 
Za prihodnost koroške odbojke se ni bati PDF natisni E-pošta
Prispeval Blaž Magdič, foto: Danica Hudrap   
Torek, 18 Maj 2010 10:28

V nedeljo 16. 5. 2010 je na Ravnah potekal finalni turnir v odbojki za kadete. Med štiri najboljše ekipe v Sloveniji so se poleg domačih odbojkarjev prebili še njihovi vrstniki iz Kamnika, Novega Mesta in Žužemberka.

Kadetski podprvaki, ekipa Fužinarja Ravne

V prvi polfinalni tekmi so domači premagali OK Krko z 2:0, v drugi polfinalni tekmi pa so slavili mladeniči iz Žužemberka, ki so bili prav tako z rezultatom 2:0 boljši od Kamničanov. Poraženca polfinalnih tekem sta se pomerila v tekmi za 3. mesto, kjer pa so bili po napeti tekmi vendarle boljši mladi odbojkarji iz Kamnika z izidom 2:1.

Dvorana OŠ Prežihovega Voranca se je pridno polnila, saj ni manjkalo zanimanja za finalno tekmo dveh najboljših kadetskih ekip v Sloveniji. Favorizirani gostje iz Žužemberka so začeli silovito in povedli z 0:2 v nizih (finalna tekma se je igrala na 3 dobljene nize) ter bili že zelo blizu naslovu državnih prvakov. A glasna podpora navijačev in borbena igra mladih Korošcev se je obrestovala, saj so igralci OK Fužinarja prevzeli pobudo in znižali rezultat v nizih na 1:2. Dolenjci pa so ostali zbrani in v 4. nizu kljub slabšem začetku niso dovolili presenečenja in zmagali s 1:3, ter zasluženo postali kadetski državni prvaki, ekipa iz Raven pa se je veselila naslova podprvakov.

Ekipo OK Fužinarja pod vodstvom trenerja Mateja Španžela so sestavljali: Matej Prikeržnik, Jure Kasnik, Blaž Magdič, Nejc Sirk, Nik Orter, Žiga Bogataj, Nejc Uršič, Matic Kert, Marko Vezovnik, Luka Potočnik in Matevž Gradišnik.  

Po turnirju pa so bili izbrani tudi najboljši posamezniki. Dve nagradi sta ostali doma, saj je bil za najboljšega blokerja proglašen Nejc Uršič, za najboljšega podajalca pa Jure Kasnik.

Sodeč po tem turnirju je jasno, da se na Koroškem dobro dela z mladimi in da ima odbojka v teh krajih tradicijo. Polna dvorana in izvrstna igra domačih mladeničev pa sta dokaz, da je odbojka na Ravnah še vedno šport številka ena.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 
Psa napadla in pokončala dve ovci PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 17 Maj 2010 22:05

Slika je simboličnaV soboto, ob 11.23 uri, so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni, da sta dva neznana psa v ograjeni obori na območju Spodnjega Razborja pri Slovenj Gradcu pokončala več ovac. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da sta neznana psa prišla v ograjeno oboro, kjer sta pokončala dve in ogrizla eno ovco. Pri tem je nastala gmotna škoda za okoli 300 €. O pokončanju ovac s strani psov je bil obveščen tudi pristojen higienik. Na podlagi intenzivnega zbiranja obvestil so policisti v poznih popoldanskih urah istega dne ugotovili oba lastnika psov, in sicer 54 in 47-letna domačina.

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec bodo zoper oba kršitelja zaradi kršitve določb Zakona o zaščiti živali izvedbi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Za storjeni prekršek se posameznik kaznuje z globo od 200 do 400 €.

 
<< Začetek < Prejšnja 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naslednja > Konec >>

Stran 60 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti