Bajta
Zgodilo se je


Radeljčanka padla med učenjem smučanja PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Torek, 04 Januar 2011 12:54

Slika je simboličnaV nedeljo, 2. 1. 2011, ob 14.30 uri se je na smučišču Ribnica na Pohorju lažje poškodovala 26-letna smučarka iz okolice Radelj ob Dravi. Med učenjem smučanja s snežno desko je padla in pri tem utrpela zlom desne podlahtnice.

Odpeljana je bila na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela lažjo poškodbo.

 
Poškodoval se je s pirotehničnim sredstvom PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 03 Januar 2011 16:49

Slika je simboličnaV soboto, 1. 1. 2011, ob 0.20 uri se je pri uporabi pirotehničnega izdelka hudo poškodoval 29-letni občan iz Mežice. Navedeni je hotel uporabiti pirotehnično sredstvo - raketo, ki naj bi se aktivirala takoj za tem, ko jo je prižgal.

Pri tem je utrpel hujšo poškodbo očesa in ličnice, zato je bil s strani staršev odpeljan v Zdravstveni dom Ravne na Koroškem, od koder je bil odpeljan na urgenco Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, od tam pa na zdravljenje v Univerzitetno klinični center Maribor.

 
Policisti prisluhnili klicu na pomoč PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Nedelja, 02 Januar 2011 17:35

Policisti Policijske uprave Slovenj Gradec so prisluhnili prošnji za pomoč in tako rešili življenje občana.

Čeprav je interventna številka policije 113 prvenstveno namenjena nujnemu policijskemu posredovanju ob kaznivih dejanjih, kršitvah in dogodkih, se večkrat dogaja, da na njo pokličejo ljudje v velikih osebnih stiskah, ko ne vidijo drugega izhoda. V teh primerih se policisti na operativno komunikacijskih centrih odzovejo in poskušajo narediti, kar je v njihovih močeh. Tako je bilo tudi 30. 12. 2010, ob 22.27 uri, ko so prejeli klic občana iz okolice Dravograda, ki je policiste zaprosil za pomoč, ker je bil v zgodnjih večernih urah pri bratu na Ravnah na Koroškem, ki je v slabem psihičnem stanju grozil s samomorom.

Policist

Ob obisku ga je prepričeval, da naj tega ne stori, nakar se je odpeljal od njega. Ob prihodu domov ga je skrbelo za brata, zato ga je poskušal poklicati, vendar se na njegove klice ni javljal. Policista na številki 113 sta prisluhnila stiski občana, zato sta na kraj napotila policijsko patruljo iz Dravograda, ker so policisti na Ravnah na Koroškem opravljali drugo nujno nalogo policije. Policisti iz Dravograda so skupaj z bratom, ki je v tem času tudi že prispel na kraj, na podlagi določb Zakona o policiji vstopili v stanovanje. Po vstopu so v kopalni kadi našli brata omenjenega, ki je z zaužitjem večje količine tablet poskušal narediti samomor. Po nudenju nujne pomoči takoj na kraju, je bil z reševalnim vozilom prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Med prevozom je padel v komo, vendar je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

S čutom za človečnost in prisluhom za pomoč občanu v stiski ter takojšnjih ukrepanjem sta policista na operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec veliko prispevala k rešitvi življenja občana, za kar se je njima in policistoma na terenu posebej zahvalil tudi njegov brat.

 

 
Huda prometna nesreča v Mislinji PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Sreda, 29 December 2010 11:57

Slika je simboličnaV ponedeljek, 27. 12. 2010, ob 14.50 uri, se je na glavni cesti Mislinja-Slovenj Gradec, v naselju Mislinja, zgodila huda prometna nesreča, ki jo je zaradi nepravilne strani in smeri vožnje povzročil 22-letni voznik iz Ljubljane. Navedeni je vozil osebni avtomobil iz Slovenj Gradca proti Mislinji. V naselju Mislinja je na ravnem delu glavne ceste nenadoma zapeljal preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi del tovornega vozila, s katerim mu je nasproti pripeljala 47-letna voznica iz okolice Ljubljane.

Po trčenju je ostal ukleščen v  razbitinah osebnega avtomobila, od koder so ga s pomočjo pnevmatskih škarij rešili  poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Slovenj Gradec in PGD Mislinja ter delavci Cestnega podjetja Maribor, ki so opravili nevtraliziranje tekočin iz vozil in čiščenje ceste. V prometni nesreči je voznik utrpel hude poškodbe leve roke, zato je bil z reševalnim vozilom najprej prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, od tam pa v Univerzitetni klinični center Maribor. Zaradi reševanja ponesrečenca, ogleda kraja prometne nesreče in nevtraliziranja izteklih tekočin iz osebnega vozila in skupine vozil na daljši razdalji, je bila  glavna cesta zaprta slabe štiri ure, policisti so za vsa vozila uredili obvoz po lokalni cesti.

 
Napihal je 2,28 g/kg! PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 27 December 2010 13:32


V dneh preteklega vikenda so policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec zasegli vozilo in pridržali večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki je pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo in s kraja odpeljal.

slika je simbolična

V petek, 24. 12. 2010, ob 15.10 uri je 49-letni voznik iz Slovenj Gradca, med vožnjo z osebnim avtomobilom iz Slovenj Gradca proti Podgorju pri Slovenj Gradcu, povzročil prometne nesrečo z gmotno škodo, ker je  zapeljal na nasprotno smerno vozišče, zaradi česar je morala nasproti vozeča voznica osebnega avtomobila zapeljati s ceste. Po povzročitvi prometne nesreče ni nudil podatkov drugi udeleženki, temveč je odpeljal s kraja naprej proti Podgorju, kjer je z vozilom zapeljal v jarek ob cesti. Pri ogledu krajev obeh prometnih nesreč so policisti ugotovili, da je vozil pod močnim vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom mu je pokazal prisotnost 1,14 mg/l (2,28 g/kg) alkohola v litru izdihanega zraka, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje za čas od 6. do 12. ur.  Prav tako je bilo ugotovljeno, da je v zadnjih dveh letih storil že več hujših cestno prometnih prekrškov, zato mu je bil zasežen osebni avtomobil.

Policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec so kršitelju zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega s kraja izdali plačilni nalog za plačilo globe v višini 660 evrov, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec, ki bo odločilo tudi o zaseženem osebnem avtomobilu. Voznik se za tovrstni prekršek vožnje pod vplivom alkohola kaznuje s kaznijo najmanj 950 evrov, poleg globe pa se mu izreče tudi 18 kazenskih točk.

 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 46 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti