Bajta
Zgodilo se je


Traktorist se je hudo poškodoval PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 27 Maj 2011 15:59

slika je simboličnaV četrtek, 26. 5. 2011, okoli 19.20 ure, se je na makadamski cesti v kraju Otiški Vrh pri Dravogradu zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval 64-letni domačin. Navedeni je vozil neregistriran traktor, znamke FERGUSON IMT 53303, brez vgrajene varnostne kabine ali varnostnega loka, h kateremu je imel pripeto neregistrirano priklopno vozilo domače izdelave, ki je bilo naloženo s tremi hlodi dolžine sedmih metrov.

Med vožnjo po klancu navzdol je v levem nepreglednem ovinku najprej zapeljal čez desni rob in nato na levo stran vozišča, kjer je trčil travnato nabrežino, od koder je traktor obilo nazaj na desno stran ceste, kjer je trčil v drevesni panj. Ob tem se je traktor skupaj s priklopnim vozilom prevrnil v obcestni jarek, voznik pa je ostal vkleščen po njim.

Izpod traktorja so ga rešili poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem in reševalci Zdravstveno reševalnega centra Koroške reševalne postaje, nakar je bil z reševalnim vozilom prepeljan v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel serijski zlom reber in udarnine po telesu.
Ogled kraja dogodka so opravili policisti Policijske postaje Dravograd, ki bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 
Včeraj na Koroškem dva ropa PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 26 Maj 2011 17:13

Slika je simboličnaTekom včerajšnjega dne so policisti na območju policijske uprave Slovenj Gradec obravnavali dve kaznivi dejanji ropov, v katerih je bila odtujena manjša količina denarja.

Včeraj, 25. 5. 2011 ob 14:15, sta dva neznanca na Lešah pri Prevaljah oropala poštarja. Poštar se je z motornim kolesom peljal po lokalni cesti, ko ga je na Lešah ustavil neznanec, ki je imel na glavi motoristično čelado. Ker je bil poštar prepričan, da neznanec potrebuje pomoč, se je ustavil, takrat pa je neznanec potegnil nož in od njega zahteval, da mu izroči denarnico z denarjem. Ko mu je poštar izročil denarnico, je neznanec iz torbe na motorju odtujil še dve mapi, v katerih so bile srečke in druge stvari, ki jih prodajajo poštarji. Po ropu je pobegnil proti drugemu storilcu, ki ga je čakal v bližini, nato pa sta skupaj pobegnila neznano kam. Oba storilca sta imela v času ropa na glavah motoristične čelade in kljub takojšnji izvedbi vrste nujnih policijskih ukrepov še nista bila izsledena.

Včeraj, 25. 5. 2011, ob 20:05 je neznani storilec v naselju Javornik na Ravnah na Koroškem, napadel 38-letnega oškodovanca iz Dravograda, tako da ga je večkrat s pestjo udaril v obraz in od njega zahteval denar. Pri tem mu je hlačnega žepa odtujil manjšo količino denarja. Po sprejetem obvestilu so policisti na Koroškem izvedli takojšnje policijske ukrepe, vendar neznanca še niso prijeli. V ropu je bil oškodovanec lažje telesno poškodovan in je bil zdravniško oskrbljen v zdravstvenem domu Ravne na Koroškem.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec in policisti policijske postaje Ravne na Koroškem, ki so opravili ogleda obeh krajev ropov, intenzivno zbirajo obvestila in dokaza za izsleditev neznanih storilcev, ki so utemeljeno osumljeni storitve kaznivega dejanja ropa.

 

 
Učenci OŠ Črna posadili drevo ob dnevu sajenja dreves PDF natisni E-pošta
Prispeval Virginija Špeh   
Sreda, 25 Maj 2011 20:26

Prejšnji teden smo učenci OŠ Črna na Koroškem posadili drevo – javor - in se s tem dogodkom priključili svetovnemu dnevu sajenja dreves. To prav posebno nalogo si delimo s stotimi šolami iz vsega sveta. Tako skupaj s prijatelji s severa, z juga, z vzhoda in zahoda sadimo drevesa. Prva drevesa so pred tem že posadili na otočju Tonga v Oceaniji, za tem pa še, sledeč po soncu, v Aziji, Afriki in Evropi. Zadnja drevesa so posadili v Severni in Južni Ameriki. Sajenje pa so zaključili na otočju Samoa. In svet je naredil pomemben korak k bolj ekološkemu načinu razmišljanja in življenja.

Sajenje dreves

Otroci iz tisočih šol iz približno 150 držav sadijo drevesa skupaj. To je naš prispevek h kampanji UNEPa – United Nations Environment Programme - ki si je zastavila za cilj, da do leta 2017 vrne zemlji 100 miljonov dreves.

Drevo je simbol. Spominja nas na naravo in pomembnost naravovarstvene zaščite. Sajenje dreves pa ne bo ostal le enkraten dogodek, saj povezuje vse otroke sveta v skupni skrbi za okolje. Upamo, da bomo rasli skupaj z našimi drevesi za bodočnost!

Dan sajenja dreves organizira ENO šola – okoljska globalna virtualna šola in mreža za trajnostni razvoj. Temu dogodku pa sta se pridružila tudi Zavod za gozdove – Črna na Koroškem in Občina Črna na Koroškem.

 

 
Milijon evrov škode v požaru na Tolstem vrhu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 24 Maj 2011 15:53

slika je simboličnaV soboto, 21. 5. 2011 v zgodnjih jutranjih urah, je na območju Tolstega vrha pri Mislinji prišlo do požara v mizarskem proizvodnem podjetju, last 30-letnega domačina. Do požara je prišlo v proizvodni hali velikosti 600 m². Ogenj je povsem uničil vse stroje in orodje v delavnici, polizdelke, deponijo sekancev, silos za žagovino ter okoli 150m³ osušenega rezanega lesa.

Pri gašenju požara, ki je trajalo do večernih ur, je sodelovalo 80 gasilcev iz bližnjih prostovoljnih gasilskih društev Mislinje, Doliča, Dovž, Turiške vasi, Golavabuke, Šmartna in Slovenj Gradca. Po pogasitvi ognja, pred katerim so zavarovali pa so sosednjo hišo, so v noči iz sobote na nedeljo postavili gasilsko stražo, kraj požara so do pričetka ogleda zavarovali tudi policisti policijske postaje Slovenj Gradec.

Z ogledom kraja požara, ki so ga v nedeljo in ponedeljek, opravili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) iz Ljubljane, vzrok za nastanek požara še ni bil ugotovljen, vzeti pa so bili ustrezni vzorci za nadaljnje preiskave. V požaru je nastala škoda za okoli 1.000.000 EUR.

 
"Smo kar smo" nastopili v Dravogradu (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Aleš Moličnik   
Ponedeljek, 23 Maj 2011 23:11

Vokalna skupina "Smo kar smo" iz Črne na Koroškem je v sredi maja 2011 na povabilo Moškega obrtniškega pevskega zbora "Stanko Rek" gostovala v Dravogradu. Omenjeni zbor je priredil letni koncert v cerkvi Sv. Vida. Izvedli so zelo lep program, ki so ga sestavljale koroške in slovenske narodne pesmi iz različnih delov Slovenije.

Smo kar smo

V srednjem delu koncerta je nastopila vokalna skupina "Smo kar smo s šestimi pesmimi in vse sobile zelo lepo sprejete s strani poslušalcev, ki so zapolnili vse proste sedeže. Po končanem koncertu so priredili prijetno zakusko, kjer smo vsi skupaj zapeli še nekaj lepih slovenskih pesmi.

Fotogalerija

 
<< Začetek < Prejšnja 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Naslednja > Konec >>

Stran 34 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti