Bajta
Zgodilo se je


Božično-novoletni sejem v Kotljah (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Tatjana Merkač   
Četrtek, 23 December 2010 19:25

V Kotljah je v organizaciji Kulturnega društva Kotlje potekal že drugi tradicionalni Božično-novoletni sejem. Številni obiskovalci so lahko na stojnicah izbirali med mnogimi domačimi dobrotami, manjkali niso niti rženi kruh, mošt in zakuhana različica le tega, suhomesnati izdelki ter med in medeni izdelki. Stojnice so ponujale tudi pletenine, rutice, nakit, slike, novoletne voščilnice in druge izdelke, med katerimi so bili tudi izdelki otrok vrtca Levi devžej in Osnovne šole Kotlje.

Božično-novoletni sejem, Kotlje

V okviru kulturnega programa so poleg harmonikarjev z recitacijami in pesmicami nastopili tamkajšnji osnovnošolci, ki jih je v spremstvu "Moštne d'čve" obiskal tudi Božiček. Otroci so z njim zapeli, zaplesali in okrasili novoletno jelko.

 
Osnovnošolci z Raven prebudili Kralja Matjaža PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 22 December 2010 20:14

V ponedeljek, 20. 12., so obiskovalci kulturnega centra na Ravnah imeli priložnost videti uprizoritev gledališke igre Kralj Matjaž v izvedbi gledališke skupine Osnovne šole Koroški jeklarji. Učenci in učenke od 7. do 9. razreda, nastopilo jih je okoli 25, so zaradi velikega zanimanja nastopili večkrat in tako imeli možnost zgodbo, povzeto po motivih znane ljudske pripovedke o Kralju Matjažu, prikazati širokemu občinstvu.

Del barvite scene

Režija, scenarij, dramsko besedilo, scenografija in koreografija so delo Maje Marin, medtem ko so mlade igralce "oblekli" Nataša Knuplež, Kristina Navotnik, Maja Marin in mnogi starši. Za izdelavo scene je poskrbelo Mizarstvo Jože Kotnik, z motivi pa so jih opremili člani plesnega gledališka skupaj z režiserko igre. Poleg mladih igralcev pa so pri igri sodelovali še šepetalka Silva Ban, Bojan Pavlinec je skrbel za tehniko in luči, Jan Marin pa za zvočne efekte.


 
Nasilje v družini: Policisti so morali vdreti v stanovanje PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 21 December 2010 11:19

nasilje v družini, slika je simboličnaV soboto, 18. 12. 2010, ob 18.30 uri, so policisti Policijske postaje (PP) Ravne na Koroškem, po anonimnem klicu o sumljivem dogajanju v stanovanju, posredovali v zasebnem prostoru na Ravnah na Koroškem. Ob prihodu policistov je bilo stanovanje zaklenjeno, na pozive se ni nihče odzival,  v stanovanju pa je bilo tiho. Glede na vsebino predhodne prijave se policisti niso zadovoljili z ugotovljenim, temveč so počakali v neposredni bližini stanovanja.

Po dvanajstminutnem čakanju so iz stanovanja zaslišali kričanje in ženske klice na pomoč, zato so ponovno intervenirali in stanovalce pozvali, da odprejo vrata. Ko je stanovalec v stanovanju pričel kričati,  da vrat ne bo odprl, v ozadju pa je bilo še vedno slišati ženske  klice na pomoč, so policisti v skladu z določili Zakona o policiji nasilno vstopili v stanovanje.

V stanovanju so zalotili 42-letnega stanovalca, ki  se ob njihovem posredovanju policistov ni umiril, temveč se jim je aktivno uprl. Zaradi neupoštevanja ukazov in upiranja, so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva, nato pa je bilo zoper nasilneža odrejeno pridržanje do izstreznitve.

Navedeni je pred tem v stanovanju  pretepal svojo 39-letno ženo, ki je krvava obležala na tleh kopalnice. Policisti so ji nudili prvo pomoč nakar je bila z reševalnim vozilom prepeljana na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Ob pretepanju je utrpela lahko telesno poškodbo. Med  zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da kršitelj nad svojo ženo že dalj časa izvaja psihično in fizično nasilje, zato mu je bil po končanem pridržanju do izstreznitve izrečen ukrep prepovedi približevanja.

Policisti PP Ravne na Koroškem so kršitelju zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miraizdali plačilni nalog za plačilo globe. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini in kaznivega dejanja povzročitve Lahke telesne poškodbe, bodo zoper osumljenca podali  tudi kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 
Huda prometna nesreča pri Mislinjski Dobravi PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 20 December 2010 15:39

Slika je simboličnaV soboto, 18. 12. 2010, ob 13.40 uri, se je na glavni cesti Mislinja - Slovenj Gradec, izven naselja Mislinjska Dobrava pri Slovenj Gradcu, zgodila prometna nesreča, ki jo je zaradi vožnje neprilagojene hitrosti povzročila 33-letna voznica iz Mislinje. Navedena je vozila osebni avtomobil iz  Mislinje proti Slovenj Gradcu. V desnem ovinku je na zasneženem, spluženem in spolzkem vozišču, izgubila oblast nad upravljanjem vozila, s katerim jo je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom vozila silovito čelno trčila v nasproti vozeč osebni avtomobil 28-letnega voznika iz Dovž pri Mislinji. Po trčenju je 24-letna potnica v osebnem avtomobilu povzročiteljice, ostala ukleščena v  razbitinah osebnega avtomobila, od koder so jo s pomočjo pnevmatskih škarij rešili  gasilci PGB Ravne na Koroškem, na kraju je posredovalo tudi deset gasilcev PGD Slovenj Gradec.

Vsi trije udeleženci so bili z reševalnimi vozili prepeljani na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. V prometni nesreči je potnica v osebnem avtomobilu utrpela hude telesne poškodbe, oba voznika pa lažje telesne poškodbe. Zaradi reševanja ponesrečencev, predvsem ukleščene potnice in ogleda kraja prometne nesreče, je bila  glavna cesta v Mislinjski Dobravi zaprta slabi dve uri, policisti so za vsa vozila uredili obvoz po lokalnih cestah.

 
Pijani Mučan grozil materi in bratu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Petek, 17 December 2010 06:53

Slika je simboličnaV torek, 14. 12. 2010, ob 11.30 uri, so policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi, 50-letnemu kršitelju javnega reda in miru, izrekli ukrep prepovedi približevanja do njegove matere in brata. Pred tem se je v ponedeljek, 13. 12. 2010, ob 23.30 uri, v domači stanovanjski hiši v okolici Mute v pijanem stanju do njiju vedel na drzen, nesramen in žaljiv način ter s tem pri obeh povzročil občutek prestrašenosti, ogroženosti in strahu. Ker se tudi ob prihodu policistov na kraj kršitve ni pomiril in kazal očitne znake, da bo v pijanem stanju nadaljeval s prekrškom, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do streznitve. V času privedbe se je aktivno uprl policistoma, zato sta zoper njega uporabila fizično silo in sredstvo za vklepanje in vezanje. Ob tem ni bil telesno poškodovan.  

Med  zbiranjem obvestil o kršitvi javnega reda in miru so policisti ugotovili, da je bil kršitelj v bližnji preteklosti že večkrat obravnavan za podobna dejanja. Njegov brat se zaradi neprestanih in resnih groženj ter dolgotrajnega izvajanja psihičnega nasilja počuti resno ogroženega, zato je podal pisni predlog za pregon kaznivega dejanja ogrožanja varnosti. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti bodo policisti PP Radlje ob Dravi zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec, zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in mira pa so mu izdali plačilni nalog za plačilo globe.

 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 47 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti