Bajta
Zgodilo se je


"Mega žurerji" tudi letos ne spimo PDF natisni E-pošta
Prispeval Slavica Klančnik, foto: Slavica Klančnik, Marija Mirnik   
Sreda, 15 December 2010 17:36

V veselem pričakovanju prihajajočih prazničnih dni, se učenci in učitelji naše šole tudi letos pripravljamo že na 6. prireditev Mega žur. Tako se že od  konca oktobra odvijajo aktivnosti na to temo.

Vabilo k priredtvi že visi v šoli

Najprej so se naši otroci in mladostniki preizkusili v letošnji novosti, natečaju za izbor NAJ znaka Mega žura in NAJ maskote oz. maskot. Vsi, ki so se odločili pomeriti v te vrsti spretnosti, so se zelo potrudili in pokazali veliko mero znanja in veščin. Tako smo se v torek, 23. 12. 2010, zbrale učiteljice: Bronislava Gajšek, Aleksandra Slatinšek Mlakar in Slavica Klančnik, zadolžene za pregled in končni izbor prispelih risb.

Največ točk (10) in s tem pridobitev naziva NAJ znak Mega žura 2010 je dobila risba Vanese Erjavec iz 8. b razreda. Znak se bo pojavljal na vseh priznanjih, plakatih, reklamiranju, v Biltenu itn.

Megažur

Maskoti pa sta dve, in sicer risba Dragane Ostojić iz 8. a razreda in risba Luke Primika iz 4. b razreda.

V torek, 23. 11.2010, pa je bilo živahno v učilnici 14, saj so se na predizboru za NAJ pevca na predmetni stopnji pomirili naši pevski nadebudneži in pokazali, da so resnično sledili 4 P-jem: POPOLNA- PRIPRAVA- PREPREČI- POLOM in po učilnici so zazvenele pesmi iz grl najbolj pogumnih na tem področju. Večina je bila dobro pripravljena in zopet lahko rečemo, da imamo na šoli zares veliko dobrih pevcev, le nekaterim morda manjka še malo poguma za: Stopiti na oder in odpeti.

Vseh skupaj je bilo 13 pevk in eden pevec. Trinajst, za nekatere srečna številka, za druge malo manj, a kljub vsemu moramo reči, da je bil predizbor prijeten dogodek in kot pravi naša učiteljica glasbene vzgoje Tanja Krivec, je bila letos izjemno presenečena nad kvalitetno udeležbo mladih pevcev in pevk. V tej komisiji smo bile: Tanja Krivec, Jasna Bezjak in Slavica Klančnik.

Glede na ocenjevalno lestvico je bilo možno zbrati največ 8 točk. Prisluhnili smo, pretehtali in zapisali ocene po naprej določenih kriterijih.

In kdo nas je letos v predizboru najbolj prepričal? Kdo so naši 4 MEGA  FINALISTI na predmetni stopnji za veliki dogodek, 24. 12. 2010?

  • Gaja Mlakar in Larisa Obretan iz 6. a razreda, Pika Primik iz 7. a razreda ter Maša Pori iz 8. c  razreda.

Svoj pogum pa so pokazali še naslednji učenci: Eva Koren,Patricija Obretan in Nika Sonjak ter Alija Ahmetović iz 8. c, Nina Plevnik,Katarina Bilanović in Klara Osterman iz 9. c, Neža Verbovšek iz 6. b,Tina Repotočnik iz 7. a ter Saša Tertinek in Anja Bobnič iz 7.c. Tudi oni so bili Mega, že zato, ker so poskusili in zagotovo jim bo v prihodnje kdaj tudi uspelo.Razredna stopnja

Tudi na tej stopnji  so se učenci pripravljali na plesne in pevske točke, nekateri  pa so ustvarjali v likovnih dejavnostih. V podaljšanem bivanju so izdelovali plakate oz. vabila za prijavo na predizbor, spet drugi so risali, slikali, izrezovali za izbor maskote 'Mega žura'.

25. 11. 2010 pa je tudi tu šlo zares, saj so se učenci od 2. do 5. razreda v velikem številu udeležili predizbora, ki je potekal pod budnim očesom in skrbno pripravo učiteljic: Andreje Keber, Jasne Završnik Bezjak, Aleksandre Slatinšek Mlakar, Marije Mirnik,  v komisiji pa sta bili še Tanja Krivec in Aleksandre Knez. Izbrale so 3 plesne skupine in 4 pevske točke, ki so po ocenjevalnih kriterijih najbolj ustrezale oz. prepričale. Bilo je pestro in zabavno, predvsem pa je bil to še eden pomemben dogodek za naše najmlajše, pred katerimi je zagotovo še veliko priložnosti za tekmovanja in uspehe.

In komu je uspelo na tej stopnji.

  • Med pevci: Niki Krivec in Nuši Jelen, Tei Tominc in Janji Saberčnik, Filipu Dihpolu, Kaji Krejan in Sari Račnik.
  • In med  plesnimi  skupinami:
    Prva skupina: Ani Podržavnik, Ani Štern, Maruši Česnik, Nikolini Vidovič, Maši Krivograd, Niki Krivec.
    Druga Skupina: Tini Geč, Tini Tušek, Tisi Praprotnik, Zali Košak  Tretja skupina : Zali Kordež, Janji Jamšek, Pii Stočko, Klari Kovačič.

Tudi  preostali pevci in druge plesne skupine so se zelo potrudile in pokazale velik pogum.

Vsi učenci, ne glede na uvrstitev, pa so prijeli Priznanja Mega žura. Tako hočemo poudariti glavno sporočilnost naših prizadevanj za sodelovanje na tej prireditvi. Vsak, ki čuti, da bi se lahko pomeril v kakšni spretnosti, je dobrodošel in prav vsakega, ki zbere pogum, tudi pohvalimo: z aplavzom, spodbudo, priznanjem. Tisti pa, ki se zelo izkažejo, gredo naprej, v veliki finale. In tudi tam bo zmagal najboljši: po naših kriterijih, našem občutku in naši presoji.

Megažur na razredni stopnji

RES JE! Naši učenci imajo veliko močnih področij in prav je, da jih tudi pokažejo, si na ta način gradijo svojo pozitivno samopodobo ter krepijo samozavest, da bodo lahko nekoč uspešni ter zdravi odrasli in se bodo znali veseliti; tako svojih kot tudi uspehov drugih.

Priložnosti bo še veliko in prav vsak učenec naše šole se bo lahko zopet pomeril v sebi najljubši aktivnosti.

Še enkrat iskrena hvala vsem sodelujočim, učiteljicam mentoricam in staršem.

 
Peca tudi uradno zaključila z jesenskim delom PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Ponedeljek, 13 December 2010 18:57

Devetinštirideseto soboto letošnjega leta je bilo na stadionu nogometnega kluba Peca zopet zelo (ne)predvidljivo. Okoli devetnajste ure tistega dne se je kanil zgoditi uradni zaključek črnjanskih nogometašev, upravnega odbora, navijačev in vseh ostalih, ki so v letu 2010 na takšen ali drugačen način pomagali tamkajšnjemu klubu.

Zaključek, NK Peca

Na budilki je malo do sedme, že se začenja. Rajmi, uradni glasbenik večera, ki mu bo Martin S. v zgodnjih jutranjih urah pomagal pospraviti vso ferštekarijo, se na rahlo ogreva, pred njegovo kitaro na zaslonu letijo neverjetni napisi (kot lahko vidite tudi v spodnji fotogaleriji). Prvo vrsto zaseda zdravniška služba, drugo Pepi, tretjo trenerski štab, četrto Matej K. in Damjan Š., ki je v vabilu na zabavo povabil tudi naše "slabše polovice", peto Pelinkov'c in Branko B., vodja varnosti, ostali so po celotni gostilni, šank je naš. Natakarici sta rahlo nervozni, ker zapiramo vhod pri točilnem pultu. Tega ne povesta, zgolj ponujata borovničke, ki se jim kasneje ne bo mogel načuditi golgeter na bočnem položaju.

Večer se odvija po planih. Ugotovimo, da je muzikant pravzaprav človek mnogih talentov. Ko ne igra (njegov računalnik), poka šale in kape. Bolj slednje. Vzdušje je vseskozi na takšnem nivoju, kot je na Unitedovem Teatru sanj. Ko se je še zadnja karavana po naporni noči odpravila spat (hvala gospodu z avtobusne postaje, da vrata lokala ne odpira tako hitro), je sanjala, da bo nedeljo preživela po božje. Jasno, boga ni bilo. Hvala bogu, da je ostalo vsaj preživetje.

 
Vabljeni na drugi večer stand up komedije v dvorec Bukovje PDF natisni E-pošta
Prispeval Barbara Žvirc, foto: stendap.si   
Sreda, 08 December 2010 17:04

V Dvorcu Bukovje v Dravogradu (bivša vojašnica, Bukovje 13, 2370 Dravograd) se nam v petek, 10.12.2010, ob 19. uri obeta drugi stand up večer v organizaciji Javnega zavoda Dravit Dravograd. 

V goste tudi tokrat prihajata dva odlična komika. Prvi je Vid Valič, zabavljač z dolgo kilometrino nastopanja, vsem dobro poznan kot voditelj šova Slovenija ima talent in redni obiskovalec koroških stand up prizorišč. Drugi je mogoče malo manj znani, in zato nič manj odlični, Ivan Šarič, Hrvat, ki prisega samo na tri blagovne znamke - Durex, Orbit in Gillette, v prostem času pa se najraje zadržuje na kavču v dnevni sobi, v najljubši kavarnici in na plaži, po kateri teče.  Če se želite vsaj v enem večeru letošnjega veselega decembra od srca nasmejati, ste v petek toplo vabljeni v Dvorec Bukovje.

Stendap

Vstopnice za posamezne predstave lahko kupite v info pisarni v Dravogradu (poleg cerkve Sv. Vida), v tajništvu JZ Dravit v Dvorcu Bukovje ali pred predstavo. Zaradi omejenega števila mest se priporoča predhodna rezervacija vstopnic na telefonski številki 02 87 23 583 ali po e-pošti na naslov tajnistvodravit[afna]siol.net. Urnik vseh (naslednjih) predstav pa lahko najdete tukaj. 

Vsi tisti, ki ste bili na prvem stand up večeru v Dvorcu Bukovje, kjer smo zaman čakali nastop Ane Marije Mitić (zakaj ga nismo dočakali, si lahko preberete v tem članku), ne pozabite, da lahko z uporabljeno vstopnico prvega večera uveljavite petdeset odstotni popust pri nakupu vstopnice za petkov ali za kateri koli naslednji stand up večer v Dvorcu Bukovje.

Imetniki abonmajske kartice pa lahko uveljavite petdeset odstotni popust za katero koli predstavo istega organizatorja. Več o nastopajočih si lahko preberete tukaj, da pa boste ažurno obveščeni o prihajajočih večerih smeha, se lahko pridružite tudi Facebook skupini JZ Dravit Dravograd.

Smejte se, smeh je pol zdravja in najboljše zdravilo!

 
Sodelujte v znanstveni raziskavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 07 December 2010 12:28

Center za informatiko in metodologijo Fakultete za družbene vede že dalj časa spremlja in raziskuje nastanek in razvoj različnih družbenih fenomenov na internetu v Sloveniji.

Raziskujejo spletne forume, ki jih v Sloveniji redno obiskuje 30 odstotkov uporabnikov interneta, mesečno pa na njih sodeluje vsaj 9% rednih uporabnikov interneta.

Vse bralce in uporabnike Bajtinega foruma prosimo za sodelovanje v kratki anketi, ki vam bo največ 15 minut, najdete pa jo na tem naslovu: http://www.1ka.si/a/3155

Hvala!

 
Stanje prometne varnosti na Koroškem v enajstih mesecih PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 06 December 2010 12:26

Slika je simboličnaPolicisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so v enajstih mesecih letošnjega leta 2010, v primerjali z enakim obdobjem lanskega leta 2009, zabeležili porast števila obravnavanih prometnih nesreč, v katerih je manj udeležencev umrlo, manj jih je bilo hudo telesno poškodovanih, pozitivno pa je izstopal tudi občuten upad deleža alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč.

V enajstih mesecih letošnjega leta so policisti na območju PU Slovenj Gradec obravnavali 635 (v enakem obdobju lani 536) ali za 18 % več prometnih nesreč. Med temi so obravnavali 3 (4) prometne nesreče s smrtnim izidom, 232 (238) prometnih nesreč s telesnimi poškodbami in 400 (294) prometnih nesreč z gmotno škodo. V prometnih nesrečah so 3 (4) udeleženci umrli, 20 (39) jih je bilo hudo telesno poškodovanih, 309 (296) jih je bilo lažje telesno poškodovanih, brez poškodb pa je bilo v prometnih nesrečah udeleženih še 862 (683) oseb. Največ prometnih nesreč 152 (117) se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti. Prometna varnost je najbolj negativno izstopala na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, kjer so v prometnih nesrečah umrli trije udeleženci. Največ prometnih nesreč se je zgodilo na  glavni cesti I. reda št. 4, na relaciji Slovenj Gradec-Dolič. Alkoholizirani vozniki so povzročili 42 (64) prometnih nesreč. Glede na skupno število vseh povzročiteljev prometnih nesreč (teh je bilo letos 592 lani 635) je bil delež alkoholiziranih povzročiteljev 7,09 % (13,06 %), povprečna stopnja koncentracije njihove alkoholiziranosti pa je bila 1,40 (1,31) g/kg alkohola v krvi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti iz prometa izločili 637 (813) voznikov. Med  temi jih je bilo 289 (354) pridržanih po 238/b členu Zakona o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1. Voznikom, ki so večkrat huje kršili cesto prometne predpise, so policisti v skladu z določili ZVCP-1 in Zakona o prekrških (ZP-1), zasegli 46 (24) motornih vozil.

 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 48 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti