Bajta
Zgodilo se je


Tatiča namesto tobaka dobila vabilo na sodišče PDF natisni E-pošta
Prispeval Mitja Gruber   
Četrtek, 04 November 2010 21:25

Občana Raven na Koroškem, prvi star 26 let, drugi pa leto starejši, sta se 12. oktobra nekaj minut čez 1.00 odločila za vlom v brunarico Koroške ribiške družine v Brdinjah. Vlom in odtujitev tobačnih izdelkov v vrednosti 200 EUR iz brunarice jima je sicer uspel, ampak očitno pri svojem dejanju nista bila najbolj diskretna, saj so policisti na OKC PU Slovenj Gradec o vlomu bili obveščeni že ob 1.19, ob 1.51 pa so v naselju Javornik prijeli že prvega storilca, drugega pa nekaj časa za tem.

Brunarica
V ozadju omenjena brunarica.

Zaenkrat še ni znano koliko cigaretov sta dolgoprstneža skadila v času slabe ure, koliko časa sta se veselila ukradenega plena, zagotovo pa bosta dobila vabilo na sodišče, saj gre za storilca, ki jima takšna dejanja v preteklosti niso bila tuja.

 
Z vilami nad sina PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 28 Oktober 2010 06:56


Zlobne vileV nedeljo, 24. 10. 2010 dopoldan, so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni o lahki telesni poškodbi v družinskem prepiru na območju občine Ribnica na Pohorju, ki je bila povzročena z nevarnim predmetom. Na kraj so napotili policijsko patruljo, ki je ugotovila, da je v dopoldanskih urah prišlo do besednega prepira, v katerem je 74-letni oče v pijanem stanju z vilami napadel svojega 48-letnega sina.

Pri tem ga je hotel z vilami najprej udariti v predel glave, vendar se je sin uspel obraniti. Ob naslednjem udarcu, ko ga je hotel zabosti v predel trebuha, pa ga je z vilami poškodoval po dlani desne roke. Zdravniško pomoč je pozneje iskal v Zdravstvenem domu Radlje ob Dravi, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel lažjo telesno poškodbo. Pri ogledu kraja je oče kljub zakonitim ukazom policistov v vinjenem stanju nadaljeval s kršitvijo, tako da se je nedostojno vedel do sina, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do izstreznitve. 

Policisti PP Radlje ob Dravi so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja sinu na razdalji najmanj 50 metrov, zaradi storjenih kršitev so mu izrekli globo v višini 963,73 EUR, po vseh zbranih obvestilih zaradi utemeljenega suma povzročitve lahke telesne poškodbe z nevarnim predmetom pa bodo zoper njega podali tudi kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 
Pomagajte ujeti tatu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 26 Oktober 2010 12:54

Tat, Slika je simboličnaPolicisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec raziskujejo kaznivo dejanje roparske tatvine.

V ponedeljek, 25. 10. 2010, ob 13.02 uri so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni o roparski tatvini, ki je bila izvršena na parkirišču pred poslovnim objektom na Gačnikovi ulici 3 na Ravnah na Koroškem. Takoj so bile na kraj napotene razpoložljive policijske patrulje in kriminalisti, vendar osumljenca kljub izvedbi vrste policijskih ukrepov še niso prijeli.

Pri ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da je do sedaj še neznani storilec od zadaj prišel do oškodovanke, ko se je pripravljala za vstopanje v osebni avtomobil in ji nenadoma z ramena potegnil žensko torbico, vendar se je obrnila in z rokama prijela za torbico. Zaradi fizične premoči ji je iz rok nasilno iztrgal žensko torbico in stekel naprej po ulici. Gre za neznanega moškega visokega okoli 185 centimetrov, svetlih kratko pristriženih las in poraščenega po bradi, ki je bil v času storitve kaznivega dejanja oblečen v črna oblačila.

Policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o storitvi kaznivega dejanja in storilcu, da pokličejo na interventno število policije 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.

 

 
Smo kar smo na biserni poroki PDF natisni E-pošta
Prispeval Aleš Moličnik, foto: Erih Kurnik   
Ponedeljek, 25 Oktober 2010 10:52

V soboto, 23. oktobra, sta v prijetno osončenem in v živopisane jesenske barve odetem Šentanelu zakonca gospod Franci in gospa Marija Arbeiter praznovala biserno poroko. Na domačiji pri Plodru jih je po šestdesetih letih skupnega življenja nagovoril in ponovno simbolično poročil mežiški župan Dušan Krebl. Kot že takrat, davnega leta 1950, sta tudi ob 60-letnici ponovila ceremonial in si nadela prstana zvestobe.

Biserna poroka

Njuna ljubezenska pot se je pričela v Črni na Koroškem, kamor je kmalu po 2. svetovni vojni po dekretu komisariata prišel službovat gospod Franci iz daljnega Ptuja. V Črni na Korškem je spoznal svojo bodočo in sedanjo ženo, s katero sta v krogu svojih hčera, vnukov, pravnuka in bližnjih v soboto praznovala biserno poroko.

Ker je Franci med drugim tudi zelo velik ljubitelj petja, še posebej so mu pri srcu Zdovčeve dečve, ki jih je redno hodil poslušat v Koprivno, je to prireditev popestrila vokalna skupina "Smo kar smo" in za zaključek skupaj z njim in ženo zapela s kozarčkom vina lepo slovensko pesem Bratje.

Vokalna skupina "Smo kar smo" zakoncema želi še mnogo zdravih in prijetnih let skupnega življenja.

 
Slavnostna obeležitev dneva OZN v Slovenj Gradcu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: MOSG   
Petek, 22 Oktober 2010 11:09

Včeraj je v Slovenj Gradcu, ki mu je Organizacija združenih narodov leta 1989 podelila naziv mesto – glasnik miru, potekala osrednja slovesna obeležitev dneva Organizacije združenih narodov. Slavnostni govorec je bil minister za zunanje zadeve, Samuel Žbogar, ki je v svojem nagovoru med drugim izpostavil delovanje Slovenije v okviru članstva v OZN.

Žbogar je izpostavil prepričanje, da je Sloveniji članstvo v OZN odprlo poti za kontinuirano krepitev delovanja znotraj sistema Združenih narodov, pri čemer je dejal, da lahko Slovenija v Varnostni svet OZN prinese nove poglede in teme, ki bodo odražale spremenjeni koncept varnosti.

Matjaž Zanoškar v New Yorku
Matjaž Zanoškar na protestnem shodu za prepoved jedrskega orožja, ki je potekal v New Yorku, kjer se je udeleževal sestanka Izvršnega odbora mednarodne organizacije mest glasnikov miru

V nadaljevanju je Žbogar povedal, da OZN letos praznuje 65. obletnico od ustanovitve, pri čemer je takrat šlo za ustanovitev skrbnika mednarodnega miru in varnosti, ki bi zagotavljal, da se morija druge svetovne vojne ne bi ponovila. Od takrat pa so po njegovih besedah Združeni narodi prehodili dolgo pot, na kateri se soočajo z obravnavo kompleksnih, medsebojno prepletenih sodobnih globalnih izzivov. Ob tem je dodal, da je 22. maj 1992, ko je Slovenija postala članica OZN, Slovencem in Slovenkam dal tudi zadoščenje kot simbol dokončne in nepovratne osamosvojitve ter jasno priznanje naše države kot samostojne in enakopravne članice mednarodne skupnosti.

Kot je pojasnil v delu svojega nagovora, je jasno, da Slovenija ne more biti enako aktivna pri vseh temah, s katerimi se ukvarjajo Združeni narodi, a je vseeno mogoče reči, da si je znotraj organizacije pridobila ugled ter izdelala prepoznavno vlogo na posameznih področjih, ki so v skladu s siceršnjimi prioritetami zunanje politike Slovenije. Žbogar je izpostavil prepričanje, da bo ravno nadaljevanje takšnega pristopa ostalo prioriteta tudi v prihodnje, še posebej na področju človekovih pravic in sodobnih globalnih izzivov.

Ob koncu je minister izrazil zadovoljstvo, da se večina ciljev, ki jih slovenske predstavnice in predstavniki skušajo doseči z delovanjem v Združenih narodih, dopolnjuje s cilji zastopanimi s strani Slovenj Gradca in drugih partnerskih mest. V skladu s tem je tudi izrekel pripravljenost za nadaljnje sodelovanje z mestom na tem področju.

Pred dnevom OZN, ki ga sicer obeležujemo 24. oktobra, pa danes v Slovenj Gradcu poteka tudi tradicionalni mirovniški festival, katerega nosilci so predvsem mladi. V tem okviru se odvijajo številne delavnice, katerih namen je širiti mir.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naslednja > Konec >>

Stran 51 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti