Bajta
Zgodilo se je


Vikend razgrajača dobila svojo denarno nagrado PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 24 November 2010 10:35

Dva možaka, dva ločena primera. Prvi kršitelj javnega reda in miru minuli vikend, 46-letnik, stanujoč v okolici Slovenj Gradca, je v petek okrog sedme ure zvečer vinjen v domači hiši teroriziral lastnega očeta na način, da se je vedel do njega, kakor se do očeta zagotovo ne sme. Oče je zaradi prestrašenosti in ogroženosti poklical policijo, vendar je nasilni sin s strahovlado nadaljeval tudi ob njihovemu prihodu. Zato so ga organi pregona pridržali do izstreznitve, mu izrekli prepoved približevanja očetu in ga oglobili v višini 960 EUR, kar bo nehvaležnemu sinu zagotovo dalo misliti v prihodnje.   

Slika je simbolična, Foto: regolare, CC Flickr

Če se je zgoraj omenjeni nasilnež samo požvižgal na policijo, je drugi, ki je svoj javni izgred uprizoril v soboto v enem od gostinskih lokalov v Radljah ob Dravi, bil še za korak (ali dva) drznejši. Najprej je tako strašil goste lokala in jih izzival k pretepu, kar je botrovalo k temu, da so se policisti kaj kmalu znašli v lokalu, da bi naredili mir. 29-letnika, ki v gostilni poleg sebe ob prihodu policije ni imel osebnega dokumenta, so zato policaji odpeljali do doma, kjer je njegova mati potrdila kršiteljevo identiteto. Med postopkom ugotavljanja škode je vročekrvnež iz neznanega razloga napadel enega izmed policistov in ga udaril v obraz.

Na srečo sta ga policista hitro obvladala ter ga vklenila, kar pa nasilneža ni pripravilo k temu, da bi končno dal mir. Tako se je še naprej upiral ter z nogo še enkrat lažje poškodoval istega policista. Ob prevozu v prostore za izstreznitev je omenjeni še vnaprej grozil policistom. Ob zbiranju obvestil so kasneje ugotovili, da je 29-letnik pred prihodom policistov pred gostinskim lokalom napadel z desko enega izmed domačinov in ga lažje poškodoval ter da je na dveh avtomobilih storil namerno materialno škodo. Prestopnik bo imel zagovor na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu, še poprej pa bo moral plačati kazen 625 EUR zaradi kršitve javnega reda in miru. 

 
Umrl zaradi podhladitve PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 22 November 2010 17:22

Slika je simboličnaV petek, 12. 11. 2010, ob 11.45 uri, so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni, da je bil na polju v kraju Gortina, na območju Občine Muta, najden mrtev 43-letni domačin. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi, ki so skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec, pri ogledu kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, daje pokojni umrl v sredo, 10. 11. 2010, ko je med hojo iz bližnje gostilne proti domu, omagal na njivi in zaradi onemoglosti tam obležal do podhladitve. O najdbi pokojnega sta bili obveščeni tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka iz Slovenj Gradca ter sodni izvedenec medicinske stroke, ki na kraju in pozneje pri obdukciji pokojnega ni ugotovili znakov nasilne smrti. Kot vzrok smrti je navedel podhladitev pokojnega.

 
V Podpeci zgorela hiša PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Nedelja, 14 November 2010 12:18

Ogenj; slika je simboličnaPolicisti na območju policijske uprave Slovenj Gradec so opravili ogled požara na večji in obnovljeni stanovanjski hiši.

V petek ponoči, 12. 11. 2010, ob 1:55 uri, so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni, da je prišlo do požara na ostrešju večje in obnovljene stanovanjske hiše v kraju Podpeca, na območju občine Črna na Koroškem. Nemudoma so o požaru obvestili operaterje na Regijskem centru za obveščanje, ki so na kraj napotili gasilce bližnjih PGD.

V požaru, ki ga je gasilo skupaj 29 gasilcev PGD Črna na Koroškem in PGD Mežica, je zgorelo ostrešje, spodnji del pa je uničen zaradi polivanja z vodo ob gašenju. Nihče izmed štirih članov družine, ki so se v času, ko je prišlo do požara, nahajali v objektu, ni bil telesno poškodovan. Gasilci so iz notranjosti hiše uspeli pravočasno na varno odstraniti štiri plinske jeklenke. V požaru je nastala gmotna škoda za okoli 100.000 EUR.

Ogled kraja požara je opravila Komisija Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec, ki je ugotovila, da je do požara prišlo zaradi pregretja dimnika, ki je bil do ostrešja zidan, naprej pa kovinski in zaščiten s pločevino. Znakov tuje krivde niso ugotovili, zato bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 

 
Tekmovanje v računalniških igrah na Srednji šoli Ravne PDF natisni E-pošta
Prispeval Petra Lipuš   
Sreda, 10 November 2010 08:59

Za nami je začetek novega šolskega leta, ki je bil za nekatere bolj, za nekatere manj uspešen. Ne glede na uspešnost oziroma morebitno neuspešnost začetnih dveh mesecev in prve ocene, so dijaki pokazali, da radi prihajajo v šolo tudi izven obveznih ur in rednega pouka, saj jih je na zadnji šolski dan v oktobru na šolo prišlo več kot sto, da bi se skupaj pozabavali ob igranju računalniških iger.

Utrip na Lan party-ju

Že četrto leto zapored smo organizirali tekmovanje v igranju računalniških iger za dijake vseh srednjih šol celotne koroške regije. Dijaki so tudi tokrat izglasovali Call of Duty II, igro, ki je postavljena v drugo svetovno vojno, nogometni navdušenci pa so si lahko dali duška z igro Fifa.

Tekmovanje je potekalo od druge ure popoldan do polnoči, ga. ravnateljica Ivanka Stopar je poskrbela za malico, napitke ter ostale slane prigrizke, ki so bili dijakom na voljo tekom celega tekmovanja.

Zavedam se, da dijaki dajo od sebe vse in še več, če to le želijo. To so pokazali tudi letošnji organizatorji tekmovanja, saj je vse potekalo odlično. Sestavili so pravila tekmovanja, objavili informacije in omogočili prijavo na spletni strani šole, oblikovali plakate in jih izobesili po koroških srednjih šolah ter poiskali sponzorje. Ponovno so dokazali svoje organizatorske in računalniške sposobnosti in za to se jim zahvaljujem.

Kot je že v navadi, dijake po določeni prireditvi spremljam na Koroškem radiu, kjer poročajo o dogodkih, ki se dogajajo naši na šoli.

V prihodnjih zimskih mesecih že načrtujemo tradicionalno smučarsko tekmovanje, kjer dijaki tekmujejo proti profesorjem v veleslalomu, letošnje leto pa bomo prvič organizirali tudi tekmovanje v sankanju.

Na Srednji šoli Ravne se zavedamo pomembnosti obšolskih dejavnosti, zato ga. ravnateljica izjemno spodbuja delovanje dijaške skupnosti, ki jo mag. Petra Lipuš vodim z veseljem, saj dijakom predstavlja aktivno in zabavno preživljanje prostega časa, ki pa je v današnjem času s hitrim tempom življenja več kot nujno.

 
Modna revija v dvorcu Bukovje PDF natisni E-pošta
Prispeval Zala Lorber, foto: Franci Kotnik   
Ponedeljek, 08 November 2010 12:01

Na predvečer noči čarovnic je v dvorcu Bukovje v Dravogradu potekala druga modna revija oblikovalke Sare Milenkovič. Po lanski uspešni predstavitvi je letos ponovno pripravila revijo, kjer je predstavila modne trende za letošnjo jesen in zimo. Nekaj dni pred revijo sem lahko pokukala v Sarino trgovino in si ogledala nekaj kosov, ki so bili pozneje predstavljeni na reviji. Videti oblačila na obešalnikih je bilo vznemirljivo in je še bolj spodbudilo moje zanimanje za prihajajočo revijo.

Modna revija v dvorcu Bukovje

Ambient v Dvorcu je bil več kot primeren za dogodek, ki je sledil. Široke stopnice so nas popeljale v prvo nadstropje, kjer je za velikimi vrati v prostorni sobani že čakala modna pista, na voljo manekenkam, da jo osvojijo. Dvorana je bila preprosto okrašena z lestenci, ki so prostoru dali romantični pridih. Okoli sto sedežev je bilo hitro zasedenih, čeprav jih je med revijo ostalo tudi nekaj prostih.

Revija je s spremljevalnim plesnim in pevskim programom trajala skoraj eno uro. Šest modelov je v devetnajstih oblekah predstavilo glavne trende letošnjih hladnejših dni. Usnje, živalski vzorci, poslovna eleganca in večerne obleke so bili tudi glavni izhodi. Oblačila pestrih barv in materialov z dodelanim stilom ter natančno oblikovanimi podrobnostmi so bila prava paša za oči. Revija je vrhunec dosegla s predstavitvijo večernih oblek, ki so navdušile z netipičnimi barvami v rdeči, rumeni in zeleni.

Revija Sare Milenkovič je zadovoljila vse okuse, tudi tiste bolj zahtevne. Zato že vsi z nestrpnostjo pričakujemo morebitno poletno modno revijo v soju sveč v grajskem parku Dvorca Bukovje.

Avtoričin modni blog v angleškem jeziku si lahko ogledate tukaj.

 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 50 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti