Bajta
Zgodilo se je


Ujeli so nepridiprava PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 10 Februar 2011 00:56

Policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so uspešno raziskali kazniva dejanja velikih (vlomnih) tatvin iz stanovanjskih hiš.

Na podlagi intenzivnega zbiranja obvestil in dokazov so policisti Policijske postaje (PP) Ravne na Koroškem, uspešno preiskali tri kazniva dejanja velikih (vlomnih) tatvin iz stanovanjskih hiš na območju Raven na Koroškem, o katerih so bili obveščeni januarja letošnjega leta. Tako so v preteklih dneh izsledili in prijeli 23-letnega osumljenca z Raven na Koroškem. Navedeni je v mesecu januarju prišel do ene izmed stanovanjski hiš na Ravnah na Koroškem. Pred vstopom v hišo je pozvonil na hišni zvonec in se tako prepričal, da v hiši ni bilo nikogar, zatem pa nasilno vstopil v hišo ter iz nje odtujil verižico, zapestnico in uro. Čez nekaj dni je na enak način vstopil v drugo stanovanjsko hišo ter iz nje odtujil denar, cigarete in brivnik. Na podoben način je vstopil še v tretjo stanovanjsko hišo ter iz nje odtujil dve verižici, tri prstane, večji zlati obroč, več zobnih oblog iz zlata, zlato moško kravatno iglo in moško zapestnico. Z izvršitvijo treh kaznivih dejanj velikih (vlomnih) tatvin si je pridobil za okoli 1.300 eurov protipravne premoženjske koristi.

Policija

Ob prijetju so policisti pri osumljencu našli del predmetov, ki izvirajo iz opisanih kaznivih dejanj. Predmeti so bili vrnjeni lastnikom. Del odtujenih predmetov pa je prodal 49-letni domačinki in 20-letnemu domačinu, zoper katera so policisti PP Ravne na Koroškem, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prikrivanja, podali kazenski ovadbi na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec Prav tako so kazenske ovadbe na pristojno državno tožilstvo podali tudi zoper navedenega osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj Velikih (vlomnih) tatvin.

 

 
Pred pobegom jo je pretepal s kolom PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Sreda, 09 Februar 2011 00:41

Slike je simboličnaV soboto,  5. 2. 2011, ob 15.58 uri so bili policisti na operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec, obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebnem prostoru na območju UE Ravne na Koroškem. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so pri zbiranju obvestil ugotovili, da je 68-letni domačin svoji 63-letni ženi v popoldanskih urah pričel očitati nezvestobo. Med izrekanjem žaljivk jo je z večjim lesenim kolom najprej udaril po hrbtu in nato še večkrat po ostalih delih telesa. Med pretepanjem mu je uspela bosa pobegniti iz hiše in se zateči na bližnji skedenj, od tam pa k bližnjemu sosedu, od koder je na pomoč poklicala policiste.

Pri intervenciji in v postopku zbiranja obvestil so policisti ugotovili, da mož že dlje časa vrši psihično in fizično nasilje nad ženo, zato so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Prav tako so ugotovili znake kaznivega dejanja družinskega nasilja, saj so podobno kršitev s strani navedenega obravnavali  v lanskem letu, ko so zoper njega že podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu, zaradi utemeljena suma storitve kaznivih dejanj Nasilja v družini in Lahke telesne poškodbe ter izrekli globo zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem bodo zoper navedenega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu, zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru pa so mu izrekli globo.

 
Požar na stanovanjski hiši PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 07 Februar 2011 17:06

Slika je simboličnaV petek, 4. februarja, nekaj po 23. uri, je prišlo do požara na stanovanjski hiši na Gradišču pri Slovenj Gradcu. Na kraj so bili napoteni policisti in gasilci. Pri gašenju požara je interveniralo 30 gasilcev PGD Pameče-Troblje, Legen, Šmartno in Slovenj Gradec, ki so ob hitri intervenciji požar lokalizirali in pogasili. Kljub hitri intervenciji,  je v požaru popolnoma pogorelo ostrešje in zgornja etaža stanovanjske hiše. V požaru je nastala gmotna škoda za okoli 60.000 €.. Zaradi varovanja premoženja je bila po pogasitvi požara postavljena gasilska straža

Naslednjega dne, 5. februarja, v jutranjih urah so kriminalisti opravili ogled kraja požara. Pri tem so  ugotovili, da je do požara prišlo zaradi dotrajane stare dimovodne naprave v pritličnem delu lesenega prizidka stanovanjske hiše, kjer je 51-letni stanovalec v popoldanskem času zakuril ogenj v krušni peči. Med krušno pečjo in dotrajanim delom dimovodne naprave je prišlo prebitja in s tem do tlenja ostrešja lesenega prizidka. V večernem času se je tlenje razširilo v požar, ki je zajel ves zgodnji del stanovanjske hiše, v katerem se je v tem času nahajal lastnik stanovanjske hiše in njegova partnerka.

 
Črnjanska Dolina gostila slalom z baklami (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak (novo: rezultati)   
Torek, 01 Februar 2011 13:11

V okviru tradicionalne prireditve v Podpeci se je v petek odvila smučarska tekma za pokal Kralja Matjaža. Slalom z baklami je privabil malo bolj in malo manj dobre smučarje, ki so se med količki pomerili po glavni progi črnjanskega smučišča, tako imenovani Dolini (kamera v živo tukaj).

Dolina
Proga Dolina (na fotografiji, posneti tik pred koncem lanske sezone) je gostila slalom z baklami.

Ker uredništvu Bajte še vedno ni uspelo pridobiti vseh rezultatov (neuradno: nihče ne ve, kje se nahajajo. Manjša laž, sicer, a vseeno), zaenkrat prilagamo zgolj fotogalerijo. Je pa vsaj ta kar obsežna.

Skratka, rezultati sledijo ...

Update: Rezultati so že tukaj.

Rezultati

Rezultati

Rezultati

Fotogalerija

 
V petek kar tri smučarske nesreče PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 31 Januar 2011 16:52

Smučarska nesreča; Slika je simboličnaV preteklem vikendu so policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec, opravili oglede krajev treh nesreč na smučiščih, v kateri se je ena oseba hudo, dve pa lažje telesno poškodovali.

V petek, 28. 1. 2011, ob 11.20 uri se je na smučišču Kaštivnik, na območju občine Vuzenica, zgodila nesreča, v kateri se je poškodoval 12-letni smučar iz Velenja. Na kraj je bil napoten policist, ki je ugotovil, da se je otrok skupaj s sošolci in učiteljico smučal po zgodnjem delu smučišča Kaštivnik. Med smučanjem je zapeljal preko roba urejenega dela smučišča v nepoteptan sneg, kjer je padel in se udaril v prsni koš. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel lažjo telesno poškodbo, in sicer udarnine prsnega koša.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi še zbirajo obvestila o poteku in vzrokih nesreče na smučišču.

V petek, 28. 1. 2011, ob 12.40 uri se je na smučišču Kaštivnik, na območju občine Vuzenica, zgodila še ena nesreča, v kateri se je poškodoval 31-letni smučar iz Maribora. Na kraj je bil napoten policist, ki je ugotovil, da se je navedeni smučal po srednjem delu smučišča Kaštivnik. Med smučanjem po urejenem smučišča mu je prekrižalo smuči, zaradi česar je padel naprej in na levo ramo. Prijatelji so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hudo telesno poškodbo, in sicer zlom leve ključnice.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi, ki pri ogledu kraja nesreče niso ugotovili tuje krivde, bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

V petek, 28. 1. 2011, ob 20.30 uri se je na smučišču Ribnica na Pohorju zgodila nesreča, v kateri se je poškodovala 13-letna smučarka z Ribnice na Pohorju. Na kraj sta bila napotena policista, ki sta ugotovila, da se je navedena smučala po urejenem delu smučišča. Med smučanjem je padla v izteku proge. Pri tem se je poškodovala po nogi. Odpeljana je bila v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela lažjo telesno poškodbo, in sicer odlomljen del kosti v kolenu in zvin palca na desni roki.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi, ki pri ogledu kraja nesreče niso ugotovili tuje krivde, bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 43 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti