Bajta
Zgodilo se je


Grozil ženi in hčerki PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 24 Januar 2011 21:43

Nasilje - slika je simboličnaPolicisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so obravnavali kršitev javnega reda v zasebnem prostoru, po kateri so kršitelja pridržali do izstreznitve in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je naslednji dan tudi že prekršil.

V soboto, 22. 1. 2011, ob 15.57 uri, so bili policisti na operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebnem prostoru na območju Slovenj Gradca. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da je 65-letni domačin v vinjenem stanju ženi in hčerki grozil s pretepanjem ter ju poniževal in žalil. Kljub opozorilom s kršitvijo ni prenehal, temveč je pričel žaliti tudi policiste in kazal očitne namene nadaljevanja kršitve, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in sredstvo za vklepanje in vezanje ter ga privedli v prostore policijske postaje Slovenj Gradec, kjer je bil pridržan do izstreznitve. Po končanem pridržanju so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja omenjenima.

V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da mu je bil v mesecu decembru lanskega leta že izrečen ukrep prepovedi približevanja, ki je prenehal veljati 21. 12. 2010, prav tako je bila zoper njega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Kršitelj izrečenega in veljavnega ukrepa prepovedi približevanja ženi in hčerki ni upošteval, temveč se je 23. 1. 2011, ob 9.54 uri vrnil domov. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ga odstranili s kraja kršitve.

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec so kršitelju zaradi kršitev več členov Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog za plačilo globe in mu izrekli omenjeni ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitve ukrepa prepovedi približevanja so mu izdali plačilni nalog za plačilo globe v višini 400 eurov.

 

 
Otvoritev novih oddelkov vrtca Ajda na Javorniku PDF natisni E-pošta
Prispeval Danica Hudrap   
Sobota, 22 Januar 2011 11:11

Občina Ravne na Koroškem se je že v letu 2009 na zahteve po večjih prostorskih kapacitetah zaradi povečanega vpisa odzvala z  izgradnjo nadomestne igralnice v obliki montažnih kontejnerjev in tako zagotovila prostor vsem vpisanim otrokom. V letu 2010 je vpis otrok ponovno presegel razpoložljiva prosta mesta. Da bi omogočili sprejem v vrtec vsem vpisanim otrokom, so v mesecu juniju 2010 pričeli z aktivnostmi  razširitve kapacitet vrtca.

Otvoritev razširjenega vrtca na Javorniku

V okviru projekta Investicije v vrtec Ravne so v enoti Levi devžej v Kotljah s preureditvijo notranjosti zagotovili  dodatno  igralnico, sanitarne in garderobne prostore, ki so igre in učenja željne malčke sprejeli že v mesecu septembru. Na lokaciji enote Ajda na Javorniku pa so na  okoli 413 m2 površine postavili nov, sodoben modularni prizidek, ki bo lahko v skladu z  normativi sprejel do  62 otrok.

V prizidku, v katerega je vključena  tudi modularna igralnica postavljena v letu 2009, so tri prostorne igralnice, pripadajoči sanitarni in garderobni prostori ter dve terasi. Objekt je z obstoječim objektom povezan s predprostorom, ki hkrati služi tudi kot vhod v vrtec. Objekt je bil dokončan in predan namenu v začetku meseca decembra, v pomladnih mesecih, ko bodo vremenski pogoji dopuščali, pa bodo še uredili okolico prizidka, s tem pa bo investicija v vrtec Ravne tudi v celoti zaključena.


Projekt sta zasnovala  sokrajana Andrej in Jure Kotnik,  dela na objektu pa  izvedli podjetji Slemenšek d.o.o. in TRIMO Investment d.d. Vrednost  celotne investicije je 456.000 EUR. Sredstva za izvedbo investicije je v celoti zagotovila Občina  Ravne na Koroškem iz občinskega proračuna.

Ob bogatem kulturnem programu je potekalo slovestno odprtje novih oddelkov Vrtca Ravne na Koroškem – enote Ajde, ki je bilo predvsem obarvano z nastopom otrok in vzgojiteljic, ki ta vrtec vrtec obiskujejo. Prisluhnili smo številnim pesmicam, recitacijam, ugankam in plesu. Na otvoritvi so spregovorili župan Občine Ravne na Koroškem mag. Tomaž Rožen, ravnateljica Vrtca Ravne ga. Marija Meh in predstavnik podjetja TRIMO Investment d.d. g. Gregor Macedoni.

 
Psa raztrgala jelenja mladiča PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Četrtek, 20 Januar 2011 12:33

Slika je simboličnaV ponedeljek, 17. 1. 2011 ob 12.46 uri, so bili policisti na interventni številki 113 obveščeni, da sta dva psa, v kraju Golavabuka pri Slovenj Gradcu, v noči iz nedelje na ponedeljek, poškodovala zaščitno ograjo obore za divjad, prišla v oboro in v njej pokončala dva jelena. S  pomočjo lovcev so domači oba psa uspeli prijati in privezali, vendar se je eden izmed njiju strgal z verige in pobegnil. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so opravili ogled. Pri tem so ugotovili, da sta psa raztrgala dva jelenja mladiča.

Zaradi nastale škode ob pokončanju mladičev in poškodovanja ograje obore ob bežanju ostale divjadi v obori, je nastala gmotna škoda za okoli 700 evrov. Na kraj je prišel tudi dežurni veterinarski inšpektor, ki je z odčitanjem podatkov s čipa privezanega psa ugotovil, da je njegov lastnik domačin. Policisti PP Slovenj Gradec še zbirajo obvestila o lastniku pobeglega psa, ugotovljenemu lastniku psa pa so zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali izdali odločbo v hitrem postopku. Posameznika se za kršitev kaznuje z globo od 800 do 1200 eurov.

 
Trčil v družino PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 19 Januar 2011 07:02

Policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so v preteklih dneh opravili ogled kraja prometne nesreče, v kateri se je en udeleženec huje telesno poškodoval, trije pa lažje.

Policist

V soboto, 15. 1. 2011, ob 10.43 uri, se je izven naselja Kotlje na regionalni cesti Slovenj Gradec-Kotlje-Ravne na Koroškem, zgodila prometna nesreča, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil 20-letni voznik z Raven na Koroškem. Navedeni je vozil osebni avtomobil iz Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je z vozilom pripeljal v desni pregledni ovinek izven naselja Kotlje, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast na upravljanjem vozila, ki ga je zaneslo na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčilo v naproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 43-letni voznik z Raven na Koroškem.

Po trčenju je osebni avtomobil povzročitelja odbilo na travnik pod cesto. V prometni nesreči je bil 43-letni voznik huje telesno poškodovan, lažje pa so bili poškodovani 20-letni povzročitelj ter 37-letna sopotnica in 8-letni otrok, ki sta sedela na sprednjem in zadnjem sedežu v osebnem avtomobilu 43-letnega voznika.

Zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 

 
Stanje prometne varnosti na Koroškem v letu 2010 PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Petek, 14 Januar 2011 07:50

Slika je simboličnaPolicisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so v letu 2010, v primerjali z letom 2009,  obravnavali večje število prometnih nesreč. Med temi je bilo manj smrtnih žrtev in hudo telesno poškodovanih, več pa je bilo lažje telesno poškodovanih oseb. Prometne nesreče so se najpogosteje pripetile zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Zabeležen je bil občuten upad števila alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč, malenkostno pa se je dvignila stopnja njihove alkoholiziranosti.

V letih 2010 (2009) so policisti na območju PU Slovenj Gradec obravnavali skupaj 689 (589) ali za 17 % več prometnih nesreč. Med temi so obravnavali 4 (5) prometne nesreče s smrtnim izidom, 247 (260) ali za 5 % manj prometnih nesreč s telesnimi poškodbami in 438 (324) ali za 35 % več prometnih nesreč z gmotno škodo. V prometnih nesrečah so 4 (5) udeleženci umrli, 22 (39) jih je bilo hudo in 336 (322) lažje telesno poškodovanih, brez poškodb pa je bilo v prometnih nesrečah udeleženih še 948 (748) oseb. Največ prometnih nesreč se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti in zaradi nepravilne strani in smeri vožnje. Prometna varnost je najbolj negativno izstopala na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, kjer so v prometnih nesrečah umrli trije udeleženci. Največ prometnih nesreč, v katerih so nastale tudi najhujše posledice, se je zgodilo na glavni cesti Slovenj Gradec-Dolič. Alkoholizirani vozniki so povzročili 45 (65) prometnih nesreč. Glede na skupno število vseh povzročiteljev prometnih nesreč (teh je bilo v letošnjem letu 642, v lanskem letu pa 538) je delež alkoholiziranih povzročiteljev znašal 7,00 % (12,08 %), povprečna stopnja njihove alkoholiziranosti pa je bila 1,40 (1,31) g/kg alkohola v krvi.


Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti iz prometa izločili 712 (872) voznikov. Med temi jih je bilo 323 (386) pridržanih. Voznikom, ki so večkrat huje kršili cesto prometne predpise, so policisti zasegli 56 (27) motornih vozil.

 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 44 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti