Bajta
Zgodilo se je


Policisti našli zoglenelo truplo PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 16 Junij 2011 10:44


Prejšnji teden v petek, nekaj čez 8. uro zjutraj, je na lokalni cesti izven naselja Podgorje na območju upravne enote Slovenj Gradec prišlo do hujše prometne nesreče. Do trka avtomobila in kolesa z motorjem je prišlo, ko je 19-letni voznik kolesa z motorjem, vozil po lokalni cesti iz smeri Podgorja proti Suhemu Dolu. V Podgorju je nato nameraval zavijal v levo, ravno v trenutku, ko je iz nasprotne smeri in sicer iz smeri Spodnjega Razborja, pripeljal prav tako 19-letni voznik osebnega avtomobila.

Slika je simbolična

Ko je slednji zagledal voznika kolesa z motorjem, je z vozilom zavil v levo, v izogib trčenju pa je tudi voznik kolesa z motorjem zavil v desno, zaradi česar je med vozili prišlo do trčenja. Voznik enoslednega vozila se je pri trčenju hudo poškodoval. 

Vikend je bil mirnejši, so pa policisti Policijske postaje Slovenj Gradec ta teden 53-letnemu moškemu, večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov doma iz območja Raven na Koroškem, zasegli vozilo.  Delo so imeli tudi policisti iz Dravograda, kjer so iz ograjenega delovišča novogradnje stanovanjske hiše v Viču neznani storilci včeraj ukradli 40 železnih podpornikov in 40 opažnih plošč vrednih okoli 3.000 €. 

Tragično pa se je končal dogodek na Gortini, kjer so policisti včeraj obravnavali požar na stanovanjski hiši, v kateri je bilo najdeno tudi zoglenelo moško truplo. Identiteta trupla sicer še ni potrjena, prve ugotovitve pa kažejo, da bi lahko šlo za lastnika objekta, ki naj bi zažgal objekt in si na ta način vzel življenje.

 
Na Koroškem v preteklih dneh PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 08 Junij 2011 20:27


V petek, 3. 6., so v
Mežici koroški policisti obravnavali vlom v delavnico podjetja. Nepridiprav je ukradel nekaj kosov orodja in okoli 100 kg žebljev. Isti dan je na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu neznani storilec poškodoval vhodna vrata v stanovanje in lastnici povzročil za okoli 350 € materialne škode.

Slika je simbolična

Tudi čez vikend tatovi niso počivali. Tako je v nedeljo ponoči neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Razborju na območju Slovenj Gradca. Ukradel  je nekaj gotovine in vrednejših predmetov ter lastniku povzročil za okoli 5.000 € materialne škode. Neznancu pa je očitno zmanjkalo goriva, saj ga je na Otiškem vrhu kradel iz tovornega avtomobila parkiranega na parkirišču pri železniški postaji. Lastnik je oškodovan za dobrih 80 €.

Prvi del tega tedna je bil za koroške policiste bolj miren. Pridržali so voznika, ki je pred tem v Slovenj Gradcu povzročil prometno nesrečo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik že v dopoldanskih urah 1.60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V Šentjanžu nad Dravčami na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi pa so policisti obravnavali primer nezakonitega podiranja lesa. Oseba je ponaredila žig za dokazilo in nezakonito podrla okoli 150 kubičnih metrov lesa. Lastnik gozda je oškodovan za dobrih 10.500 €.

 
Župani Mežiške doline ogorčeni ob ukinitvi PU Slovenj Gradec PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sobota, 04 Junij 2011 20:32

Tomaž RoženS prvim junijem je v veljavo stopila uredba, po kateri je Policijska uprava Slovenj Gradec prenehala z delovanjem. Tako policijske postaje Dravograd, Slovenj Gradec, Radlje ob Dravi ter Ravne odslej spadajo pod okrilje Policijske uprave Celje.

Ob tem so župani in županja Mežiške doline na sestanku, ki so ga imeli včeraj, sklenili, da se z ukinitvijo ne bodo kar tako sprijaznili, temveč bodo preučili, kaj se da storiti, da bi se uredba spremenila.

Župan Raven na Koroškem, Tomaž Rožen, je v imenu vseh v izjavi za javnost tudi zapisal, da jih žalosti, da smo Korošci kljub dejstvu, da imamo v Vladi RS ministrico ter dva koalicijska poslanca v Državnem zboru, izgubili za regijo izredno pomembno institucijo.

Glede na povedano, župani in županja spremembe ne bodo zlahka sprejeli, v prihodnjih mesecih pa bomo videli, če bodo glede tega uspeli kaj storiti, in če bo Koroška ponovno dobila svojo policijsko upravo, ki je sicer v Slovenj Gradcu bila vse od leta 1980.

 

 
Taborniki postavili rekordno dolg šotor (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Rod Koroških Jeklarjev   
Ponedeljek, 30 Maj 2011 15:23

V okviru športnega tedna, posvečenega dolgoletnemu športnemu delavcu Jožetu Šaterju, smo se kot člani športne zveze Ravne aktivno vključili tudi ravenski taborniki Roda Koroških Jeklarjev. V ta namen smo postavili ravenski rekord, 42m dolg šotor sestavljen iz šotorskih kril, kateri pa je bil del spretnostnega poligona, na katerem so se preizkusili tako mlajši, kot starejši taborniki. Dan smo zaključili, kot se dogodku spodobi, športno, z igro nogometa in med dvema ognjema.

Rekordni šotor postavljen v grajskem parku


 
Zabavali so se na Mega malčkovi zabavi (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sobota, 28 Maj 2011 08:08

Prejšnji vikend je na Ravnah in v Dravogradu potekala Mega malčkova zabava, v okviru katere so malčki dopoldan na Ravnah tekli, popoldan pa so se pri Kovtrovem mostu zabavali s peko največje koroške torte, s športnimi igrami, ustvarjalnimi delavnicami, karaokami, čaranjem in drugim.

Mega malčkova zabava

Dopoldanskega teka se je udeležilo 400 tekačev - od tega 150 mini tekačev, ki so se jim pridružili tudi njihovi starši in stari starši -, popoldanske zabave pa kar 2 tisoč otrok in staršev s cele Koroške.

Za prijetno vzdušje je skrbelo kar 40 organizatorjev športnega društva ODA-Š, poleg tega pa tudi nastopajoči, ki so za najmlajše pripravili razna presenečenja. Dijaki Šolskega centra Slovenj Gradec so obiskovalce presenetili z največjo torto na Koroškem, ki je merila kar 16 metrov, poskrbela pa je, da so se vsi udeleženci prijetno posladkali.

Malčkov tek na Ravnah


Malčkova zabava v Dravogradu

 
<< Začetek < Prejšnja 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Naslednja > Konec >>

Stran 33 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti