Bajta
Zgodilo se je


Nova sezona smučanja v Črni na Koroškem PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Jure Lesjak   
Petek, 03 December 2010 11:29

V soboto, 4. decembra, bo vrata v novo sezono odprlo smučišče v Črni na Koroškem. Prvi dan obratovanja vlečnice bo smuka za vse obiskovalce brezplačna. Črna na Koroškem velja za najbolj smučarski kraj v Sloveniji. Na tamkajšnjem smučišču, ki se nahaja prav v središču kraja, pa so svoje prve zavoje naredili smučarji svetovnega kova kot so Tina Maze, Katjuša Pušnik, Mitja Kunc in Aleš Gorza.

Smučišče v Črni na Koroškem, marec 2010
Lansko leto so se v Črni na Koroškem lahko obiskovalci smučali skoraj do konca meseca marca.

 
Prometna nesreča s smrtnim izidom PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Četrtek, 02 December 2010 18:35

V sredo, 1. 12. 2010, ob 13.35 uri, se je izven naselja Vurmat, na območju občine Podvelka, zgodila prometna nesreča, v kateri je bila udeležena 80-letna voznica iz Dravograda. Navedena je vozila osebni avtomobil Renault Clio Grandtour 1,5 DCI iz Maribora proti Dravogradu. Med vožnjo po zasneženem in delno poledenelem vozišču glavne ceste, ki na tem delu poteka v preglednem blagem levem ovinku, ji je zaneslo zadnji del avtomobila. Pri tem je izgubila oblast nad upravljanjem vozila, s katerim je zapeljala levo čez nasprotno smerno vozišče preko zasnežene bankine in naprej po strmem pobočju navzdol v strugo reke Drave. Vozilo je močan tok vode odnesel naprej nazaj v smeri Maribora, kjer je po okoli 400 metrih od kraja prometne nesreče potonilo. Po sprejetem obvestilu očividca prometne nesreče, ki je vozil za navedeno, so policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec in operaterji na Regijskem centru za obveščanje Slovenj Gradec, na kraj takoj napotili policisti in pripadnike različnih reševalnih služb s Koroške in Maribora.

Poleg policistov so v iskanj pogrešane voznice in osebnega vozila sodelovali Poklicna gasilska brigada Maribor v sestavi petih gasilcev in dveh potapljačev z orodnim in specialnim potapljaškim vozilom, 15 gasilcev PGD Radlje ob Dravi s cisterno in orodnim vozilom ter dve reševalni vozili reševalne službe Maribor. Potapljača sta kljub nični vidljivosti pregledala strugo reke Drave v razdalji okoli 500 metrov od kraja, kjer je bilo vozilo nazadnje opaženo, nakar sta zaradi izjemno težkih pogojev in bližajoče se teme zaključila z delom. Policisti so nadaljevali z aktivnostmi preverjanje podatkov glede udeleženega vozila in oseb. Pri tem so prišli do podatka o navedeni, ki se je potrdil po najdbi potopljenega vozila in voznice.

Iskalno akcijo v vodi reke Drave so gasilci PGB Maribor in potapljači nadaljevali v dopoldanskim urah današnjega dne, tako da so potapljači s sondo sondirali dno reke Drave. V akcijo je vključenih šest potapljačev Javnega zavoda za zaščito in požarno reševanje Maribor, dva gasilca PGB MB in štirje gasilci PGD Radlje. Za iskanje so uporabljali dva čolna. Ob 10.45 uri so osebni avtomobil našli okoli 400 metrov od zdrsa v reko, ob levem robu, gledano v smeri Maribora. Po najdi in izvleki vozila so policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec ugotovili in potrdili identiteto 80-letne voznice iz Dravograda. Zaradi ugotovitve vzroka smrti je zdravnik odredil sanitarno obdukcijo pokojne.

Policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec, ki pri ogledu kraja niso ugotovili znakov tuje krivde, bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Črna kronika

 
Policisti opozarjajo na možne zastoje v cestnem prometu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Sreda, 01 December 2010 12:06

Udeležence v cestnem prometu obveščamo, da je bila včeraj na podlagi odločbe pristojnega organa, na območju Dravograda postavljena prometna signalizacija, s katero je na odseku glavne ceste skozi Trg 4 julija v smeri Republike Avstrije, prepovedan promet vseh tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7.5 tone. Skladno z odločbo je promet navedenih tovornih vozil, ki so namenjena v Republiko Avstrijo, preusmerjen preko mejnega prehoda Holmec. Prometna signalizacija je pričela veljati z današnjim dnem. Ob prometnih konicah je mogoče pričakovati krajše zastoje prometa, zato vsem udeležencem v cestnem prometu svetujemo, da so na tem odseku ceste še posebej previdni, predvsem pa naj upoštevajo varnostno razdaljo in hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti.

Slika je simbolična

 
Pijan trčil v otroka in pobegnil PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Nedelja, 28 November 2010 20:10

Policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so med intenzivnim iskanjem izsledili in pridržali pobeglega povzročitelja prometne nesreče, v kateri sta bila dva otroka lažje poškodovana.

Slika je simbolična

V četrtek, 25. 11 2010, ob 18.45 uri, se je na lokalni cesti na Ravnah na Koroškem, zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 54-letni domačin. Navedeni je med vožnjo z osebnim avtomobilom v naselju Čečovje, na označenem prehodu za pešce, trčil v 13-letno deklico in 9-letnega dečka, ki sta skupaj s še enim otrokom prečkala vozišče. Medtem, ko sta otroka obležala na cestišču, je odpeljal s kraja, ne da bi jima nudil pomoč. Med ogledom kraja prometne nesreče in intenzivnim iskanjem pobeglega voznika, v katerem so sodelovale vse razpoložljive policijske patrulje na Koroškem, sta policista Policijske postaje Ravne na Koroškem ob 20.01 uri na enem izmed parkirišč na Čečovju našla parkiran osebni avtomobil in pozneje tudi pobeglega voznika.

Povzročitelj je bil preizkušen z elektronskim alkotestom, ki je pokazal koncentracijo 0.60 mg/l (1,20 g/kg) alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar je bilo zoper njega odrejeno pridržanje od 6 do 12 ur. V prometni nesreči sta omenjena otroka utrpela lažje telesne poškodbe (zlom leve mečnice ter obtolčenine po glavah in telesih), zato sta bila z reševalnim vozilom najprej prepeljana v Zdravstveni dom Ravne na Koroške, od tam pa v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer sta bila zdravniško oskrbljena, tretji otrok pa ob trčenju ni bil telesno poškodovan.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem, ki so skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec opravili ogled kraja prometne nesreče in ogled naknadno odkritega osebnega avtomobila, bodo zoper voznika zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Predrzne vožnje v cestnem prometu in Zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec. Prav tako bodo zoper njega zaradi vožnje pod vplivom alkohola podali tudi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec.

 

 
Dodatni poostreni nadzori prometa PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Četrtek, 25 November 2010 12:28

S ciljem zagotavljanja večje varnosti cestnega prometa koroški policisti že od meseca marca izvajajo dodatne aktivnosti na skupno 23 kilometrih glavne ceste od Dravograda do Doliča. V začetku letošnjega leta so namreč na podlagi spremljanja in analiziranja števila prometnih nesreč in njihovih posledic ugotovili, da je prometna varnost na navedeni relacij glavne ceste bistveno slabša, kot na ostalih odsekih glavnih koroških cest. Na tej cesti so se namreč v lanskem letu zgodile najhujše prometne nesreče na Koroškem, v katerih so umrle 3 osebe, 9 jih je bilo huje in 52 lažje poškodovanih.

Slika je simbolična

Pri ponovnem analiziranju stanja prometne varnosti za obdobje desetih mesecev, statistični podatki obravnavanih prometnih nesreč kažejo, da se je kljub izvajanju dodatnih policijskih aktivnosti skupno število prometnih nesreč na tej cesti povečalo. Najbolj negativno je izstopal odsek ceste od Slovenj Gradec so Doliča, kjer so bile tudi posledice hujše, kot v primerjalnem obdobju lanskega leta. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč sta bila vožnja na prekratki varnostni razdalji ter nepravilna stran in smer vožnje. Največ prometnih nesreč se je zgodilo ob ponedeljkih in sredah, v času med 9. in 18. uro. Policisti so v desetih mesecih letošnjega leta na tej cesti, poleg vrste različnih preventivnih ukrepov, ugotovili tudi 13 % več prometnih prekrškov, ki so jih najpogosteje storili vozniki motornih vozil.

Ker se stanje glede prometnih nesreč in njihovih posledic na tej cesti ne izboljšuje, bodo policisti v prihodnje še dodatno poostrili izvedbo preventivnih in represivnih aktivnosti. Posebej pozorni bodo na hujše prekrške s ciljem učinkovitega ukrepanja predvsem zoper večkratne kršitelje cestno prometnih predpisov.  Cilj načrtovanih dodatnih ukrepov policistov na navedenih odsekih glavne ceste je zmanjšati število prometnih nesreč in njihovih posledic, zato policisti vsem udeležencem v cestnem prometu policisti svetujejo, da so na zgoraj navedenih odsekih cest posebej previdni in dosledneje upoštevajo prometne predpise.

 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 49 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti