Bajta
Zgodilo se je


Lilijano Cerar našli PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 07 Julij 2011 09:29

Slika je simbolična47-letna Lilijana Cerar iz Slovenj Gradca, ki je bila od ponedeljka pogrešana, je bila včeraj, 6. julija, s strani policistov PP Ravne na Koroškem najdena v Črni na Koroškem.

 
Pogrešana Lilijana Cerar PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 05 Julij 2011 14:27Cerar LilijanaDanes so bili na PU Celje obveščeni, da je včeraj, 4. julija 2011, okoli petih zjutraj, odšla od doma 47-letna Lilijana Cerar, stanujoča na Celjski cesti v Slovenj Gradcu.    

Lilijana Cerar je visoka okoli 170 cm, je srednje postave in ima svetle, na paž pristrižene lase.    Vse, ki so pogrešano opazili, prosimo, da pokličejo na telefonsko številko 113,  oziroma  na anonimni telefon policije 080–1200.

 
7. Srečanje od Drave do Save v Črni na Koroškem (FOTO+VIDEO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Aleš Moličnik, foto: Jure Lesjak, "Smo kar smo", video: Jure Lesjak   
Četrtek, 30 Junij 2011 01:09

Na predvečer 20. obletnice samostojnosti Slovenije se je v Kulturnem domu v Črni na Koroškem zgodil čudovit kulturni dogodek, ki ga je z govorom ob dnevu državnosti popestrila županja občine Romana Lesjak. Pevska prireditev z imenom "Od Drave do Save" se je pričela pred sedmimi leti v Štorah. Idejo za to prireditev je dala gospa Radojka Kragelj, ena od udeleženk seminarja za pevovodje v Laškem. Na tej pevski prireditvi naj bi nastopili vsi pevovodje, ki imajo svoj zbor. Vsako leto prireditev organizira drug zbor, po možnosti v kraju delovanja tega zbora.

Od Drave do Save

Letošnja prireditev, ki jo je organizirala vokalna skupina "Smo kar smo", je bila že sedma po vrsti. Organizatorju prihodnje prireditve se preda tudi violinski ključ, ki ga prireditelj hrani v svojih prostorih do naslednjega srečanja. Organizator za leto 2012 bo društvo iz Laškega.

Fotogalerija

To srečanje se je kar ukoreninilo v zavest nastopajočih, kakor tudi poslušalcev, tako da je srečanje postalo že tradicionalno. Na tej prireditvi eno od nastopajočih skupin tvorijo tudi pevovodje udeleženih zborov in se navadno predstavijo z dvema pesmima v vlogi pevcev. Letos so se predstavili tudi z eno pesmijo ob klavirski spremljavi. Ker je bila prireditev že sedma po vrsti, je gospa Radojka Kragelj namenila pevcem tudi torto ob tem pravljičnem jubileju. Po dobri večerji je vsak pevec dobil za poobedek še kos te slastne dobrote.

Video: Moško pevsko društvo POD GRADOM Celje

Letošnji udeleženci:

1. Kvartet GRMADA iz Celja  (Um. vodja Pavel Šuhel)
2. Moško pevsko društvo POD GRADOM Celje (Um. vodja Robert Vodušek)
3. Mešani pevski zbor BOJANSKO Štore  (Um. vodja Radojka Kragelj)
4. Moški pevski zbor DU DUPLEK  (Um. vodja Jasna Cigler)
5. Mešani pevski zbor DON BOSKO Celje  (Um. vodja Matjaž Železnik)
6. Umetniški vodje zborov in skupin
7. Vokalna skupina SMO KAR SMO iz Črne (Um. vodja Cecilija Piko)

-----
Organizator letošnje prireditve Vokalna skupina SMO KAR SMO, se iskreno zahvaljuje naslednjim donatorjem:
Občini Črna na Koroškem, Zvezi kulturnih društev Črne na Koroškem, DPD SVOBODI Črna na Koroškem, CUDV Črna na Koroškem, gospe Slavici Simetinger in njenemu Možu ter Gostišču Lunder.

 
Medved Srečko izginil iz zavetišča na Muti PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 20 Junij 2011 12:38

SrečkoDanes okoli 07. ure zjutraj so bili koroški policisti obveščeni o tatvini mlajšega medveda iz Azila za živali Sv. Primož nad Muto. Neznani storilec je s tem dejanjem oškodoval Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije za okoli 1.000 evrov. Kriminalisti in policisti o omenjenem kaznivem dejanju, za katerega je zagrožena kazen zapora do petih let, intenzivno zbirajo obvestila a za zdaj pri iskanju izginule zveri še niso imeli sreče. Ugotovili so,

Po poročanju medijev je nekdanji skrbnik tudi v tujini znanega medvedjega mladiča Matevž Logar, ki se je preselitvi medveda na Muto sicer močno upiral, že zanikal kakršnokoli vpletenost v dogodek.

 
Vlomilci so bili zelo aktivni PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Celje   
Nedelja, 19 Junij 2011 17:21

Fotografija je simboličnaV Šmartnem pri Slovenj Gradcu sta se v četrtrek zgodila vloma v dva lokala. V prvem je neznani storilec ponoči razbil steklena vhodna vrata in nato še notranja vrata in ukradel 500 € gotovine. V drugega pa je vstopil skozi okno, odnesel pa je 20 € menjalnega denarja.

V Trobljah je bilo istega dne vlomljeno v skladišče podjetja, ki se ukvarja z vodovodi in toplovodi. Storilci so odnesli za okoli 4.000 € različnega bakrenega materiala. Večina ukradenih predmetov je bila v nadaljevanju najdena v bližini skladišča.

 
<< Začetek < Prejšnja 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Naslednja > Konec >>

Stran 32 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti