Bajta
Zgodilo se je


Mežičarja močno razgrajala na gospodov dan PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 04 April 2011 13:37

Slika je simboličnaV nedeljo, 3. 4. 2011, ob 0.15 uri, so bili policisti na OKC PU Slovenj Gradec obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed gostinskih lokalov v Mežici. Na kraj so bili napoteni policisti PP Ravne na Koroškem, ki so ugotovili, da sta javni red in mir v pijanem stanju kršila 28 in 31-letna kršitelja iz Mežice. 28-letni kršitelj se je v lokalu vedel na predrzen in nesramen način, tako da je kadil cigarete in si sam postregel pijačo ter natakarici izrekal razne opolzke besede. Ker s početjem ni hotel prenehati niti na ukaz policistov, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do izstreznitve. Pridržanje do izstreznitve je bilo odrejeno tudi zoper 31-letnega kršitelja, ki v vinjenem stanju na ukaz policistov ni prenehal s kršitvijo. Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so policisti ugotovili, da je navedeni pred omenjenim gostinskim lokalom z nevarnim predmetom po glavi udaril 36-letnega moškega iz Črne na Koroškem. Zaradi močne krvavitve iz glave je bil z reševalnim vozilom prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hudo telesno poškodbo glave.

Policisti PP Ravne na Koroškem bodo zoper 31-letnega kršitelja zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Hude telesne poškodbe podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec. Prav tako bodo obema kršiteljema izrekli globe kršitev določb Zakona o varstvu javnega reda in mira.

 
25-letnika ovadili zaradi posedovanja orožja PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 01 April 2011 21:47

Policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so zasegli večjo količino orožja in streliva, za katera kršitelj ni imel ustreznih orožnih listin.

Na podlagi pridobljenih informacij o nedovoljeni posesti orožja in streliva so policisti Policijske postaje Slovenj Gradec pridobili pisno odredbo Okrajnega sodišča Slovenj Gradec za hišno preiskavo, ki so jo 24. 3. 2011 opravili pri 25-letnemu kršitelju v okolici Mislinje. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli 27 kosov manevrskih nabojev, 6 kosov vadbenih nabojev in 64 nabojev različnih znamk in kalibrov ter zaklep neznanega orožja, dve puškini cevi s sprožilnim mehanizmom, dva dela orožja, tri puške in starejši revolver. Prav tako so našli in zasegli ročno bombo in neznano ročno bombo valjaste oblike.

Zaseženo orožje

Del najdenega in zaseženega orožja, ki ga ni dovoljeno nabavljati in imeti v posesti, so prevzeli bombologi Specialne enote Generalne policijske uprave, ostalo orožje in strelivo, za katero kršitelj ni imel ustreznih orožnih listin, pa bo odpeljano v skladišče Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije.

Policisti PP Slovenj Gradec bodo zoper kršitelja zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec, prav tako bodo zoper njega zaradi kršitve določb Zakona o orožju uvedli hitri postopek z odločbo.

 

 
Prekleti rodilnik! PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Sreda, 30 Marec 2011 11:24

Ločevanje odpadkovNedavno smo pred vrata stanovanjskih hiš in blokov dobili nove zabojnike (ki sicer še niso nameščeni čisto povsod), v katere bomo lahko odlagali mokre (umazana embalaža, higienski pripomočki in ostali nenevarni odpadki iz gospodinjstva) in suhe odpadke (papir, plastika, steklo, kovine). Novost takšnega ločevanja odpadkov Javnega komunalnega podjeta Log Ravne na Koroškem seveda povsem pozdravljamo, hkrati pa bi radi opozorili, da bi bilo v le nekaj stavkih, ki so zapisani na novih zabojnikih, potrebno nekoliko paziti na pravilno rabo slovenskega jezika.

V oči bode predvsem neustrezna uporaba drugega sklona v slovenščini, ki mu pravimo rodilnik. Že res, da omenjena slovnična zakonitost povzroča nemalo težav tudi drugim, a vendarle bi bilo bolje, če bi na zabojnike za mokre odpadke namesto "v zabojnike se ne odlaga odpadno jedilno olje, gradbeni odpad, zeleni odrez (...), nevarne odpadke" zapisali "v zabojnike se ne odlaga odpadnega jedilnega olja, gradbenega odpada, zelenega odreza (...), nevarnih odpadkov".

Drži, morda smo nekoliko pikolovski. A glede na to, da naj bi bile po drugi strani tudi kazni za napačno ločevanje dokaj stroge, je prav, da smo natančni na obeh področjih. Saj veste, vse ali pa nič (malo za šalo, malo zares).


(kliknite za povečavo)

 
V Slovenj Gradcu zasačili preprodajalce mamil PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Četrtek, 24 Marec 2011 11:15

Slika je simboličnaNa podlagi intenzivnega zbiranja obvestil in dokazov o preprodajali prepovedanih drog so policisti Policijske postaje (PP) Slovenj Gradec 15. 3. 2011, ob 10.30 uri, pri enem izmed stanovanjskih blokov v Slovenj Gradcu, 19-letnemu domačinu zasegli dve aluminijasti foliji in polivinilasto vrečko, v katerih je imel 2,73 grama konoplje, ki sodi med prepovedane droge. Policisti so mu odvzeli prostost. V času pridržanja je njegova 19-letna partnerka iz Slovenj Gradca odšla v njuno skupno stanovanje in iz njega vzela preostalo količino prepovedano droge ter  jo skrila v bližini učne poti na Legnu pri Slovenj Gradcu. Na tem kraju so policisti našli in zasegli 63,16 grama konoplje ter dve precizni tehtnici.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so ugotovili, da je navedeni 11. 3. 2011, v popoldanskih urah, na enem izmed parkirnih prostorov v Slovenj Gradcu, 30 gramov prepovedane droge za 160 eurov kupil od 19-letnega osumljenca iz Vuhreda. Na podlagi pisne odredbe preiskovalnega sodnika iz Slovenj Gradca so policisti pri njemu doma opravili hišno preiskavo. Pri tej so mu zasegli tri manjše aluminijaste zavitke konoplje in nekaj pripomočkov za njeno gojenje (luč, folija). Ugotovili so, da je konopljo preprodajal predvsem na območju Slovenj Gradca in deloma tudi na ostalih območjih Koroške.

Policisti PP Slovenj Gradec bodo zoper vse tri zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec

 
Koroška gavda v štajerski prestolnici (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Ana Pisar   
Sreda, 23 Marec 2011 09:18

15. marca 2011 se je v popoldanskih in večernih urah na znani študentski lokaciji, Štuku, trlo Koroške "študentarije". Odvijala se je namreč že tradicionalna Koroška gavda v organizaciji Kluba koroških študentov.

Koroška gavda, Štuk, Maribor

Dogajanje se je letos pričelo nekoliko prej, z Grump gavdo ob 16.00, ki je postregla s čudesi koroške kulinarike. Okusili smo lahko domače salame, kruh, grumpe, šnops; ko pa se je ohladilo, so zakuhali tudi mošt. Siti in odžejani obiskovalci pa smo bili deležni tudi nadvse kulturnega programa - Peter Buhvald ja namreč prebiral koroške pesmi in razlagal koroške besede, mnoge neznane tudi Korošcem samim. V humornem tonu so lahko tudi študenti, ki ne prihajajo s Koroške, izvedeli kaj več o "grumpih" in ostali, za Koroško specifični kulinariki. Dogajanje je poživil koroški kantavtor Milan Kamnik, ki je ob prepevanju tako starejših kot novih uspešnic mladino zabaval vse do pričetka dogajanja v Štuku samem.

V koncertnem delu Koroške gavde je publiko ogrevala predskupina IS, sledili so Bohemi, nato pa še legendarni Don Mentony Band. Kot vedno, je bilo tudi letos poskrbljeno za presenečenje. Pravzaprav sta bili presenečenji kar dve - prvo je predstavljal Vid Valič, znan slovenski stand up komik, ki je že tako sproščeno vzdušje naredil še bolj zabavno. Sodelujočim, ki so na odru prikazali raznorazne veščine, od prepevanja podoknice do zapeljivega plesa, je tudi podelil nagrade. Nato pa je sledil nastop ansambla Napev, ki je zaključil preigravanje v koncertni dvorani. Vsi še vedno željni zabave pa so lahko z "gavdanjem" nadaljevali ob glasbi DJ-a.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.

 
<< Začetek < Prejšnja 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Naslednja > Konec >>

Stran 39 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti