Bajta
Zgodilo se je


Povzročil hudo nesrečo in pobegnil PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 07 September 2010 09:26

Policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so opravili ogled kraja prometne nesreče, v kateri sta se hudo telesno poškodovala voznika osebnih avtomobilov, prišlo pa je tudi do daljših zastojev v cestnem prometu.

V ponedeljek, 6. 9. 2010, ob 9.15 uri, se je na glavni cesti Slovenj Gradec-Mislinja, izven naselja Dovže, zgodila prometna nesreča, v kateri sta se hudo telesno poškodovala voznika osebnih avtomobilov.

Med vožnjo z osebnim avtomobilom znamke Opel Astra iz Slovenj Gradca proti Mislinji, je 33-letni voznik iz okolice Mislinje, izven naselja Dovže na ravnem delu ceste dohitel in pričel prehitevati kandidata za voznika tovornega vozila avtošole, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil iz nasprotne smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je bila potrebna za prehitevanje. Zaradi prehitevanja v škarje in na premajhni bočni razdalji od tovornega vozila, ki ga je prehiteval, ga je med vračanjem na desno smerno vozišče oplazil z desnim stranskim ogledalom.

Prometna nesreča - Dovže

V tem času mu je nasproti z osebnim avtomobilom znamke Ford Mondeo pripeljal 26-letni voznik iz okolice Raven na Koroškem, ki je z namenom preprečitve trčenja med vozili, sunkovito zaviral in se umikal skrajno desno. Pri tem je zapeljal na desno bankino, kjer je izgubil oblast nad upravljanjem vozila, ki ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil znamke Peugeot, s katerim je iz Slovenj Gradca proti Mislinji, za tovornim vozilom avtošole, vozil 28-letni voznik iz okolice Mislinje. Pri silovitem trčenju sta voznika ostala vkleščena v notranjosti osebnih avtomobilov, iz katerih so ju rešili poklicni gasilci Gasilskega zavoda Ravne na Koroškem. Z reševalnima voziloma sta bila prepeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno da je 26-letni voznik utrpel hude telesne poškodbe, 28-letni voznik pa posebno hude telesne poškodbe glave, zato je bil prepeljan v UKC Maribor. Njegovo življenje je v smrtni nevarnosti.

Po prehitevanju v škarje in oplaženju tovornega vozila avtošole je 33-letni voznik po okoli 200 metrih nadaljnje vožnje ustavil, nato pa odpeljal naprej proti Mislinji, ne da bi poškodovanim nudil pomoč. Na podlagi registrske številke njegovega vozila, ki si jo je zapisal inštruktor kandidata tovornega vozila avtošole, so ga policisti iskali na naslovu stalnega bivališča, nakar je poklical na interventno številko 113 na OKC PU Slovenj Gradec in se vrnil na kraj prometne nesreče.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je bila glavna cesta Slovenj Gradec-Mislinja od 9.15 do 13.40 ure zaprta za ves promet. Za osebna vozila je bil urejen obvoz preko naselja Dovže in Šentilj pod Turjakom.

Policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec, ki so v navzočnosti okrožne državne tožilke in preiskovalne sodnice iz Slovenj Gradca, opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper povzročitelja zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 

 

 
S "pajserjem" nad policista PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 06 September 2010 11:48

V četrtek 2. 9. 2010, ob 2.10 uri, so policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem med "delom" zasačili 35-letnega nepridiprava, ki je vlomil v notranjost enega izmed gostinskih lokalov na Ravnah na Koroškem. Ko je eden izmed policistov vstopil v lokal, da bi aretiral osumljenca, je ta z večjim kovinskim orodjem (pajserjem), ki je posebno prirejeno za nasilno odpiranje vrat, in s katerim je predhodno vlomil skozi vhodna vrata lokala, z namenom napada zamahnil proti policistu.

Slika je simbolična

Z uporabo plinskega razpršilca in strokovnih prijemov ter sredstva za vklepanje in vezanje sta ga policista uspela fizično obvladati. Zoper njega je bilo odrejeno policijsko pridržanje do 48. ur. Pri ogledu kraja so policisti ugotovili, da si je po vlomu v gostinski lokal napolnil vreče s cigaretami in alkoholnimi pijačami, ki jih je nameraval odtujiti, vendar so ga na kraju zalotili policisti, ki smo mu ukradene predmete zasegli.  

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so zoper navedenega, zaradi utemeljenega suma storitev kaznivih dejanj velike tatvine in napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 
Na vikendu je gojil kanabis PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PP Ravne   
Petek, 03 September 2010 11:32

Pred približno enim tednom so policisti policijske postaje Ravne na Koroškem, na podlagi predhodno zbranih obvestil in pridobljene pisne odredbe sodišča v Slovenj Gradcu, opravili preiskavo hiše in počitniškega objekta 49-letnega moškega iz Žerjava. V hišni preiskavi so v sodelovanju z vodnikom službenega psa enote vodnikov službenih psov PU Slovenj Gradec, našli in zasegli 18 sadik do 150 cm visoke konoplje, ki sodi med prepovedane droge.  

Zasežene sadike

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo policisti policijske postaje Ravne na Koroškem zoper navedenega, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami,  podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 
Prenovljena "trim steza" tik pred odprtjem PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Torek, 24 Avgust 2010 23:01

V Črni na Koroškem so se v lanskem letu odločili, da bodo poizkusili oživiti tako imenovano "trim stezo", športno-rekreacijsko pot v naravi, ki so jo z delovno akcijo pred letom dni uspeli uredili le deloma, saj bi bil zaradi prevelike zaraščenosti na poti v gozdu potreben večji in temeljitejši poseg, če bi želeli popolno prenovo končati že pred minulo zimo.

Trim steza

Letošnje poletje so projekt pod vodstvom Športne zveze Črna nadgradili in izpopolnili, saj so na progo, ki se razteza od črnjanskega smučišča do zgornjega dela naselja Pristava, že začeli nameščati vadbene postaje (poligon), ki bodo stale na različnih lokacijah ob stezi. Enaintrideset športnih orodij bo tako prineslo prijetno popestritev vsem rekreativcem in športnikom, ki bodo lahko prenovljeno tekaško in pohodno pot docela začeli uporabljati v naslednjem tednu, ko je predvidena tudi uradna otvoritev. Do takrat vam ponujamo nekaj fotografij s prizorišča, kjer se opravljajo še nekatera zaključna dela.

 
Kolesar je preminil, motokrosistka preživela PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 23 Avgust 2010 12:59

V sredo, 18. 8. 2010 je bil na lokalni cesti v kraju Jamnica nad Prevaljami, najden mrtev 42-letni kolesar z Raven na Koroškem. Pri ogledu je bilo  ugotovljeno, da je med kolesarjenjem po lokalni cesti iz Šentanela proti Jamnici, na ravnem delu ceste v blagem klancu navzdol nenadoma padel in obležal mrtev. Ker na telesu ni imel vidnih poškodb, je bila za ugotovitev vzroka smrti  odrejena obdukcija, ki je bila opravljena v UKC Maribor. Pri obdukciji  je bilo ugotovljeno, da je kolesar med vožnjo doživel srčni infarkt in zaradi tega umrl.

Slika je simbolična

Ker je padec kolesarja posledica bolezni in gre v tem primeru za naravno smrt, bodo policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec zadevo obravnavali kot dogodek in o tem podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

V soboto, 21. 8. 2010 okrog poldneva, se je med vožnjo po motokros progi v Mislinjski Dobravi pri Slovenj Gradcu hudo telesno poškodovala 36-letna državljanka Republike Avstrije. Navedena je v skupini desetih prijateljev iz Republike Avstrije, trenirala vožnjo s kros motornim kolesom znamke Suzuki. Ko je z motornim kolesom opravila skok preko grbine, je ob doskoku izgubila oblast nad motorjem in padla. Ob padcu je zadobila hudo poškodbo, in sicer zlom levega kolka, zato je bila z reševalnim vozilom prepeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, od tam pa naprej na zdravljenje v Republiko Avstrijo.

Policisti Policijske  postaje Slovenj Gradec, ki pri ogledu kraja niso ugotovili znakov tuje krivde, bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 
<< Začetek < Prejšnja 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naslednja > Konec >>

Stran 55 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti